h0s Публикувано Септември 23, 2007 Публикувано Септември 23, 2007 Свиря ,ако може така да се нарече на класическа китара от няма и година,но напреднах,знам почти всички акорди и няколко цели песновки.Та се чудя дали ми е време да си взимам някаква ел.китара ,или пък ще си зема и ще ми е много трудно...? В тоя форум съм чувал ,че има много китаристи и много опит...надявам се да ми кажете какво мислите. Цитирай
RichieSambora Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Аз мисля, че не съм от китаристите с много опит, но напротив-даже ще ти е по-лесно на електрическата. Е, в началото малко ще закачаш струни, но на електрическата не е като на класическата с по 1 пръст разтояние между струните Може да има и дискриминация И аз бях като теб-Свирих 1 година на класическа и после си взех електрическа. Направо е супер. Ако имаш възможност си взимай! Не ги слушай като викат, че трябва да свириш 5 години на класическа и после на електрическа. То има хора, които през живота си не са хващали акустична китара. Но както и да е. Аз се изказах по въпроса. Поздрави и успех! Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 аз започнах да свиря направо на електрическа Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 и аз може да се каже съм така Цитирай
Slav Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Братче грабвай електричката ти казвам аз. Аз чак като си зех електрическата почнах да ходя на уроци по класическа. Цитирай
h0s Отговорено Септември 23, 2007 Автор Отговорено Септември 23, 2007 Игати само аз ли съм почнал с акустично дрънкало... явно е време,ше зимам някав Скуаяр(мисля ,че така е на български) маи... Цитирай
Filthy Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 аз бях в твоето положение до преди 1 месец,че и по-зле,нито знаех сичките акорди нито нищо....просто ми писна от акустичната,бачках ено лято и събрах пари за ел китара и за кубе взех си Jacskon JS30 и ми върши страхотна работа(кубето е Laney LX65R) общо за към 1200 лв с колани и още куп простотий та няма значение ква китара си зимаш за първа,гледай амп-а да е качествен,щото китарата тей или иначе ще я сменяш след време Цитирай
Malmsteen Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 Ми взимай кой ти пречи - дрънкай и на двете,лошо няма Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 23, 2007 Отговорено Септември 23, 2007 аз бях в твоето положение до преди 1 месец,че и по-зле,нито знаех сичките акорди нито нищо.... едва ли някога ще ги научиш всичките Цитирай
SviStyle Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Вземи си нещо по-евтино и на старо.но като за начало помоли някой приятел ако има ел китара да ти я даде за някой ден.да усетиш разликата. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Според мен е добре да почнеш да свириш на електрическа, но БЕЗ за оставяш класическата китара. Един известен китарист беше казал, че акустичната китара разграничава мъжете от момчетата - от гледна точка на техниката е напълно вярно. На акустичната китара можеш да научиш музикална теория и хармония, което едва ли ще тръгнеш да правиш щом ти връчат електрическа китара с дисторшън. Развивай се и на двата типа китара, защото в противен случай има много голям шанс да си вдигаш по цял ден шум с електрическата, въобразявайки си, че правиш нещо. Разбира се, електрическата китара е нещо много хубаво, но според мен, ако човек не може да свири сравнително добре на акустична китара, не е много правилно да се нарича китарист, без значение каква техника на арпежи има . Цитирай
vovcho Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 та няма значение ква китара си зимаш за първа,гледай амп-а да е качествен,щото китарата тей или иначе ще я сменяш след време А не така! Китарата трябва да е удобна и без кусури по изработката. Свиренето би следвало да е удоволствие. Цитирай
Feuermeister Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 Свиря ,ако може така да се нарече на класическа китара от няма и година,но напреднах,знам почти всички акорди и няколко цели песновки.Та се чудя дали ми е време да си взимам някаква ел.китара ,или пък ще си зема и ще ми е много трудно...? В тоя форум съм чувал ,че има много китаристи и много опит...надявам се да ми кажете какво мислите. За няма и година? Цитирай
Feuermeister Отговорено Септември 24, 2007 Отговорено Септември 24, 2007 та няма значение ква китара си зимаш за първа,гледай амп-а да е качествен,щото китарата тей или иначе ще я сменяш след време А не така! Китарата трябва да е удобна и без кусури по изработката. Свиренето би следвало да е удоволствие. бтв и китарата е от значение Цитирай
Recommended Posts