Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарни ефекти


zombie

Recommended Posts

Какво ще кажете за марката Zoom китарни ефекти, струват ли си ? И по-точно за този модел:

http://www.thomann.de/gb/zoom_g21u_guitar_fx_pedal.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

подкрепям

много подходящи за домашно свирене, начинаещи и не само , китаристи -

тьй като имат много ефекти - да придобие човек представа кое - какво - как,

за репетиции - слагаш в калъфа на китарата - и готово.

не стават за сериозни записи.

(тоест стават - но не очаквай 100 % профи резултат,

с уговорка, че добрия китарист и с Зум, ще изкара звук,

а не толкова добрият - и с дигитек/бос хай -енд процесор - няма да го стигне).

плюс това, това което си показал е най - новата серия, и може да е по - добре от по - старите серии.

огледай се за тези зумове из Софийските магазини - има ги и на добри цени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

свирил съм с такъв (един познат има), млако по-добре е от 707 и другите по-стари, но звука пак е пластмасов и няма никаква динамика и нищо общо с истината - с пресет за як метъл звучи еднакво и с нек и с бридж сингъл коил, после пъхнах китара с хб и пак звучеше еднакво, ест дали свириш леко или млатиш струните пак е почти еднакво, а хорусът звучи ултра пласмасово :happy:

хубавото е че е малък и може да прави много разнообразни звуци и да научиш кой ефект за какво служи и как се ползва :yahoo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам 606 и сам доволен от него,но най-яко си звучи внас :) тези новите със сигурност са по-добри,а и все още можеш да се отървеш от 505 и 606 така че ...... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, казвате ,че не е особено добър... тогава какво ми препоръчвате? Нещо до макс 250 лв., с които разполагам в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ти хубаво имаш 250 и си склонна да ги дадеш за тоя процесор, обаче сещаш ли се и да включиш шипинга от швабско :cheers: Демек ако го поръчваш от томанн ще ти дойде може би малко под 300. Аз на твое място бих си взел примерно 505, 606 или най-добре 707, за да свикна кой ефекти какво прави. В момента съм с един 9000N и смея да твърдя, че ефекта е железен :rolleyes: (не го сравнявам с дигитек например, а говоря, че ефекта е преживял повече от 20 години, бачка и има педалиера - нещо което за ниския клас на зуум е рядкост :cheers2: ) Друго което можеш да направиш е да дадеш едно 60-70 кинта за някоя не снсна, ами поне приемлива звукова карта и да свириш през компютъра в реално време - тогава ще имаш доста по-голям избор от клипинги, модулации, закъснения, пресети, усилватели и като цяло да си играеш доста със звука :wacko: Просто пускаш пресета и днес свириш с чейна на сач, утре слагаш друга библиотека и свириш блусарски песнички а'ла Клептън :recourse:

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ти хубаво имаш 250 и си склонна да ги дадеш за тоя процесор, обаче сещаш ли се и да включиш шипинга от швабско :greenangel: Демек ако го поръчваш от томанн ще ти дойде може би малко под 300. Аз на твое място бих си взел примерно 505, 606 или най-добре 707, за да свикна кой ефекти какво прави. В момента съм с един 9000N и смея да твърдя, че ефекта е железен ;) (не го сравнявам с дигитек например, а говоря, че ефекта е преживял повече от 20 години, бачка и има педалиера - нещо което за ниския клас на зуум е рядкост ;) ) Друго което можеш да направиш е да дадеш едно 60-70 кинта за някоя не снсна, ами поне приемлива звукова карта и да свириш през компютъра в реално време - тогава ще имаш доста по-голям избор от клипинги, модулации, закъснения, пресети, усилватели и като цяло да си играеш доста със звука :cheers2: Просто пускаш пресета и днес свириш с чейна на сач, утре слагаш друга библиотека и свириш блусарски песнички а'ла Клептън :drummer:

 

Поздрави,

Влад

Влад, мерси за съветите .

Ефекта няма да си го поръчвам и да давам 30-40-50 евро за доставка. В момента има кой да ми го донесе от Германия :rockon:

Въпроса беше за какво да си дам парите, дализ а един диджитек например или за зуум играчка...

За звуковата карта, знам , предоложиха ми и този вариант... позамислих се за него... но няма ли и да ми бави звука от китарата към компа? А и на концерти с звукова карта не се свири, а скоро май се отдава възможност да се ходи по концерти :coolp: Все още имам време да реша, просот се допитах до всичките вас ,за да имам поне горе-долу някаква представа...

10х

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах щом мислиш за концерти, турнета, препълнени стадиони, групарки и фенки (в твоя случай групари и фенове) накацали по дърветата голи и крещящи името ти, гърчещи се в екстаз значи говорим за друг момент :greenangel: Аз останах с фчепетлението, че си начинаеща и искаш нещо за първи процесор :cheers2: Ако избираш между дуджитек и зуум почти съм убеден, че диджитекът ще е много по-добро предложение :drummer: Кажи все пак за кой диджитек говориш и някой от тия с голям опит, които са свирили на от пиле процесор, ще те светне струва ли си :rockon: Успех!

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взимай Диджитек и не му мисли с тия зуумове. Разгледай теми от форуми толкова мн е писано за тия ефекти. Вземи си или на старо от германия са мн евтини, или от music store в Кöлн нов ако ти се дават кинти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение не е такова.Зависи за какъв стил музика си говорим.За метал зуума е много добре.До сега свиря с един 606 и бих казал че го предпочитам пред Диджитек RP, ниски серии корг.С добра китара и добра глава и кабинет вади чудесен звук.Всичко при зуум е въпрос на възможност китариста да настройва добре и да намери звука си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то и с Диджитека е така- въпрос на настройка..на мен ми трябвасе известно време докато направя по-брутални бленди ама става...и верно всичко си зависи от китарата и от ампа инак е боза... В крайна сметка мацката да си пробва и едните и другите ма6инки и което иска да и го пратят от германия така 6те е най изгодно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно.Всичко зависи от ампа и китарата.Стандартизиранете на дадена марка като "боклук" е признак на ниска култура и възможности.От много неща могат да се изкарат добти ефекти.

С тестове му е майката!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.