RZArector Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 (Редактирано) под тежко имам предвид в границите на нормалното, защото поне доколкото знам по-меките дървесини имат по-малка плътност и са по-леки. При твърдите дървесини е обратното. Не съм я сравнявал с други китари иначе. На цвят не е точно такова, защото това на снимката на ultramega май е лакирано или минато с нещо. Но като цвят го докарва на това: На тази снимка се вижда обаче напречната текстура (долу) и прилича на тази на китарата. Но пак казвам, изшкурил съм много малко и то напречно и виждам малко от шарката. Редактирано Февруари 8, 2009 от RZArector Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 По принцио повечето скуаери, когато са от дърво, са от агатис или липа. Булет мисля, че са от агатис, а кои точно са от липа не съм сигурен. Само част от афинититата би трябвало да са елшови. Иначе, както писахпо-горе съм виждал и шперплати и то доста, но не знам дали са правени сега или са от по-старите серии. Цитирай
RZArector Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 Bullet - липа, a преди са били от шперплат; Affinity (тези от пакет "Stop Dreaming...") - агатис; Affinity - елша; Standard - агатис; Classic Vibe - елша, много добри китарки са; Deluxe - липа; Винтидж Модифайд - някъв кедър, но колко е кедър това е труден въпрос; Така се води според производителя. На много места Афинитата (като моята, не от пакет) ги водят от "Hardwood", което е твърда дървесина, но не шперплат (plywood). Аз пък имам едно друго питане. Standard се води по-добър от Affinity... и по-скъп съотв. Направен е обаче от по лоша дървесина, ако предположим че Афинитито е елшово. Но пък адаптерите на Standard са малко по-добри. Въпросът е ако и на двете китари се сложат някакви прилични фендерски адаптери (едни и същи и на двете), коя ще даде по-добър резултат? Цитирай
Black Bird Отговорено Февруари 8, 2009 Автор Отговорено Февруари 8, 2009 (Редактирано) Свирих на Classic Vibe в Пловдив, много е изпипана/ супер лак - винтиж на по грифа/ и вади як саунд! Обаче адаптерите са прекалено слаби, но свирих и на 2-3 Фендера за по 1200-400 лв и тази ми хареса повече!!! Бих си я купил. Редактирано Февруари 8, 2009 от Black Bird Цитирай
Slide Отговорено Февруари 8, 2009 Отговорено Февруари 8, 2009 (Редактирано) ^ Classic Vibe наистина вече са друга хава и са достойни инструменти. Иначе по темата - някъде по-напреде из страници бях писал, че като свалих пикгарда на моя Squier, единия ръб на леглото на нек адаптера беше подбит и едно парче (около 2-3 см2, ако си спомням правилно) беше олющено до дърво. Казвам дърво, защото ми се стори такова. Нямаше вафловидна структура. Самия материал беше доста блед и жълт (липа?). Въпрса беше, че не си спомням да имаше някаква текстура. Каквато и да е... Не съм сравнял моята китара с други по тежест, но като че ли не е много тежка, така че няма да се изненадам, ако е от липа. (Бих се радвал повече да е елша, примерно, но все пак липа е по-добре от щперплат. АКО, разбира се, е липа.) ПП: Тия дни, по-скоро тая или другата седмица мисля да си взема нови струни и ще сваля пикгарда, тъкмо ще направя и детайлни снимки с макро на висока резолюция. Редактирано Февруари 8, 2009 от Slide Цитирай
Belgarad Отговорено Юни 24, 2009 Отговорено Юни 24, 2009 Я и аз да се изкажа ласкаво за щерплатовите китари и музикален магазин Надигащатата се сила . Нека започна с китарите: като цяло китара за 200 лвева серйно производство не е невъзможно да е от шперплат. Даже бих се учудил ако не е. Но в тази област не съм най-компетентния човек на света, чувал съм от продавач на музикални инструменти, че Squier, са имали цяла серия изтеглена от пазара заради фабричен дефект в грифа, т.е. качеството в последните годинеи е занижено. НО за продавачите в РФ и техните невероятни мнения за нещата няма как да не изразя мнение. Преди няколко месеца, отивам в посоченият магазин (мой приятел ми беше казал, че има евтини humbucker-и, доста силни и подходящи за метал) и ясно и конкретно му обяснявам на продавача. Искам humbucker за да свиря дет метал "пичът" се опита да ми пробъта някъв фендерски сингъл адаптер и аз седя и се пуля, а той продължава да ми обяснява, че китариста прави тежкия звук не humbucker-а след като му се посмях доста добре посочих му адаптера, които искам, платих му и от тогава дори струни не си купувам от този магазин. Изводът според мен е следния за 200 лева толкоз, в РФ и по малко. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 E, разбирам, че искаш да споделиш впечатления, с пвоечето от които съм и до голяма степен съгласен, но нека не оспамваме темата... Цитирай
schOle Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 Човека е използвал търсачката, нали към това подтиквате хората когато пускат нови теми. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) Не, няма нищо лошо, че е написал какво мисли. Хубаво е да не стават излишни полемики в стил поддръжници/мразители на РФ. Редактирано Юни 25, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Er6m Отговорено Юни 25, 2009 Отговорено Юни 25, 2009 (Редактирано) Всъщност е много хубаво да се случват въпросните полемики, защото така хората изказват свободно мнения и впечатления за определена стока и/или магазин. Аз лично от години насам, когато реша да купя нещо каквото и да било (китара, монитор, лаптоп, гсм, ефекти и т.н.) първата ми работа е да прочета всичко, което намеря в интернет и най-вече форумите, а не сайтовете, които го предлагат продукта. Във форумите откривам точно личните впечатления и мнения за продукта и вече имам едно наум, какво да гледам като отида в магазина. За това подкрепям и апелирам да се изказва лично мнение било то положително или отрицателно. Ценното в случая е, че е лично мнение и преки впечатления. Редактирано Юни 25, 2009 от Er6m Цитирай
Recommended Posts