Mladen Публикувано Септември 18, 2007 Публикувано Септември 18, 2007 Привет !!! Ами значи..., положението е следното: Преди година и нещо си поръчах самоделка кубе със усилвателна схема на Dynacord (по големи конспирации-оригинална)! Кубето е готово от два месеца и саунда е много готин, с мн. прецизни регулации , абе супер е! Проблемът е че схемата е в комбинация с говорител за Хай-фи техника Мъченикът е от Благоевград, производство от преди 15 години, 12 вата, 8 ома, пренавиван и докаран до 40 - 45 W и за сега върши някаква работа,но липсите в чистотния диапазон са усезаеми!!! Маисторът на "произведението" е изчислил говорител 60 W , но каза че може да бутне усилвателя и да го докара за 80 W-ов говорител! Ако не сте разбрали до сега понятията в тази насока не са ми доста ясни ! Насочил съм се към Сelestion и по-специални към този : http://professional.celestion.com/guitar/p...detail.asp?ID=5 Заинтересува ме този отрязък : "...the G12T-75 has featured extensively in cabinets like the legendary Marshall 1960...", като почитател на Хард рока !!! Та накрая и запитването ми! 1) Как ви се струва заформящата се конфигурация и, ако някой има по-добри предложения да сподели! 2) Ако някой знае нещо за този модел да ме светне повечко! Параметри, цена, туй цък, онуй цък... Ами това е и благодаря за вниманието на всички!!! Greets!!!
Dylan_101 Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 (Редактирано) Ами G12T-75 си е класическия говорител в Marshall 1960 серията 4х12 кабинети. Аз лично го предпочитам пред V30, защото тембъра му е по-"винтидж". В края на краищата въпрос на вкус. Ако търсиш модерен метал звук V30 е по-масовия избор, ти като си хард-рокер мисля че G12T-75 ще ти пасне по-добре. Все пак обаче това е лично мнение. Редактирано Септември 18, 2007 от Dylan_101
Nikifena Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 Тук седи въпроса какво ще правиш с новият говорител? Мислиш да го сложиш директно на мястото на стария ли? Ако си решил така определено не ти го препоръчвам!! Всеки говорител си има различни характеристики и от там си иска различен тип кутия. Слагането на говорител в неясна кутия ще доведе до проблеми. Алтернатива е да видиш някое кубе което ползва този говорител и да изкопираш кутията му. Така поне ще си сигурен, че някой друг е оразмерил кутията за този говорител. И останалата алтернатива е ти да си оразмериш кутия спрямо новият говорител
Overdrive Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 а тва със бутването на усилватела и ватовете е пълна безсмислица ватовете на говоритела не значат към какъв усилв да се слага или колко силно свири, ами колко ток издържа да минава през него така например имам малко лампово кубе 5-6 вата с 8" и без проблем му закачам външен 12" 100вт по важното е омовете да съвпадат, но ако е транз. ампа и това не е много важно
Nikifena Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 Всъщтност според мен за силата най-важно е SPL-ниво на звуковото налягане
Mladen Отговорено Септември 20, 2007 Автор Отговорено Септември 20, 2007 (Редактирано) O.K. , thanks за инфото! Т'ва с кутията си го знаеме ( сегашното кубе например е високо 70 см. и широко 40см. дълбоко 30-на см., със затворена кутия) притеснявам се за техническите характеристики и пасването м/у усилвателя и говорителя, но явно ме е уместно да питам за това тъй като не мога да ви предложа схемата на Dynacord-a! Специално за стария говорител се наложиха 4 преправяния на усилвателя, вече не знам от какъв аспект, това ще си го управи майсторa! Интересува ме специално от къде мога да си намера такъв Селестчън в БГ и на какви цени са??? Гледах в нета от 75$ на старо,100$ нов, но все пак, ако може някой да даде информация... Thanks!!! Редактирано Септември 20, 2007 от Mladen
liquid_death Отговорено Септември 20, 2007 Отговорено Септември 20, 2007 Усилвателя не се напасва към говорителя!!!!Това за мен си е глупост отвсякъде......говорителите си имат параметри и усилвателите си имат параметри и дори говорителя да ти е по-слаб от усилвателя те си се вързват заедно и няма никакъв проблем преди да си усилил прекалено много......Човече прочети малко.... Иначе пасване се прави на говорителя към кутията...това - ДА!
Mladen Отговорено Септември 20, 2007 Автор Отговорено Септември 20, 2007 О.К. Разбрахме го това Вече, не мисля за необходимо да задълбавам в материята, само това ми остава! Ако някой може да ми каже за усилвателя и да се закрива темата!!!
Mladen Отговорено Септември 21, 2007 Автор Отговорено Септември 21, 2007 Може да се закрива темата вече!!! Мерси на всички!!!
Recommended Posts