Jump to content
Българският форум за музиканти

Децибелометър


Recommended Posts

Хора, тъй като всички сме наясно що за шум вдигаме, но на друга ръка и слушаме музика силничко, някой има ли представа дали такъв уред за измерване на децибелите се продава изобщо някъде? Ако да, моля, пишете повече информация за конкретното нещо.

Понеже съседите като са те нарочили за чернилка заради едно, вече се заяждат за всичко.

Благодаря предварително и не само аз!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи в модерн дръмар магазин гледах,че са измислили изолациони кабини,преличат малко като душ кабини,но по-големи.Това ако го продават някъде в България и аз ще си купя,само незнам колко процента от звука изолира и колко пари струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми,в БГ мисля,че го няма,ама из нета го има :punk_guitar: Примерно в Мюзишънс Френд:

Drum One Shield-цена 299,99 $ : http://www.musiciansfriend.com/product/Dru...ield?sku=404501

Редактирано от drummer_93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е само преграда. Гледах в един сайт само за джунджории за барабани... всекви боклуци имаше там имаше такива кабинки, цели, от горе, долу и отстрани, но вървяха към 900$. Иначе можеш и сам да си направиш стая-в-стая, т.е. около барабаните да си направиш стени от шперплат, вътре стройтелна вата, таван пак така или с кори от яйца. но тея кабинки са готини, но са скъпи... предполагам са плексиглас... но как ли звучат вътре барабаните!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ватата със шумоизолиращи качества не е много евтина:thumbs_up:

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То начини за изолиране на звука много,но ако си в панелка няма как да изолираш звука напълно винаги щесе чуват макар и тихо , ако имаш съседи скандалджии въпроса не опира толкова до силата на звука колкото до това че неим харесва да слушат барабани и им е непрятно някой да им хлопа на главите.

 

Всъшност оправданието ами аз свиря много тихо или от 2 до 4 пазя тишина или ето измерих колко децибела е внормалните стойности е нее силно просто няма да сломят "врагът"! :)

 

Имах един приятел който свиреше на таванската стая на блока / тоест на 12 етаж / и съседите му извикали полиция..... <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми не виждам друго решение освен стая-в-стая... освен електронни барабани. Можеш да си вземеш mesh heads на английски или тва са едни кожи като от мрежа за свирене... не издават звук и тях можеш с тригери да си ги озвучиш... т.е. това ти прави твоите барабани електронни! При всички положения няма да паднеш под 500лв. според мен. Последното нещо, което можеш да направиш е "цивилизовано" да говориш със съседите ти и да се разберете за някво време, в което можеш да вдигаш шум!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЦЪК

 

Иначе ето тези хора предлагат най-различни решения по темата. Даже от ХЕИ мерят с техните уреди.

Редактирано от Chrysalid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иначе ето тези хора предлагат най-различни решения по темата. Даже от ХЕИ мерят с техните уреди.

Хе, хе... "тези хора" искат сериозни пари за техните уреди...

На човека явно не му трябва сериозен уред, така че предложението за бръкмата от 80-те лева си е идеално решение за него. Но трябва да знае, че измерване с некалибриран и несертифициран шумомер няма да бъде признато от никого. И бих желал да видя ситуацията, при която на "интелигентния милиционер" му бъде показано измерването....

Според мен цялото начинание е "кауза пердута"... Както едни милиционери казаха при един обир - "Това да не е Америка, че да взимаме отпечатъци, а вие искате ДНК ????"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.