3DL Публикувано Септември 12, 2007 Share Публикувано Септември 12, 2007 Та ситуацията е следната.. Първо искам да се извиня ако съм объркал темата. Та преди два дни дни се сдобих с нова китара Jackson DXMG което бих слойил в темата фукня обаче ме подгони праноята.. вчера почна да ми се набива на ухо един много гаден шум от припукване като при статично електричесво . Тва се почвява всеки път когато докосна някоя метален чарк по китарата !!! Моля ви дай те някъв акъл кво да направя.. Тва го е** нормално ли е или аз имам някъв параноичен пристъп ! Б** го Благодаря на всички отзовали се Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Вероятно не ти е екранирана китарата и имаш силно магнитно поле, описано от всякакви източници вкъщи. Най-добре дай запис да чуем за какво иде реч, защото от припукване до припукване има толкова много припуквания, че направо мамата си припуква Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3DL Отговорено Септември 12, 2007 Автор Share Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) Вероятно не ти е екранирана китарата и имаш силно магнитно поле, описано от всякакви източници вкъщи. Най-добре дай запис да чуем за какво иде реч, защото от припукване до припукване има толкова много припуквания, че направо мамата си припуква Поздрави, Влад Ми тя е с EMG HZ пикъпи не би ли трябвало да са екранирани да ги е*а Редактирано Септември 12, 2007 от 3DL Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Нямам представа дали адаптерите са екранирани, но ако тялото и кухините не са екранирани, особено с активните адаптери вероятно шумовете ще са още по-силни и ще звучат като пукане... Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 М/у другото HZ са пасивни адаптери. При мен също го има в известна степен това, предполагам, че наистина трябва да се екранира китарата с фолио. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Вариант е и кофти окабеляването. Моят скромен бас Ямаха беше така - като пипнеш струни/бридж/ключове и пука. По съвет на Nikifena направих окабеляването изцяло НАНОВО, като всички маси (5-6-7 кабелчета) ги запоих в една точка върху корпуса на Tone pot-a. Резултатът е точно какъвто го търсех - тишина и спокойствие! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3DL Отговорено Септември 12, 2007 Автор Share Отговорено Септември 12, 2007 Вариант е и кофти окабеляването. Моят скромен бас Ямаха беше така - като пипнеш струни/бридж/ключове и пука. По съвет на Nikifena направих окабеляването изцяло НАНОВО, като всички маси (5-6-7 кабелчета) ги запоих в една точка върху корпуса на Tone pot-a. Резултатът е точно какъвто го търсех - тишина и спокойствие! Точно за този вид пукане става въпро. Абсолютно същото се случва и при мен. Обаче грам идея си нямам как да го направя това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigjav Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Нищо, което един поялник и 2-3 жички не могат да решат. Най-добре го остави да си пука, мани кво ти говри Байби Томас! То, ако не пука, пращи и криви, ти въобще, свириш ли на китара? Споко, той брума шса скрий в саунда! А, ако верно е статично ел-во, мое да стане направо Static-X ситуейшъна. Така че смело напред, развръзка винаги ще има. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kalinpetkov Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Не мога да се съглася с това да се примириш с пукането. Всеки вреден шум е неприятен, а особено от нещо което си купил скоро. Провери си екранирането и всички кабели вътре. Някои спойки също могат да вкарат паразитни капацитети. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ditronix Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Само един съвет мога да дам-ако решиш да оправяш тая работа-да екранираш и преопроводяваш-дай да го прави човек,който знае как става това!Иначе разочарованията ще са огромни!А нещата могат да се оправят.На сина ми китарата се държеше по абсолютно същият начин,а беше чисто нова.Направих я-екран и жици-и всичките тези пуканици и брумове се изнесоха в небитието! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
3DL Отговорено Септември 12, 2007 Автор Share Отговорено Септември 12, 2007 Само един съвет мога да дам-ако решиш да оправяш тая работа-да екранираш и преопроводяваш-дай да го прави човек,който знае как става това!Иначе разочарованията ще са огромни!А нещата могат да се оправят.На сина ми китарата се държеше по абсолютно същият начин,а беше чисто нова.Направих я-екран и жици-и всичките тези пуканици и брумове се изнесоха в небитието! Аз не вънамерявам да я оправям сам, най-малко не малко пари съм дал за китарата и предпочитам да я оправя човек който с това се занимава. Можете ли да ми препоръчата някой добър лютиер в София ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Май ша зема и аз да направя това с опроводяването, пък да видим Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 (Редактирано) Можете ли да ми препоръчата някой добър лютиер в София ? Работата изобщо не е за лютиер, а за човек наясно с физика и електроника. Направи все пак един експеримент - остави китарата (включена, с усилени потенциометри); след това се разходи по стаята (килим, линолеум, мокет...) да се заредиш добре и пипни някой друг замасен предмет (като си все пак близо до китарата). Ако пак се чува припукване, проблема може да е в обувките, дрехите или покритието на пода. Екранирането и доброто замасяване може да помогне, но не е панацея за всички варианти. Пробвай в друго помещение, друга къща, с други дрехи и обувки. Целта е да диагностицираш точно причината. Не знам дали имаш мултиметър и дали можеш да работиш с него, но трябва да се провери дали има връзка между корпуса на жака (гайката) и поотделно - струни, адаптери, механизми разни. Ако някъде няма връзка, може да е причина за проблема. Успех! П.П. Във форума има хора, които прекрасно ще се справят с екраниране и опроводяване. Ползвай търсачката и се ориентирай по постовете - кой е най подходящ за случая. Редактирано Септември 12, 2007 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts