Ivanjello Отговорено Май 21, 2006 Отговорено Май 21, 2006 Много сте мълчаливи духачите бе айде дайте по-активно и без това сме на изчезване Цитирай
trompetista pd Отговорено Юни 30, 2006 Отговорено Юни 30, 2006 Az svirq na trompet ot 4 godini i u4a v muzikalnoto v plovdiv V4era mi minaha izpitite taka 4e ve4e sam svoboden ako nqkoi iska da prasnem nqkoe jazz par4e ili nekoi kiu4ek A vpro4em svirq v edin band kadeto svirim latino muzika Tva e Цитирай
Scooper Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 еее много се събрахме тукааз свиря в Берковската духова музика...ако с някой някъде сме се виждали да свирка!!!:) Цитирай
top-dirigent Отговорено Ноември 1, 2006 Отговорено Ноември 1, 2006 яяя от давна никой не е писал в тази тема, да се включа и аз аз съм кларинетист от 15 години, от три подухвам малко и на кавал ( сам си се учих на кавала ) а.. понеже ми се налага, вече се научих да "свиря" на повечето медни духови ( е.. за медните май повече знам на теория от колкот она практика) но.... ми се налага, понеже сега съм диригент на ученически духов оркестър. Браво момчета, продължавайте да свирите няма нищо по - хубаво от музиката. а духовите оркестри на истина сме малко на изчезване но.. дано се възроди отново във всеки град да има поне по един ученически оркестър. Цитирай
Scooper Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 top-dirigent...евала ти правя че се знимавап с такива неща!спомням си едно време-преди 10 години като почнах да се уча и в детския оркестър бяхме около 20 човека...ех минало незабравима беше много хубаво...не че сега не се забавляваме като свирим де, но тогава си спомням с какво желание ходехме на репетиции...поне някои от нас де! Цитирай
top-dirigent Отговорено Ноември 7, 2006 Отговорено Ноември 7, 2006 Ами и на мен ми беше едно време мнго интересно да ходя на репетиций ( понеже и аз съм започнал от такъв отркестър) даже всъщност съм започнал в оркестъра на който сега съм диригент и.. има нещо, коет оме кара да продължавам да се занимавам с това (вече 3 години) въпреки всички трудности и най-вече малката заплата. Но.... както пее Лили Иванова " Не всичко е пари...." пък и има време да работя за пари ( в момента съм на 24 ) Цитирай
barni Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 ЕЕеее ни саъм само аз кавалдвия ураааааааааааааа Цитирай
deadsoul Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 (Редактирано) Пък аз свиря на кларинет 4-та година,защото започнах от 5 клас В ученическия духов оркестър дори сега мислят да ни правят градски оркестър в който ще има 20 човека-няколко "цивилни" и другите са ученици.Даже ще ни заплащат(нещо като стипендия)1 лв. на ден.А между другото знаете ли някоя страница от която да могат да се свалят ноти/партитури или да са написани там без да се свалят? Редактирано Ноември 10, 2006 от deadsoul Цитирай
top-dirigent Отговорено Ноември 10, 2006 Отговорено Ноември 10, 2006 Къде ще се създава подобен оркестър ( щатен ) защото 20лв. на месец ми се виждат малко, но все пак е нещо, а и замисъса ми харесва. Отностно нотите - и аз се интересувам от подобни сайтове само, че не съм постигнал кой знае какъв успех в намирането на такива за жалост, всички диригенти на духови оркестри ги продават, и като и м поискаш нещо.... за жалост не е като приемрно в хоровете там нотите са мноого, и са достъпни и "безплатни". Има един сайт, от който могат да се намерят някой неща, ( ама не са кой знае какво) но сега не мога да се сетя как беше точно ама май беше www.notes.tarakanov.net ако не стане - пробвай без "www" Цитирай
deadsoul Отговорено Ноември 11, 2006 Отговорено Ноември 11, 2006 top-dirigent тоя оркестър ще е в Червен бряг. Цитирай
top-dirigent Отговорено Ноември 12, 2006 Отговорено Ноември 12, 2006 deadsoul ето ти един линк, от който можеш да "изровиш" и доста добри неща. http://www.root-top.com/topsite/freescores/ само във единия от тези сайтове ( http://www.free-scores.com/index.php) има..мноооого ноти Ако откриеш нещо интересно - свиркай , че аз нещо не ми остава много време да се поровя по тези сайтове Успех с оркестъра ако се нуждаете от помощ ( и мога да Ви помогна с нещо - с най-голямо удоволствие бих го направил). Цитирай
barni Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Имам един познат свири на гайда тоест с него свирим в един оркестър.Той има и 1-2 поста тука в една тема за гайдата Цитирай
rinpoche Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 Здравейте, някой има ли ноти за флейта? Цитирай
Recommended Posts