Jump to content
Българският форум за музиканти

Информация за китара


XeroND

Recommended Posts

Не съм запознат с китарите. Нов съм и смятам да си взема ел. китара. Бихте ли ми казали какви са данните на тази.

Марка, модел, име, данни, ЦЕНА(горе-долу). Дали се намира в България? Продават ли я по музикалните магазини или е само по поръчка? Добра ли е? За какво е подходяща(стил и т.н)? Каквото се сетите за нея.

 

458290.jpg

 

 

Въпреки че, знам какво ще стане с темата>Ще потъне и следващият като мен няма да използва търсачката... се надявам ако някой има питане за конкретна китара... да пише тук. Вероятно има още много подобни теми, но и аз не потърсих. :greenangel: Взех буквално написаното в правилата... да се създават нови теми. Или модераторите или потребителите няма да са долони>няма угодия. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ако смяташ, че сме каталози тук всички, си в лека грешка :rolleyes: Китарата така като я гледам е Silvertone, ама модел и характеристики, без човекс опит с нея трудно ще получиш. Има силвъртонове по магазините - виждал съм доста из столичните - поразходи се и питай някой препродавец с каталог за конкретни данни... :greenangel:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този Floyd Rose каква роля играе в звука и въобще на китарата?

 

П.П.Жалко, че я няма за левичари. Предполагам, че цената е различна за различните райони, но има и други начини да се намери пак предполагам... а и е по-хубаво да си се науча на нормална, и да не търся левичарска.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как ще прозвучи от устата на един пристрастен към марката юзър, но това са убийствени китарки. Само виж на сайта им кой свири с тях - де що има метъл по света вече забива с Шектър. Наскоро съфорумникът рахата си купи такава от Германия - питай го откъде и как - ако е склонен да отговори.

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...205&st=1140

Моят седмак е друг модел, американско производство, взех го секънд хенд от Чехия с Димарцио. Нямам впечатления от сток адаптерите, ама като за начинаещ ще да са подходящи. Ориентирал си се правилно, но те съветвам да не робуваш на марки - ако ти излезе читава китарка от друга марка, не виждам причини да не я вземеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да,за бруталии е яка китарката!Все пак е с 26,5 инчова мензура и ла-то го няма за нищо(мисля да я сваля още тези дни...само трябва да посвикна с мноого дебелите жици ). :metalist: Който иска може да я тества-само пишете ЛС и ще се разберем нещо.

Иначе я поръчах от томан (за херо нд-в долния ляв ъгъл на форума има линк към тях) и ме мотаха доста,но в крайна сметка съм доволен!(а то оставаше и да кажа друго де ;)

 

Иначе съм съгласен с DYLGIQ-НЕ РОБУВАЙ НА МАРКИ!!!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно мога да кажа, че не робувам на марки. Точно такава ми трябва за тежък метъл. Аз робувам на пари и цени. :metalist: Погледнах в сайта през британската версия, защото не разбирам немски. Предполагам, че за България важи ценоразписът в евро над британската валута. Така ли е или за България и останалата част от Европа има друг ценоразпис? Казваш, че са те мотали? Колко време общо-взето беше чакането и нещо около поръчката като допълнителен разход? Впрочем как пристига една поръчана китара? В каква опаковка и т.н? По куриер ли?

 

Мене ме интерсува шест-струнният вариянт, защото предпоагам, че е и по-евтин. Флойд Роузът пречи ли на бруталния метъл?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето един цитат за сток адаптерите на този Шектър от снимката (и на моя също) :

 

Q: What are DUNCAN DESIGNED humbuckers?spacer.gifA: Duncan Design pickups are manufactured by an outside factory to the exact specifications and manufacturing methods of Seymour Duncan. Unlike some ґimportґ pickups, the DUNCAN DESIGNED pickups use Alnico magnets (for warmth & tone) and are 4-conductor, which means that ANY Diamond Series guitar can have an ґafter-marketґ mini toggle or push-pull pot added for ґsplittingґ the humbucker for a cleaner, single-coil tone. Note: If this is done by a qualified repair technician, it will NOT void your warranty! As far as the sound, let your ears decide, but the models we use are 95% identical to the JB and ґ59 !

И едно линкче,откъдето е копирано горното :

http://www.schecterguitars.com/faq.asp

 

Още не съм ги чувал на ламп-ампа,понеже не съм си купил каб-че за него,но иначе от компа звучи добре!Ако не ми харесат ще ги сменя по-нататък-както някой е направил с тези на колегата DYLGIQ :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спокойно мога да кажа, че не робувам на марки. Точно такава ми трябва за тежък метъл. Аз робувам на пари и цени. :punk_guitar: Погледнах в сайта през британската версия, защото не разбирам немски. Предполагам, че за България важи ценоразписът в евро над британската валута. Така ли е или за България и останалата част от Европа има друг ценоразпис? Казваш, че са те мотали? Колко време общо-взето беше чакането и нещо около поръчката като допълнителен разход? Впрочем как пристига една поръчана китара? В каква опаковка и т.н? По куриер ли?

 

Мене ме интерсува шест-струнният вариянт, защото предпоагам, че е и по-евтин. Флойд Роузът пречи ли на бруталния метъл?

 

 

Да правилно си познал че цената е тази в евро,обаче моята струваше там 498 евро,а на мене ми взеха 419,32 може би не ми включват тяхното ддс(което е супер).Имаш разход обаче при банковия трансфер,това ще трябва да провериш по банките-всяка взима различно.Важно е и колко бързо искаш да ти пристигне като я поръчаш.Там има цена на транспорт с ДХЛ(DHL)-около 30 евро до БГ,но изрично трябва да го упоменеш като правиш поръчката,ако не го направиш ти изпращат нещата с Дойче пощ.Нолмално с ДХЛ ще ти пристигне за около 2 седмици(има и експресна доставка по-бърза,но не си спомням точно цената за нея-има я на сайта на томан),а с дойче пощ-около месец,при положение че имат модела,който си си харесал,в наличност.Мене ме мотаха щото моята китара я нямаха в наличност и явно много се забави доставката,като няколко пъти ми писаха че я имат и са ми я изпратили,а се оказваше че не е така.Нещата пристигат добре опаковани.Китарата ми беше първо в един доста голям кашон и в него този в който беше тя,а около него вътре имаше разни найлонови възглавнички.

А за Флойд роуза-това всеки сам си го решава.Мен лично ме кефи и (да не се заричам) няма да си купя китара без Флойд.Дава още възможности,не разстройва....и други достатъци и недостатъци.Има много спорове по темата.Виж любимите ти китаристи с какво свирят.Помисли ти как би искал да свириш.Пипни китари с и без Флойд.Ако си от София можеш да пипнеш моята,макар че от нея по-скоро можеш да добиеш представа как се вири на бас-струните са 10-56 и е с по-дълга мензура(майтап за баса де).Абе пробване му е майката!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.