SKYFACE Публикувано Септември 7, 2007 Публикувано Септември 7, 2007 След дълго проучване се спрях на Е-МU 0404 USB.Ако има собственици на нея,моля да споделят мнението си-дали са доволни от постигнатите резултати .И в техническите и характеристики не намерих данни за латенцията и ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Човека иска да свири и в реално време с нея. Имате ли впечатления за нивото на шума и латенцията? Цитирай
vhcs Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 (Редактирано) Аз имам Emu 0202 USB в къщи и е екстра - няма шум, латенцията се ядва. Предполагам 0404 би трябвало да е сходна карта. В общи лини съм довоелн. Човека иска да свири и в реално време с нея. Значи ако позлваш мониторната система на картата звука няма грам латенция. През компа зависи как си настроиш софтуера ама няма проблеми - абе стандартната латенция с две думи, няма допълнителни изненади Единствено съм бесен че я купих за 130 евро а месец след това и свалиха цената на 100 евро ... а и че няма фантомно захранване (за 0404 не знам как е) ама затова аз съм си виновен че не съм дочел, не че ми трябва де В общи линии върши това за което е направена то повече на човек не му и трябва В същия ценови клас (за 2канална става дума и преди 4-5 месеца като я избирах моята) се въртяха Аlesis IO02 и Line6. Таскамите бяха малко по-скъпи. Надявам се съм бил полезен Поздрави Алекс Редактирано Септември 7, 2007 от vhcs Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 (Редактирано) Аз имам 0404 usb. Много хубави конвертори, наистина 113 дБ сигнал/шум на входа... ASIO драйверите не са от най-стабилните обаче, често припукват под cubase sx3.1нещо си ако има по-сериозен процесорен товар и ниски латенции. 2мс латенция е най-нискaта под ASIO. Моята има фантомно захранване което обаче досега не съм ползвал и не съм сигурен дали не е и за двата входа едновременно. Според мен за цената си е много добра оферта. Аз лично съм доволен. edit: Забравих да спомена още един недостатък спрямо предишната ми карта Audigy ZS: ASIO-драйвера изцяло окупира аудио интерфейса и докато е активен забравете за WDM приложения. Т.е. при пуснат cubase не могат да се слушат мп3-ки. Това е проблем защото когато миксираш нещо винаги е добре да "свериш часовника" по друг микс. Разбира се не пречи да импортнеш въпросното мп3 в някой допълнителен трак на cubase, но това си е допълнителна разбравия. Така или инае предполагам че този недостатък е валиден и за другите подобни аудио-интерфейси... Редактирано Септември 7, 2007 от Dylan_101 Цитирай
MDMACORP Отговорено Септември 7, 2007 Отговорено Септември 7, 2007 Аз имам ему 0404 pci и съм доволен от производителноста й.Само малко в началото ми беше малко трудно да се справя с миксера.Входовите са с добро съотношение сигнал шум.Незнам за 0202 ,но 0404 е със софтъерни ампове на аналоговите входове. Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 Аз имам 0404 usb. Много хубави конвертори, наистина 113 дБ сигнал/шум на входа... ASIO драйверите не са от най-стабилните обаче, често припукват под cubase sx3.1нещо си ако има по-сериозен процесорен товар и ниски латенции. 2мс латенция е най-нискaта под ASIO. Моята има фантомно захранване което обаче досега не съм ползвал и не съм сигурен дали не е и за двата входа едновременно. Според мен за цената си е много добра оферта. Аз лично съм доволен. edit: Забравих да спомена още един недостатък спрямо предишната ми карта Audigy ZS: ASIO-драйвера изцяло окупира аудио интерфейса и докато е активен забравете за WDM приложения. Т.е. при пуснат cubase не могат да се слушат мп3-ки. Това е проблем защото когато миксираш нещо винаги е добре да "свериш часовника" по друг микс. Разбира се не пречи да импортнеш въпросното мп3 в някой допълнителен трак на cubase, но това си е допълнителна разбравия. Така или инае предполагам че този недостатък е валиден и за другите подобни аудио-интерфейси... Хм..виж си настройките, защото аз съм с 1212м и нямам никакви проблеми с мп3 докато е пуснат кюбейс, даже и едновременно вървят . Затова пък ако си я пуснал над 44/48кхз няма как да пускаш мп3. Що се отнася до латенцията обикновено карам с 4-5 за да няма пукане когато ползвам по тежки китарни симове, а компа ми е слаб. Вярно че тя е pci но и през юсб 2 би трябвало да докарват сносна латенция. Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 Аз имам 0404 usb. Много хубави конвертори, наистина 113 дБ сигнал/шум на входа... ASIO драйверите не са от най-стабилните обаче, често припукват под cubase sx3.1нещо си ако има по-сериозен процесорен товар и ниски латенции. 2мс латенция е най-нискaта под ASIO. Моята има фантомно захранване което обаче досега не съм ползвал и не съм сигурен дали не е и за двата входа едновременно. Според мен за цената си е много добра оферта. Аз лично съм доволен. edit: Забравих да спомена още един недостатък спрямо предишната ми карта Audigy ZS: ASIO-драйвера изцяло окупира аудио интерфейса и докато е активен забравете за WDM приложения. Т.е. при пуснат cubase не могат да се слушат мп3-ки. Това е проблем защото когато миксираш нещо винаги е добре да "свериш часовника" по друг микс. Разбира се не пречи да импортнеш въпросното мп3 в някой допълнителен трак на cubase, но това си е допълнителна разбравия. Така или инае предполагам че този недостатък е валиден и за другите подобни аудио-интерфейси... Хм..виж си настройките, защото аз съм с 1212м и нямам никакви проблеми с мп3 докато е пуснат кюбейс, даже и едновременно вървят . Затова пък ако си я пуснал над 44/48кхз няма как да пускаш мп3. Що се отнася до латенцията обикновено карам с 4-5 за да няма пукане когато ползвам по тежки китарни симове, а компа ми е слаб. Вярно че тя е pci но и през юсб 2 би трябвало да докарват сносна латенция. Мисля че четох някъде, може би в менюала, че 0404юсб не работи в повече от един режим... Колкото до латенцията, и на 2мс работи, но понякога драйвера става нестабилен и прекъсва. След кратко "разръчкване" в настройките се оправя. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Аз също имам 0404PCI и в PatchMix-а ако имаш и двата входа (WAVE и ASIO OUT) всичко се чува , а за това MP3 при 96khz .... успях да пусна Winamp-a на 192 и въреше музиката Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Ако от пачмикса е над 48кхз не би трябвало да става, то си го пише в менюъла. Мп3-тата доколкото знам са масово на 44кхз и само някой на 48кхз, пък битрейта може да е и 320кбс. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Баш тъй - правиш си нова сесия , примерно за 192KHz и ако не ти се занимава си избираш Template-а за Music Listening Цитирай
Dylan_101 Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 E, явно 0404pci и 0404usb нямат нищо общо като архитектура.. Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Да, двете са съвсем различен модел за разлика от 1616 pci и 1616 pcmcia Цитирай
MDMACORP Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 ДСП ефектите си спомням ,че не работят над 48кхц. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 ДСП ефектите си спомням ,че не работят над 48кхц. Работят ... За протокола : при 0404PCI . Цитирай
Recommended Posts