Janick_Gers Публикувано Септември 12, 2007 Публикувано Септември 12, 2007 Здравейте! Може да ви се стори малко странно, но предполагам, че ще бъде интересно за феновете. Както знаем, това е един от албумите с най-готино и специфично звучене на бандата. Искам да ви попитам и ако може да споделите, та и линкове към такава информация биха били полезни - как е постигнато това звучене(по-специално за китарите). Просто като се заслушам звучи убийствено. Бях чувал(но не съм сигурен), че са използвани китарни синтезатори(каквото и да означава това(идея си нямам)). Ако някой от вас се занимава с постигането на идентичен звук с този на някои банди и по-специално на Мейдън и този албум, нека пише Цитирай
TONY Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) аз като запален Мейдьн фен ще ти кажа използват транзисторни глави Галиен Крюгер МЛЕ -135 вата - за записа и 2100 ( сьщата като схема - но 200 вата) Колоните както винаги - те си ползват все едни и сьщи - Маршал с грийнбеци! Cauht somewhere in time? и хоруса - си е вграден в главата - този който чуваш в началото на самуеьр ин тайм Редактирано Септември 12, 2007 от TONY Цитирай
TONY Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 май има и тракове с китарни синтезаторни - но кой модел и на коя фирма - не знам пьк и не сьм се заслушвал толкова те са с цел - по електронно и различно звучене и са по - долу в микса Цитирай
Janick_Gers Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) Много интересно! А опитвал ли си се да докараш това звучене? Особено много ме кефи на Alexander the great, Sea of Madness и Wasted years звученето. В момента от няколко дни се опитвам да докарам подобна ритъм бленда. Естествено хоръс. Те са си сложили повечко, ама аз като сложа повечко се замазва някво. Е и техниката е от голямо значение. По-принцип ползвам В-АМП. И знам за софтуеъра. И видях пресет, който се казва Iron maiden - somewhere in time. Е едва ли звучи баш така, ама поне е докарано малко предполагам. Изтеглих и програмата и презета. Ама незнам с какъв кабел да свърйа процесора към компа. Редактирано Септември 12, 2007 от Janick_Gers Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 MIDI кабел ти трябва... Цитирай
Janick_Gers Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 Мхм, към процесора миди, ама към компа? УСБ?? Цитирай
TONY Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 с Галиен Крюгер главата - никакьв проблем за Мейдьн 86. в крайна сметка нали с това са го записали. Вамп -2 на Берингер - не сьм го разцьквал. Този присет -= педполагам се дьрпа от нета? Цитирай
Janick_Gers Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 Ами от официалния сайт на Беринджър се дърпа софтуеъра(малък е) и има много презети. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Септември 13, 2007 Автор Отговорено Септември 13, 2007 А дали мога да си поръчам от някъде такъв Галиен Криугер? Ровичкам по нета и намериам некви ама не е много ясно. Цитирай
Angry Samoan Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 май има и тракове с китарни синтезаторни - но кой модел и на коя фирма - не знампьк и не сьм се заслушвал толкова те са с цел - по електронно и различно звучене и са по - долу в микса определено има китарни синтезатори и то май почти целия албум е записан с такива, в духа н ср. на 80-те , както и следващия Seventh Son of a Seventh Son'88, но там като че ли се забелязват по-малко... Цитирай
TONY Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 да и 87 е записан по сьщия начин с Галиен Крюгер и синтове след това се врьщат кьм Маршал Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 ^ @TONY,а кой албум на Iron Maiden е от 87-ма? Цитирай
TONY Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Seventh Son of a Seventh Son - или поне сьм останал с това впечатление. може и тога да беше записван - пьк издаден 88 нещо ми се губи ако някой знае да казва Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 ^ 1988-ма се води,бъзиках се. Цитирай
TONY Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 (Редактирано) Ако все пак, някой знае кой (или кои ) китарен(и) синт(-ове) е ползван(и) - ще се радвам да сподели! (дори на ЛС - ако не иска пред всички) фирма - модел. Редактирано Септември 14, 2007 от TONY Цитирай
Recommended Posts