Jump to content
Българският форум за музиканти

Нов бас


Nordvargr

Recommended Posts

Здравейте. Искам да си взема нов бас. Свирил съм известно време на един Орфей. Определено съм начинаещ. Като марки съм се спрял на Squier и Stagg. По-конкретно на тези басове:

I

II

Подходящи ли са тези модели за начинаещ? Ако смятате, че не са, препоръчайте нещо от горепосочените марки или по ваша преценка.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих избрал Squier-а. Имал съм Стаг и някак не искам да ги препоръчвам. Но все пак тук опира до финанси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм... аз си мислех че 5тата струна е предимство и че 5срунните басове са по-скъпи, но явно не съм прав :)

между другото (не само за бас говоря) бих предпочел орфей със сменени адаптери пред каквото и да е на стаг ;)

Редактирано от Overdrive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще направя едно кратко резюме на това, което аз оправях по бившия ми бас на Стаг.

Калпаво заземяване! Леко са забравили, че боята е изолатор и бръмченето беше побъркващо! Свалих струнника и го изпилих. След това всичко заспа... Грифът беше странно небалансиран. По-тежък и провисваше, което ме уморяваше доста. Не стига, че си тежи гадинката, а и това сега да крепя :) Това се оправя с противотежест, която може да се напъха в тялото, но не мисля, че си заслужава чак толкова нагласяне, след като баса е чисто нов. Другото, което ми изскочи беше, че височината на струните беше равносилна на тази на един средно евтин лък. Едвам я нагласих. Не съм некадърен, просто тези хора не са и чували за сетъп на произведената от тях китара. Друг проблем.... Звукът - под всякаква критика. За парите, които имаш си купи един Скуайър, дори да не е 5 струнен.. Определено няма да направиш грешка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм и двата модела Стага звучи по добре . Скуаера е по добър като дърво но адаптерите не стават за нищо трябва да ги смениш ако търсиш звук .

чао

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е Краси! Всичко опира до парички. Ако прецениш, че след време ще можеш на по-хубавото дърво да сложиш по-добра електроника Скуайър е твоят избор. Но все пак се огледай, защото има много добри оферти, които са за басове втора ръка и определено си струват паричките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Squier MB-5 Bass-а трябва да го пробвам за да видя за какво става дума. На мен лично ми допа MB-4 версията със един двоен адаптер, един единичен и 4 струни.

За Stagg няма да говоря, защото не съм пробвал много техни басове и не мога да изразя мнение...

Поздрави и късмет със купуването на нов инструмент!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...между другото (не само за бас говоря) бих предпочел орфей със сменени адаптери пред каквото и да е на стаг :hysterical:

И аз съм на същото мнение. Поглед на бас китарите на тези фирми нямам, но двамата ми китаристи свирят със Stagg - бегла (много бегла) имитация на Gibson Les Paul и Fender Stratocaster и берат големи ядове. Просто на тези "машинки" цената им е такава от това, че има голям компромис с качеството на материалите. Няма как да е евтино и хубаво.

А за бас аз лично си реших проблема за резерва на Fender-а (Precision_Bass) си сложих два нови адаптера на ОРФЕЙ-я и сега нямам грижи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В интерес на истината, аз имам аналогичен проблем в момента (търся си бас). Някой може ли да ми каже как вървят цените на един Squier като нов и евентуално на старо? Стаг-а съм го пробвал, не е лош според мен, но и нямам база за сравнение. Но не ми се събира в бюджета. Търся си качествен инструмент, марката няма засега такова голямо значение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих да го погледна този Squier by Fender MB-5 бас. Според мен е много повече от който и да е Stagg. Няма какво да си говорим повече - ако ти харесва и ако най-вече ти е удобен - взимай го!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За*би ги тия стагове и скуаяри.събери още някой лев и си вземи един Винтидж.има ги в xxxx.макар че съм

малко пристрастен, защото сам свиря със Винтидж смятам че това са по-добри китари!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последен съвет от мен. Остави всички препоръки настрана. Правиш си равносметка! Колко дълго смяташ да свириш, колко сериозно смяташ да свириш и тогава правиш сметка дали ще даваш повечко пари за бас китара. Това е сериозна инвестиция, която се базира на мотовация и възможности. Тук има един много вреден момент. Всеки казва да си купиш бас като неговия или поне от същата марка. Аз бих препоръчал Уоруик, но това е инвестиция тип нова кола :greenball: Хвани някой познат, който знае какво е бас китара. Минете през няколко магазина и усети кой бас ще ти е най-удобен и ще ти звучи най-добре за музиката, която искаш да правиш с него! Това е начинът в твоето положение. Аз така бих направил ако сега се захващах с този инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.