Jump to content
Българският форум за музиканти

deadsoul

новаци
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от deadsoul

  1. Соло мисля, че е по-правилната дума.
  2. Свиря на кларинет от няколко години, но досега не бях заинтересуван от т.нар. "ситнеж" а именно- след някое хоро, ръченица и др. се започва в съответната гама да се свири. Ако може някой да ми предложи ноти, урок или някакви насоки да даде как да се науча поне малко.
  3. Ами в такъв случай, ако може Hit the road Jack, Ain't no sunshine, Take on me. e-mail>> mist470@abv.bg
  4. deadsoul

    Iv пръст

    Мм благодаря на отзовалите се. И моля не се карайте, става въпрос за кутрето на лявата (аз съм десничар) ръка, която мие на грифа. И пак много Ви благодаря.
  5. deadsoul

    Iv пръст

    Скъпи съфорумници, съжалявам, че създавам нова тема, но искам да Ви питам: забе;язал съм, че докато свиря на класическата китара у нас и четвъртия ми (малък) пръст просто все едно е отделен от тялото ми. Имам предвид, че се движи много ограничено, и като искам да "пусна" струната все едно е закачен с ластик и се дърпа изведнъж с голяма скорост. Та можете ли да ми помогнете, например с някакви опражнения за развиване на "малешката" :-D
  6. deadsoul

    Малко помощ

    Та...помоща ще ми е нужна много тъй като искам да ми кажете(ако знаете разбира се) какво значат тези неща: 1.hammer on 2.pull off 3.bend string up 4.release bend 5.slide up 6.slide down 7.vibrato (sometimes written as ~) 8.right hand tap 9.play 'note' with heavy damping П.П.Моля да ми кажете на български (т.е. да ми кажете какво се прави при всеки термин),защото аз ги имам на английски и много малко разбирам.
  7. Значи,знам че въпросът ми е малко (или може би много)тъп,ама искам да ми обясните(надявам се да знаете)какво значат тея тук в превод на български. http://216.103.111.115/perl/drums/index.cg...Page=introstaff
  8. top-dirigent тоя оркестър ще е в Червен бряг.
  9. Пък аз свиря на кларинет 4-та година,защото започнах от 5 клас В ученическия духов оркестър дори сега мислят да ни правят градски оркестър в който ще има 20 човека-няколко "цивилни" и другите са ученици.Даже ще ни заплащат(нещо като стипендия)1 лв. на ден.А между другото знаете ли някоя страница от която да могат да се свалят ноти/партитури или да са написани там без да се свалят?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.