Slipaway Публикувано Септември 12, 2007 Публикувано Септември 12, 2007 (Редактирано) Аммм....Днес ми пристигна заветния Digitech Death Metal....И нали съм тъпанар веднага исках да го пробвам и взех първото захранване, което ми беше под ръка (в случая на модема ми)....Ръгнах го и почнах да стържа....Много яко, голям кеф...2-3 минути...После реших да дигна левела от китарата и докато въртях потенциометъра в посока към десятката нещо стана....Диста изключи Иии аз издърпах кабели сичко и гледам на захранването пише 18 волта, а на диста 9 волта....И ми стана леко тъпо, щото уча в електротехникум и там първото нещо, което ни научиха е да гледаме кво пише преди да пуснем нещо Ииии след тва ходих, купих си 9 волтово захранване, нова батерия....Ами не проработи (не е от захранването - с другия ми мизерен дист работи...), а пробвах всякви конфигурации - с батерия, без батерия, с включен ин и без, с изтощена батерия и захранване...и още няколко - нищо не помогна Тя темата не е толкова за помощ, колкото да се оплача на хора, които ще разберат мъката ми - все пак дисторжън е тва xD ...Надявам се да може да се оправи, щото все пак не съм го претоварил толкова - само 2 пъти над допустимото напрежение Очаквам всякви предложения, съвети и саболезнования...АКо има навитаци да ми го оправят плащам поправката и черпа бири хахаха....От Сливен съм :] ПП - Реве ми се Редактирано Септември 12, 2007 от Slipaway
Malmsteen Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Тъй и тъй тава е тъп дист и не си струва да се ядосваш за тоя боклук - отървал си се
Slipaway Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 Тъй и тъй тава е тъп дист и не си струва да се ядосваш за тоя боклук - отървал си се Аве не знам ама за 3те минути свиреве много ми хареса Сериозно хора някой занива ли се с поправка на ефекти, че не ми се купува нов ;\
TerminalFrost Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Добре ви учат в електротехникума...
Malmsteen Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Тъй и тъй тава е тъп дист и не си струва да се ядосваш за тоя боклук - отървал си се Аве не знам ама за 3те минути свиреве много ми хареса Сериозно хора някой занива ли се с поправка на ефекти, че не ми се купува нов ;\ Ми пусни му пак 18V,ako не стане което е почти сигурно,опитай със 220V,няма начин да не стане.Работата ще бъде опечена
Malmsteen Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) Редактирано Септември 12, 2007 от Malmsteen
fluti Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) Еми отвори го и виж какво е изгоряло - ще мирище ,може би ще е черничко може някой електролитен кондензатор да се е изхвърлил на платката . Ако имаш късмет ще трябва да се смени изгорелия елемент. А по-лошото е, че може да е изгоряло някое чипче. От опита ми с лан суичове - горят филтриращите кондензатори на входа на захранването - сменяш и тръгва. Но копелетата имат вградени импулсни стабилизатори, които издържат до 40 волта. Не знам при това камионче как е, може да имаш късмет все пак. Редактирано Септември 12, 2007 от fluti
KingdomX Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 Някой хора са безнадежни Идеята с 220 волта ми хареса....и да внимавай с тока. Така да си дойдем на думата. Препоръчвам ти Никифена от този форум. Ъой е много начетен в тая област и може да ти помогне. Следейки постовете му тук във форума не е от храта, който отказват помош, стига да му е по силите. ПП Това е мое виждане, което не е задължително да се покрие с неговото, но все пак е човек, който се занимава точно с това - правене на ефекти. Поздрави , Рендаков!!!
rocker_vn Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) потърси човек с името NIKIFENA в форума.той ги владее тези магии... п.п. то вече било написано,що ли не съм го видял... Редактирано Септември 12, 2007 от rocker_vn
Slipaway Отговорено Септември 12, 2007 Автор Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) Дам проверих с пробника - един кондензатор е заминал...Утре ще купя и ще сменям...Да се надяваме, че е само това...Ако ли не ще пиша на НИКИФЕНА :] Редактирано Септември 12, 2007 от Slipaway
Jordan_J Отговорено Септември 12, 2007 Отговорено Септември 12, 2007 И аз така изгорих ТАСКАМ ФВ-1884 - тъкмо го бях донесъл в БГ и даже не го бях ползвал. Викам един приятел да му го покажа. И понеже имах 2 стабилизатора за 110 и 220 В, по погрешка в бързината го включих на 220 вместо на 110 Волта 1-2 минути работи - и накрая само каза "цък" и това е Добре, че хората са предвидили защити - беше гръмнал предпазител, а един мощен кондензатор почти се бе отворил и той Толкова ме беше яд, че нямам думи Добре, че пораженията бяха минимални заради предпазителя ... Оттогава си отварям очите, щото в бързината всичко се случва ))
Slipaway Отговорено Септември 13, 2007 Автор Отговорено Септември 13, 2007 Уговорих се с един съфорумец (metalhammer) да ми го оправи така, че се надявам да мога да считам темата за приключена...Мерси на всички :]
Overdrive Отговорено Септември 13, 2007 Отговорено Септември 13, 2007 много ме кефи 2рата част на заглавието (след запетаята)
Nightmare81 Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Аз използвам ЗУМ 707 процесор , той работи на 9 V , но понякога когато нямам под ръка 9 V адаптер го пускам и на 12 V - нямал съм проблеми !!! Но след тази тема тук страха нахлу в мен . Ще си държя на 9-те V !!!
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Темата ми поднамирисва, че си сака затваряне вече..
Recommended Posts