Jump to content
Българският форум за музиканти

курс по английски за певци


Recommended Posts

Произношението е част от твоя артистичен имидж. Искаш ли да го превърнеш в свое предимство?

 

Ако е така, ето какво предлагам:

 

Курс по английски за българи, занимаващи се с пеене. В рамките на максимум 10 занятия певците ще бъдат подготвени да работят самостоятелно с текстове на английски език в бъдещите си творчески проекти. Групата ще включва между 6 и 12 души, в зависимост от интереса. В момента не мога да кажа точната цена, но ще бъде в диапазона 50 - 90 лева. Учебният център се намира на централно място в софия, а за графика ще се направи някаква договорка спрямо свободното време на хората в групата.

 

Курсът се предлага пилотно, демек за пръв път, от човек с тапия за TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) и любителски интерес към музиката. В зависимост от гледната точка участниците в него ще бъдат или опитни зайчета, или основоположници на една неформална школа за български изпълнители, конкурентоспособни на световно ниво. Едно обаче е сигурно: може да се разчита на практическата насоченост, на обратната връзка, на игровия елемент и на персонализирания подход. В края на курса всеки ще може да демонстрира и лично да се убеди в развитието си чрез своя финален англоезичен аудио-проект.

 

Владеене на английски не се изисква. Ако трябва да бъдем точни, не е нужно и да си отличен певец. Това не е курс по английски, нито по пеене - макар че в него ще има и от двете :secret:

 

Задължителни тук са желанието за работа - самостоятелно, в екип или с цялата група - и активното участие, лично и по виртуален път.

 

С това приключва официалната част на съобщението. Очаквам вашите въпроси тук, на всеослушание :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Eeeeeeeeee :surprise:

Наистина ли никой не е отговорил нищо в тази тема? Хора, сериозно ли не намирате това за интересно??? Аз бих се записала на курс при Кремена само щото ми е любопитно... :recourse: (Но все пак ми се струва че нямам нужда и няма да развалям играта. -> това подлежи на мнение!) А и номерът не е само да си поиграем (визирам игровия елемент), а и че става дума за важна част от сценичното представяне на всеки певец. Ама много важна!

 

Айде ЪП на темета, че е супер полезна и хубава... :) Помислете си пак!

 

УСПЕХ, РОНЯ!!!!!!!!!!!

:drummer:

Редактирано от Elly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече тествахме системата с най-нетърпеливите, така че мога да актуализирам информацията: ще направим 8 сбирки, от които едната ще е запис в студио. Цената също вече е ясна: 52 лева (които включват и стойността на записа, плюс всички печатни и аудио материали/носители, които се ползват по време на курса).

 

Приемам въпроси и заявки тук или на ЛС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето една отлична идея и много, много препоръчително занимание, слушайки опитите за пеене на този един език в ефира, а и на живо. Въпреки, че не се занимавам с пеене ми се умориха ушите "разби'йш ли начи"....

Успех.

 

 

&

Courtesy bump :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се има предвид анкетата би трябало да има доста желаещи .. но все пак повечето са метали тук и както знаем те порече ревът отколкото да пеят :surprise:

 

ехехе... добра идея и добро начинание !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не виждам какво пречи да ревеш или да се дереш с убедително произношение. Ако идеята е, че и без това никой нищо не разбира - не съм съгласна :help:

 

Междувременно изникна още едно въпросче - дали може хората от една група да "запишат" своя вокал или беквокалист на курса. Отговорът е, че най-голяма полза ще имат онези хора, които са мотивирани да поработят върху произношението си. Насила хубост не става. Дори да си караш купона - което е гарантирано - малко трудно ще постигнеш нещо, щом не си сигурен към какво се стремиш. Като преподавател мога да кажа, че независимо на какво се учи човек, неговата индивидуалност е най-важна. Конкретно за този курс - заниманията по подобряване на произношението имат смисъл само когато са част от един цялостен стремеж на изпълнителя да изгради собствения си стил. Ако този стремеж го няма, губим си времето - плюс времето на останалите в курса, които разчитат на обратната връзка.

 

Мога да ви демонстрирам колко много постигна един човек само за седмица занимания (песента е в джимейла на музикант.орг: казва се "illusion-2"). Но основното тук е, че мотивацията й беше много силна. Тя вече се чувства достатъчно свободна да продължи сама, защото се научи да се чува отстрани - тоест да преценява доколко малките произносителни подробности в изпълнението й придават още повече хармоничност на авторските й песни - и съответно да прави промени или, още по-важно, да се възползва от тях, за да подсили внушението на песента.

 

Този запис е направен тогава, когато Йо беше към средата на заниманията си по произношение. Обещала е скоро да направи финалния :(

 

(Всички права на авторката са запазени. Правото на публикуване с учебна цел е уредено с нея.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.