Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Та въпроса ми е следния.

Един приятел иска да си купи Shure SM58 ама докато дойде от щатите цената му скача двойно та даже тройно и му искат по 300лв и нагоре (нищо че китаеца дето го е произвел взима по 2$ на ден) . Та мисълта ми е , не може ли едно AKG D880 да върши работа не по зле от най известния динамичен вокален микрофон Shure SM58 . Микрофона ще се ползва за вокали на живо.Даже аз се замислях за AKG D770 за озвучаване на китари вместо SM57.Та ако някой има идея и е ползвал тези видове микрофони нека даде съвет.Моето лично мнение е че AKG правят не лоши микрофони така че май няма да е фатално AKG вместо Shure , но все пак ??!!!??!!! :think: :think: :think: :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....Faktor прдлагат Шур, мисля 4е на твоя френд схте му е по- изгодно да си го купи от там , едва ли цената ште е пове4е от 200 лв....

 

.....А пак Д880 си работи много добре-прос динами4ен микрофон:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SM58 определено звучи по-добре от D880. Чувал съм ги и двата включени в една и съща апаратура. Не че D880 не върши работа, но SM58 ... Пък човекът може и настаро да потърси за да не се ръси толкова. А за D770 незнам - не съм го пробвал. За мен слуховата разлика между AKG и Shure е, че Shure изкарват по-естествен звук, докато AKG имат некви странни високи честоти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз точно тези модели не ги знам , но от характреристиките им се спрях на тях .... слушал съм по стари AKG-та и не бяха зле ..... благодаря ви ... Ако още някой може да помогне по въпроса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Sm 58 в бг струва около 250лв - няма смисъл да ти го внасят от щатите. А ако не държи да е нов - в Джаза има един ожулен за 140лв, както и един безжичен за 500.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, нов SM58 върви около 250лв, може би малко над - зависи от магазина. Скоро си купих такъв на старо, но в перфектно състояние за 150лв - няма и драскотина и работи перфектно. За съжаление нямам впечатления от AKG.

 

ПП: Тук в Пловдив също може да се намери SM58 на старо - не в толкова добро състояние колкото този, който си купих аз, но работещи перфектно. Има 2 броя в различни магазини - единият е 150лв, другият 125лв. Това - за ориентир. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RG? Да не е PG :P PG идва от Performance Gear и е най евтината серия на Shure - за изпандали бедни музиканти :D С Sm ще има забележима разлика, а от Beta сигурно е на километри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

58 -ца бате това е истината....ако мое6 да го намери6 и американски си ..супер....ина4е истинската марка за мен е Баер динамик...ама те са много скъпи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам ги и двата и мога да кажа, че са съвсем различни микрофони.

Д880 ми върши добра работа години и не съм имал никакви оплаквания.

Със Шура съм отскоро, ама и той добре обажда.

Всъщност избора зависи от гласа на човека.

Най-добре е да се чуе и с двата и тогава да избира!

Съгласен съм, че СМ 58 е по-реномиран и доказал се през годините микрофон,

но напълно е възможно и с Д880 да звучиш добре.

 

Хайде наслука с микрофоните!

:greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам SHURE SM 58 за продаване! Купил съм го от ФАКТОР преди около половин година! Абсолютно,перфектно састояние,без драскотинка! Ако имаш желание-пиши P.M.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RG? Да не е PG :) PG идва от Performance Gear и е най евтината серия на Shure - за изпандали бедни музиканти :) С Sm ще има забележима разлика, а от Beta сигурно е на километри.

не е особено забележима, особено на живо, а см е по-добра от бета за някои гласове, макар и все пак бетата да е по- :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.