preIbanez Публикувано Септември 23, 2007 Публикувано Септември 23, 2007 ...та така значи...тия дни се позаиграх нещо с ефектите...ривърб ползвам винаги и винаги съм ползвал навсякъде...и за ритъм...и за соло...ама започнах да експериментирам с хорус в солата и взе че май ми се понрави...ще ми се да споделите как вие прилагате горепосочените ефекти и къде...а също и как мога да разнообразя допълнително звука си с други ефекти...без да става кич или да звуичи като нинтендо....и още защо повечето китристи отричат ревърба за ритъм... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Аз лично слагам навсякъде ревърб , и при ритъм и при соло , защото без него ми звучи много сухо . Като записвам обаче го махам , защото на места става зле . За хоруси , фейзъри и фленджъри - използвам ги най-вече при класически песни от средата на 70те , като Пърпъл , Рейнбоу и други такива - особено в комбинация с малко тейп дилей стават перфектни за всички леки солца с малко драйв . А за разнообразяването - аз смятам скоро да се здобия с хардуерни вариани на Октавер , Хармонайзер , Пич Шифтър , Дуал Ефект (две в едно , примерно Хорус смесен с малко Флендж) ... С тях звука става много интересен . Цитирай
Valserp Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 и още защо повечето китристи отричат ревърба за ритъм... Защото за рифове, където трябва да бичкаш яко по 6-та струна и искаш всеки тон да се чува отчетливо, ривърба ще ти пречи. Металика с ривърб = боза с яйца. Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 мноо ясно но пък с клиин ритъм реверба си върви много добре много харесвам за сола с бридж адаптер някъв фузз с много гейн (например аз ползвам биг муфф) и след това хорус - става ултра психарски звук, ако се добави и малко дилей съвсем Цитирай
SviStyle Отговорено Октомври 8, 2007 Отговорено Октомври 8, 2007 В последно време не ползвам никакъв ревърб.Просто свирим в много малка стая и като се усили всичко стаа голяма мазня. А и самото помещение има достатъчен руум за да мажем отгоре.Само за клиин китара малко хорус. Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 29, 2007 Автор Отговорено Ноември 29, 2007 ...сега покрай гарланда ми става ясно защо на хайгейн ривърба става само за сола...така маже на ритъма че не е истина...добре че послушах Галин да не слагаме вграден в главата... Цитирай
Recommended Posts