Topsun Отговорено Март 12, 2005 Отговорено Март 12, 2005 Да де,но то си е за тяхна сметка.Те такива не дават на музиката,а само взимат от нея! :twisted: евала!и аз съм на това мнение.не трябва да се ощетяват чувствата в музиката.едно парче звучи най-добре,когато го изсвириш за първи път,щото тогава има емоция,след това като го свириш можеш да почувстваш отново тази тръпка,но няма да е същата.може да звучи грубо или смешно сравнението,което ще направя,но това е като да свършиш за първи път музиката е математика,но само на теория.на практика е чувства.не е лошо да знаеш математиката,но не се превръщай в робот... Цитирай
AXE Отговорено Март 12, 2005 Автор Отговорено Март 12, 2005 Не съм съгласен. Има ужасно много песни, писани по този начин, които ме разбиват. Щом песента се е получила готина, на кой му дреме как е била написана?! Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 пак старата песен-Музиката като изкуство,или като начин за изкарване на пари........ Цитирай
Topsun Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 ако може и двете да вървят ръка за ръка ще е супер,а? Цитирай
AXE Отговорено Март 13, 2005 Автор Отговорено Март 13, 2005 пак старата песен-Музиката като изкуство,или като начин за изкарване на пари........ Това какво общо има с начина на писане на песни? Това което казвам аз е, че е важно песента да се получи готина, а не как е написана. Като видиш една готина кола не ти пука с кви отвертки са я сглобявали, нали така? Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 абе не ти е много вярна логиката в случея,но се връщам от 6 часово свирене и изобщо не ми се обяснява.....peace Цитирай
AXE Отговорено Март 13, 2005 Автор Отговорено Март 13, 2005 Ако ще ме оборваш се аргументирай Цитирай
Topsun Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 има ги и двете работи.не може да се спори за неща които съществуват.по-скоро всеки може да каже как ги прави хавите без да има конфликт...щото ако всички сме еднакви няма да е интересно Цитирай
Steve_Vai Отговорено Март 13, 2005 Отговорено Март 13, 2005 Джазът е прекрасен пример - музиката на твореца! И все пак, както си говорихме с китаратапешо, тя е най-логичната! Присъединявам се към мнението, че истината е в емоцията, която получаваме при слушане. Дргото са празни приказки... Цитирай
eL_NinYo Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 те нещата са много субективни,а и това да се напише хубава песен пак си е изкуство,но за мен е по-скоро комерсиален проект....... Цитирай
mila_kara Отговорено Март 14, 2005 Отговорено Март 14, 2005 Както много други неща и моят начин да пиша песни е еволюирал.Преди години сядах на пианото, слагах вместо ноти стихосбирка на любим поет и запявах .Друг път засвирвам нещо и след това му добавям думи..Сега съм заменила пианото /е, не съвсем, де/ с компютъра.Щастлива съм, че техниката ми даде възможност да изразявам себе си , да открия и събудя дремещи в мен неща.Когато за първи път започнах да работя с програма за композиране, разбрах колко е хубаво да пишеш за няколко инструмента и композицията да звучи богато.Когато пиша основната мелодия / на вокала/ в един момент чувствам, че тук трябва да се "обади" цигулка :violin: или китара :guitar: и да изсвири точно тези ноти или барабаните да забият по-лудо.Задавам мелодиите за различните инструменти върху петолиния.Чрез този начин на композиране аз се чувствам свободна да изразя цялото богатство на мелодията, която чувствам в себе си и се радвам, че мога да я чуя изсвирена от бенд :violin: :guitar: :violin: :guitar: :violin: :guitar: , па макар и виртуален. Е, хайде, чао :hello: , че стана много дълго! Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Февруари 24, 2008 Отговорено Февруари 24, 2008 Еми аз 'зимам акустичната почвам да дрънкам к'вито акорди ми дойдат, почвам едновременно с това и да пея... Понякога нищо не става, понякога такава мелодия ми идва, че си казвам - "Егаси яката извивка на вокалната линия, туй ще стане хит!" Понякога въпросния хит се оказва че съм го взаимствал от някоя известна песен и се налага да видоизменям че да не си личи че е крадено, а понякога се оказва че наистина си е само мой и тогава стават най-яките неща. Та така де - акустична и глас - за мен това е! Аранжимента е важен но когато песента е хубава, какъвто и стил да я направиш ще звучи Цитирай
SviStyle Отговорено Февруари 25, 2008 Отговорено Февруари 25, 2008 те нещата са много субективни,а и това да се напише хубава песен пак си е изкуство,но за мен е по-скоро комерсиален проект....... А дали и при Стоунс, Бийтълс, Цепелин и т.н. всичко е опирало до това? "комерса" е политика на свършения факт, нещо като "желана бременност".Но, за жалост, няма нищо общо със "семейното планиране". Лошо няма.Както е казано "Колкото повече....ех, мило мое мече!" Една песен се пише въпреки всичко, или въпреки нищо.Просто се ражда.Надявам се някои ден да мога да го обясня.А начини за запис "Колкото повече........Толкова по-добре"(мечо глух) Цитирай
Recommended Posts