salt Публикувано Септември 25, 2007 Публикувано Септември 25, 2007 (Редактирано) Здравейте.През Декември тази година с едни приятели от музикалното училище в Ст.Загора(колеги певци) мислим да направим едно малко концертче в Кукления театър.Въпроса ми е дали мога да използвам компютъра си като сонвоен миксер за концерта, защото така ще мога да подобря като цяло саунда.Мога да сложа разни компресорчета , даублери ит.н....но има ли някакъв риск Кюбейз да се използва за основен миксер за живи изпълнения.Ще използвам 4 - 5 микрофона, сингбек, пиано(през миди) и може би бас китара.Аудио интерфейса ми е M_AUDIO DELTA 1010 LT. Процесора ми (Core 2 Duo 2.4ghz clock 3.00 ghz)се справя с доста псити пробвал съм до 128 vst instrumenta синхронно да възпроизвежда.Чак тогава забива малко.А само с аудио тракове и едно пиано в режим на запис не забива ...но все пак как мислите?Има ли вероятност нещо да стане и да се бъгне звука? Редактирано Септември 25, 2007 от salt Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 4, 2007 Отговорено Октомври 4, 2007 Hardware преди Software - само това разбрах от краткия си опит . Ако имаш възможност да ползваш нормален миксер , определено ще ти е по-спокойно . Случва се просто всичко . И аз мислех , че новия ми комп не може да забива - ама я го гледай ко прай като му нашибах в реално време на ниска латенсия (4мс) 8 соундфонта в Hi-Quality режим на леър Цитирай
salt Отговорено Октомври 5, 2007 Автор Отговорено Октомври 5, 2007 ами аз съм пробвал на сухо да записвам 8 трака с ниска латенция около 3-4 мс на 48кхц с ревърб на няколко трака и копресори.Не го затормозват.мисля че ще се справи с този стъп. Цитирай
ivp Отговорено Октомври 6, 2007 Отговорено Октомври 6, 2007 (Редактирано) И аз те съветвам, ако имаш опция за миксер, да оставиш ПЦ-то у дома! Преди време, един единствен път, ми се наложи да използвам софтуерен продукт за микс на живо и после горчиво съжалявах В моя случай не става дума за Кюбейз, но и аз, като теб, си мислех, че машината ми е много корава и няма да запецне. По закона на всеобщата гадост, първо програмката сдаде багажа, след това и ПЦ-то заби зловещо, баш в най-неподходящия момент. Та, така. Редактирано Октомври 6, 2007 от ivp Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 10, 2007 Отговорено Октомври 10, 2007 Ако в кукления нямат(което ме съмнява), намери един прост пулт и не се занимавай с РС. Цитирай
Mark Avrelii Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Не бих рискувал на твое място Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Юли 26, 2008 Отговорено Юли 26, 2008 Може6 да използва6 компа само ако иска6 да запи6е6 зялата работа, но няма да е зле наистина да намери6 някакъв пулт. 6том е до 6 канала все 6те се намери не6то. Теорети4ески трябва да стане и само с компа, но си е риск. Цитирай
Recommended Posts