Fenix Публикувано Ноември 7, 2004 Публикувано Ноември 7, 2004 Китарата ми е Jackson Dinky Series със Jackson-ски Floyd Rose. Като го използвам вкъщи и всичко си е наред, не ми се разстройва китарата (а аз я подлагам на голям тормоз в това отношение). Като отида обаче на репетиция (или където и да е с нея) и само да докосна тремолото и айде после настройка отново, че си е**ва м'мта. Един мой приятел има също такава китара ама Rhoads (Flying V) и въобще не му се разстройва. Може ли някой да ми помогне да разреша тоя проблем? Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 7, 2004 Отговорено Ноември 7, 2004 интересно странно е, че на различни места китарата ти реагира по различен начин може да е китарка с характер сега сериозно: провери си все пак заключването, прецени подходящи ли са ти струните и т.н. ако ми хрумне нещо ще кажа айде :guitar: Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 8, 2004 Автор Отговорено Ноември 8, 2004 Разбира се, че е китара с характер, нали е моята китара Не е да се държи различно на различни места, по скоро е свързано с преместването. В смисъл, като я оставя някъде, тъй като утре ще свиря пак там (примерно) и нямам такъв проблем, сякаш се нагажда към различните темперетури ( ) Цитирай
Dylan_101 Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Хе-хе, ква е тая динки-серия? Нема такава, виж на сайта им коя е и кажи пак. Иначе нямам идея защо се получава това за което говориш. По принцип дори и да ти се измята грифа от разлика в температура и влага, това се компенсира от флойд-роуза... За какво точно разстройване говориш? В смисъл че всички струни се отпускат/стягат, или всяка за себе си. И в какъв диапазон? По един и същ начин ли свириш и на двете места? Цитирай
Mephistopheles Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Мойта китара е Jackson JS1 dinky с нормално тремоло. Също имам подобен проблем. 4-5 пъти като го набия яко и ми дава на моменти до ПОЛОВИН тон разлика на някои струни. Немога да разбера и аз що така ама мнооого дразни.. Е, някои хора миказаха че просто на JS сериите тремолата не стрували, тъй че може и аз да съм се прецакал Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 абе не знам, ама тая история звучи малко странно - все пак нали е Jackson (това трябваше да звучи с ирония, щото аз не съм много фен на тая марка ) от това може да се направи филм на ужасите - "Китарата с характер" Цитирай
bulby Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Мойта китара е Jackson JS1 dinky с нормално тремоло. Също имам подобен проблем. 4-5 пъти като го набия яко и ми дава на моменти до ПОЛОВИН тон разлика на някои струни. Немога да разбера и аз що така ама мнооого дразни.. Е, някои хора миказаха че просто на JS сериите тремолата не стрували, тъй че може и аз да съм се прецакал Това го пиши в темата "Ibanez vs Jackson" :green: Цитирай
Snowwhite Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Няма да мога да помогна кой знае колко,но виж сега един чалъм(ако е известен-sorry,ама аз съм длъжна да си кажа).Та така: Когато я настройваш ВИНАГИ затягай ключа,т.е.-"катери" си тоновете,ако е много по-виск тонът и искаш да смъкнеш,смъкни много и оттам тръгни постепенно да го догаждаш.Ако пък е малко по-висок(почти пренебрежимо малко,но да си те дразни)просто хвани струната над адапторите и я дръпни с няколко последователни движения нагоре-надолу.Провери как е сега тонът,отговаря ли на критериите ти и така нататък.Ако и след третия път не се получи-значи си за първия вариант,със ключа.Деразай!!! :guitar: Цитирай
Armaggideon Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 От смяната на температурита и влажността ще да е, както и други "климатични" фактори. Просто на китарата й трябва известно време за да "свикне" с новата обстановка. По време на репетиция (или концерт) например температурата се покачва, заради усилватели, телесна температура и т.н. Тази промяна влияе както на струните, така и на дървото и на другите механични части. Всичко е физика Цитирай
Slinky Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Ами моята китара е някаква корейска измишльотина, с допълнително поставено тремоло на Ибанец ( с двойно заключване ). Значи свиря на нея от края на 1996 година, тремолото го качих 1999 и не ми се е случвало въобще да се разстрои, а аз въобще не се грижа за нея. Общо взето с ремонта ми излезе към 750 лева, но аз отдавна си мечтая за нова китара, даже като бяхме на срещата споменах и коя точно китара искам - Карвина на един приятел, който е в Щатите и ми го предлага дори на изплащане. И ще го взема тоя Карвин но просто нямам достатъчно пари в момента - мамка му . Иначе просто не знам защо ти се разстройва - може би трябва по внимателно да прегледаш тремолото и да постегнеш това онова. Цитирай
Armaggideon Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Виж тук за малко повече информация Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Френд Явно имаш проблем с топ лока не достатъчно затяга! ил идруго интересно смени си пружините!!!! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Snowwhite :violin: това са всеизвестни трикчета, но аз да добавя нещо - няма как да натяга ключовете след като е с Floyd Rose иначе просто ще се чуе ПРААС! и айде една струна по-малко Цитирай
AXE Отговорено Ноември 8, 2004 Отговорено Ноември 8, 2004 Dinky се нарича формата на китарата (стандартната), а не серията. Мисля че беше ето тази. Но малко ме съмнява това, че в ценовата листа на Jackson за USA тази китара струва $525 ( около 800 лева), а той си я взе от Германия за към 600 лева Феникс - ако приказвам глупости ме поправяй своевременно Разликите в температурата обаче не обясняват защо другия Jackson не се разстройва. Аз пък имам Factor SIL 51 и ходя на репетиции със същия тоя пич - налага ми се да си настройвам китарата по рядко от веднъж седмично. Съмнява ме да е от топ лок-а, за пружините не знам. Цитирай
Recommended Posts