solo5 Публикувано Май 1, 2005 Публикувано Май 1, 2005 Това е моята звукова карта. Купувал съм я преди 4 години за 50$ (1$ беше 2,26лв) Въпросът ми е, при кои ситуации се ползват различните входове :think: Аз поне не съм нясно Rear Out за какво е Creative 5.1 Live Цитирай
AXE Отговорено Май 1, 2005 Отговорено Май 1, 2005 И аз съм с такава. Значи освен стандартните входове за микрофон и линеен имаш и 3 изхода (тва вече са изходи, не входове ). Тия три изхода са предназначени за 5.1 канален звук. Това е като имаш 5 колони + subwoofer (басьор). Subwoofer-a обикновено се слага пред теб някъде на земята. Останалите 5 колони (наричат се още сателити) са: предна лява и дясна (front L & R) задна лява и дясна (rear L & L) фронтална [срещу тебе] (center) И по пътя на логиката предните са на front изхода, задните на rear, а фронталната и subwoofer-a на третия (както там се казва ). Надявам се да съм ти го изяснил Цитирай
solo5 Отговорено Май 1, 2005 Автор Отговорено Май 1, 2005 кофти е че като вкарам китарата в компа и мога да ползвам ефектите от картата, ама като тръгна да записвам не се записват пустите му ефекти :think: Цитирай
sa6tiat Отговорено Май 2, 2005 Отговорено Май 2, 2005 Да бе, амиговци, дайте някакво по-обстойно мнение за картата: трикове, кво-що.... Аз съм пред записна офанзива и хич не знам как да я ползвам КРЕАТИВНО таз джаджа.... AXE, дай акъл, душа... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 Ще ти кажа аз как бих действал. За слушане - само през С/ПДИФ-а (естествено без грам ефекти и простотии). За запис - само Лайн Ин и софта. Само инструмент + саунд карта...умряла работа... Цитирай
solo5 Отговорено Май 3, 2005 Автор Отговорено Май 3, 2005 китара Washburn -> ефект Yamaha DG Stomp -> звукова карта Creative 5.1 Live ... кат за мен бива Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 3, 2005 Отговорено Май 3, 2005 Как я "плъгваш" Ямахата в Крейтива? Има някакъв директен изход или ДИ БОХ нещо?!?!? Цитирай
solo5 Отговорено Май 3, 2005 Автор Отговорено Май 3, 2005 китарата в INPUT а ефекта от OUTPUT -> L/MONO в микрофонния вход на звуковата карта (за по-лесно ) DG Stomp има и DIGITAL OUT (COAXIAL) предполагам че в LINE IN на звуковата карта трябва да се свърже, ама нещо не се справих Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 4, 2005 Отговорено Май 4, 2005 Предполагам, че звучи ужасно. Тоя изход най-вероятно е за към китарен усилвател, който има различно от РС-то изисквания към сигнала. Коаксиалния пък нема начин да го пуснеш в Лайн Ин, защото иска цифров вход на РС-то (S/PDIF IN)... Цитирай
stratocaster Отговорено Май 4, 2005 Отговорено Май 4, 2005 китарата в INPUTа ефекта от OUTPUT -> L/MONO в микрофонния вход на звуковата карта (за по-лесно ) DG Stomp има и DIGITAL OUT (COAXIAL) предполагам че в LINE IN на звуковата карта трябва да се свърже, ама нещо не се справих доколкото знам имаш хубав микрофон Шуър (или се бъркам?!?) земи някое дърто кубе за 50 лева и записвай така. аз съм ръгнал никифенския овердрайв в чистия канал на мойто кубе и го озвучавам с един дърт социалистически микрофон. ето резултата: http://4949.hit.bg/love.mp3 Цитирай
stratocaster Отговорено Май 4, 2005 Отговорено Май 4, 2005 да допълня - и аз съм със същата карта и съм много доволен от нея. с микрофон стават добри записи Цитирай
Nikifena Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 и аз съм с такава.. Тва е уникална карта. супер за домашни записи Това което бях чел от братята руснаци е, че е по-добре за слушане (тук изобщо не говоря за 4 или 6 канала а САМО ЗА 2 канала - СТЕРЕО) е по добре да се ползва риър изхода, защото неговия ЦАП е по-добър от този на фронт изхода. Аз да си призная никога не съм слушал така, но това казват руснаците и аз им вярвам. Иначе за запис обикновенно с господина DeadZone бичим през лайн-а (не го бъркайте с лайна ) Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 наиш че аз точно така си свързвах едно време кабелите през rear-ра Цитирай
Glacierise Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 Не е заради ЦАП-а, а заради тва, че предния използва AC97, който е малко кофти, а задния - не. А за ефектите, които не се записват - Те просто отиват в wave out, но не и в MMRecording изхода. Абе отиваш на kxproject.com, сваляш драйверите и четеш. Изкефващо е! Цитирай
Nikifena Отговорено Май 5, 2005 Отговорено Май 5, 2005 и ето резултатите от това кой изход е по-добър http://audio.rightmark.org/test/live51.html Цитирай
Recommended Posts