vhcs Публикувано Септември 5, 2007 Публикувано Септември 5, 2007 мдаа, и аз в началото си мислех че е някаква ебавка ама Fildy май верно ще запише следващият албум на Корн с 15 (петнадесет) струнен бас. Всяка струна има по още 2 до нея на октави (или поне така аз разбрах) :surprise: ...Ibanez "K15" custom 15-string (5 courses of 3 strings, tuned Aaa - Ddd - Ggg - Ccc - Fff) - a 5-string bass with additional sets of octave strings (akin to a 12-string guitar), will be heard on the next Korn studio album.... най якото ще е ако тоя дзвер Ibanez го пусне серийно ... мама мия .. добре че има и достатъчно идиоти на тая земя та да чуваме и изродски бас саундове от време на време аре със здраве Алекс Цитирай
vhcs Отговорено Септември 5, 2007 Автор Отговорено Септември 5, 2007 абе има хора по тая земя на които ниските тонове май не са достатъчно ниски Цитирай
рахата Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 знаех за 12 струнен,ама 15!? между другото,скоро гледах из нета 10 струнна итара(9-ките вече не са на мода) Цитирай
рахата Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 http://www.shamray.ru/show.php?id=525 ето един 15 струнен от 2005 (предпоследната снимка) Цитирай
kolega Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Aз ако стана известен (демек никога), ще запиша албум с 50-струнен бас, и да го д*хат сичките Цитирай
ludmata Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Tея що не си купят едно пиано (може и орган) вместо да се мъчат с тея лопати.... Цитирай
IgniteAll Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Хахахахахахахаха, много добре казано. Басът може да е всякакъв, но все пак идеята на традиционното лекичко и на мен ми се губи с това жовотно. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 8, 2007 Отговорено Септември 8, 2007 Баси, може и 20 струнен да го направи, с по 4 струни на едно място... Иначе забелязвате ли и че тоз юначага до него е с 8 струнна китара...? Интересно ми е как звучи тоя бас, обаче... Цитирай
Slipaway Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 То супер, че са му направили 15 струнен бас на младежа....надявам се това да го накара най-накрая да се научи да свири Цитирай
Liquid Отговорено Септември 9, 2007 Отговорено Септември 9, 2007 -How long does it take to tune a 12-string guitar (в случая 15-sring bass)? -Nobody knows. Та Korn и без тва вече нямат много общо с първите си неща и правят квото си искат. Живи и здрави. Цитирай
vhcs Отговорено Септември 9, 2007 Автор Отговорено Септември 9, 2007 аз пък мога да ви кажа че тоя дзвер ще звучи доста яко според мен ... и ако го пуснат серийно баса веднага ще го тествам. Относно репликите че не можел да свири едва ли не - еми и на мен Korn не са ми никак любими, но това е банда която има успех на световната сцена - това означава, че са добри музиканти и че хората ценят изкуството което творят. Разбира се всеки има право на мнение ама твоето изказване е просто безпочвено - ако бъркам вземи и пусни някое твое парче като смяташ че си по-велик свирачл/музикант Относно настройването - еми кво му дреме на Fieldy, като е на турне има си огромен екип от хора които освен че му настройват инструмнта се грижат за какво ли още не. Същото важи и за студина работа. Това е проблем само за нас простосмъртните потребители ... и да, нито преди нито сега ме кефят Korn ама наистина има някакво развитие - дали добро или лошо не мога да кажа. ... дори и със 100 срунен инструмент могат да се свирят пълни глупости в това съмнение няма Поздрави Алекс Цитирай
разбойник Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 (Редактирано) ^ Изкуство, "творят"? Нищо против Корн, но не мислиш с правилните категории, струва ми се Всъщност идеята не е кой-зне колко нова или оригинална. От години се правят 8 и 12 струнни басове с подгласни струни настроени на октава над основния тон. Някои фирми пробваха и с 15 (т.е. петструнен вариант), но понатежават малко повече, а и грифа става доста широк, затова и не са придобили популярност. Ето тук можете да видите сайт, посветен на 12-те струни www.12stringbass.com и един достъпен инструмент Hense bass Редактирано Септември 14, 2007 от разбойник Цитирай
vhcs Отговорено Септември 14, 2007 Автор Отговорено Септември 14, 2007 (Редактирано) ^ Изкуство, "творят"? ... еми не е музика за мен та реших да използвам в слуяая по разтегливия термин изкуство :) хехехехех ... това нарочно да не засегна някой фен ама май вече го направих Редактирано Септември 14, 2007 от vhcs Цитирай
Recommended Posts