DeathZone Публикувано Май 2, 2005 Публикувано Май 2, 2005 Та въпроса ми е следния. Един приятел иска да си купи Shure SM58 ама докато дойде от щатите цената му скача двойно та даже тройно и му искат по 300лв и нагоре (нищо че китаеца дето го е произвел взима по 2$ на ден) . Та мисълта ми е , не може ли едно AKG D880 да върши работа не по зле от най известния динамичен вокален микрофон Shure SM58 . Микрофона ще се ползва за вокали на живо.Даже аз се замислях за AKG D770 за озвучаване на китари вместо SM57.Та ако някой има идея и е ползвал тези видове микрофони нека даде съвет.Моето лично мнение е че AKG правят не лоши микрофони така че май няма да е фатално AKG вместо Shure , но все пак ??!!!??!!! :think: :think: :think: :think: Цитирай
bassmaniac Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 ....Faktor прдлагат Шур, мисля 4е на твоя френд схте му е по- изгодно да си го купи от там , едва ли цената ште е пове4е от 200 лв.... .....А пак Д880 си работи много добре-прос динами4ен микрофон Цитирай
Delyan Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 SM58 определено звучи по-добре от D880. Чувал съм ги и двата включени в една и съща апаратура. Не че D880 не върши работа, но SM58 ... Пък човекът може и настаро да потърси за да не се ръси толкова. А за D770 незнам - не съм го пробвал. За мен слуховата разлика между AKG и Shure е, че Shure изкарват по-естествен звук, докато AKG имат некви странни високи честоти. Цитирай
DeathZone Отговорено Май 3, 2005 Автор Отговорено Май 3, 2005 Аз точно тези модели не ги знам , но от характреристиките им се спрях на тях .... слушал съм по стари AKG-та и не бяха зле ..... благодаря ви ... Ако още някой може да помогне по въпроса? Цитирай
AXE Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 Sm 58 в бг струва около 250лв - няма смисъл да ти го внасят от щатите. А ако не държи да е нов - в Джаза има един ожулен за 140лв, както и един безжичен за 500. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 Да, нов SM58 върви около 250лв, може би малко над - зависи от магазина. Скоро си купих такъв на старо, но в перфектно състояние за 150лв - няма и драскотина и работи перфектно. За съжаление нямам впечатления от AKG. ПП: Тук в Пловдив също може да се намери SM58 на старо - не в толкова добро състояние колкото този, който си купих аз, но работещи перфектно. Има 2 броя в различни магазини - единият е 150лв, другият 125лв. Това - за ориентир. Цитирай
DeathZone Отговорено Май 3, 2005 Автор Отговорено Май 3, 2005 Много ви благодаря , ще кажа аз на фена да поразгледа.Та май 58 ще е!! Цитирай
solo5 Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 На мен ми подариха SHURE RG58, толково ли е по-зле от SM58? Цитирай
AXE Отговорено Май 4, 2005 Отговорено Май 4, 2005 RG? Да не е PG PG идва от Performance Gear и е най евтината серия на Shure - за изпандали бедни музиканти С Sm ще има забележима разлика, а от Beta сигурно е на километри. Цитирай
rudibass Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 58 -ца бате това е истината....ако мое6 да го намери6 и американски си ..супер....ина4е истинската марка за мен е Баер динамик...ама те са много скъпи... Цитирай
Overdrive Отговорено Май 8, 2006 Отговорено Май 8, 2006 а BJ58 какъв е? един приятел има такъв Цитирай
thedirt1 Отговорено Май 9, 2006 Отговорено Май 9, 2006 Имам ги и двата и мога да кажа, че са съвсем различни микрофони. Д880 ми върши добра работа години и не съм имал никакви оплаквания. Със Шура съм отскоро, ама и той добре обажда. Всъщност избора зависи от гласа на човека. Най-добре е да се чуе и с двата и тогава да избира! Съгласен съм, че СМ 58 е по-реномиран и доказал се през годините микрофон, но напълно е възможно и с Д880 да звучиш добре. Хайде наслука с микрофоните! Цитирай
peshun Отговорено Май 13, 2006 Отговорено Май 13, 2006 Аз имам SHURE SM 58 за продаване! Купил съм го от ФАКТОР преди около половин година! Абсолютно,перфектно састояние,без драскотинка! Ако имаш желание-пиши P.M. Цитирай
Katsko Отговорено Май 13, 2006 Отговорено Май 13, 2006 RG? Да не е PG PG идва от Performance Gear и е най евтината серия на Shure - за изпандали бедни музиканти С Sm ще има забележима разлика, а от Beta сигурно е на километри. не е особено забележима, особено на живо, а см е по-добра от бета за някои гласове, макар и все пак бетата да е по- Цитирай
Ivan Отговорено Май 14, 2006 Отговорено Май 14, 2006 Разликата в сумата не е много голяма,в бг може да се намери sm на добра цена,ако ще купува микрофон,да взима sm-а! Цитирай
Recommended Posts