Jordan_J Публикувано Септември 4, 2007 Публикувано Септември 4, 2007 (Редактирано) Имам нужда от малко повече информация. Ако някой познава в детайли работата на моделите 96 или 192 - ще имам малко въпроси. Решил съм да премина към Протуулс платформа, но още много неща не са ми ясни и ще взема решение като имам отговорите, които търся. - първия е - този хардуер със всеки интерфейс ли може да се кара - например ще мога ли да го ползвам с моя ТАСКАМ 1884 ФайърУайър ? Или ще се наложи да купувам от техните контролери от сорта на КОНТРОЛ 24 ? Аз така или иначе, ще ровя из сайтовете и ще търся отговори, но ще отнеме време. Ще се радвам ако някой вече е наясно - да ми отговори. Редактирано Септември 4, 2007 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Не мога съвсем да се ориентирам във въпроса ти? Искаш да използваш Tascam-a в ролята на control surface ли? Или като допълнителен аудио интерфейс? Доколкото ми е известно и двете неща са възможни с известни ограничения, които ги няма при Control|24, resp. Command|8. Повече тук: http://www.tascam.com/details;9,14,46,19.html (вж. двата pdf-a за ПроТуулс). Не искам в никакъв случай да те убеждавам/разубеждавам или да стартирам някакъв спор. Всеки преценява сам за себе си според ситуацията, в която се намира но: - имаш предвид, че Control|24 e $8000 нали & HD едно е около $3000 на старо, HD2 & 3 >7-8000$ ? - че плъгините са по-скъпи отколкото Native аналозите им - и че за същите пари ще се обзаведеш с доста по-добри конвертори (пример Lynx Aurora, Apogee Rosetta 800 (а може би и 16 ADx & DA x)) & предусилватели ... макар и с някой друг канал по-малко - ъпгрейдите са маса кинти, етц... Сигурен съм че си мислил по-въпроса и не си тръгнал ей така от ентусиазъм, но наистина е добре да се информираш доста обширно (и най-вече за финансовата част на нещата, т.е. какво се налага да плащаш средно на годишна база, за да си конкурентен) преди предприемането на една такава стъпка. Успех! И ако/като има развитие - поствай - на мен специално ще ми е много интересно. Цитирай
steeltanto Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Digidesign по принцип си продават хардуера за техни системи заедно със софтуера, но са възможни комбинации. Изясни малко по-подробно за каква точно работа ще ти трябва Про туулс - тогава ще е възможно да ти се помогне за изграждане на системата. Инак добре си се ориентирал - успех! Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 (Редактирано) Да, интересува ме примерно сегашния ми сърфейс докъде ще е полезен или с други думи - за какво ще стане и за какво не Ако си взема 192 какво още ще ми трябва на практика за да извърша нормален звукозапис ? Интересно също защо ХД-3 е толкова скъп и какво толкова има в него ? Иначе съм мислил, премислял и продължавам да мисля и събирам мнения. Затова и питам ... П.С. например - ако имам РС + 192 и външни преампи - мога ли да записвам направо ? Редактирано Септември 4, 2007 от visiondann Цитирай
steeltanto Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 За какво ти е HD3? А и в комбинация с РС... Работи най-добре с мак. Я най-добре кажи колко канала ще записваш едновременно, а и защо просто не се ориентираш към диджи 3 - хем не е с изхвърлена цена, хем върши прекрасна работа и има достатъчни възможности. HD3 е за големите студия, а и в БГ едва ли някой може да я натовари пълноценно за работа. Поздрави! Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 ХД3 само за мак ли е ?? Цитирай
bassmaniac Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 ...здравеи visiondann! ....не , не е само за мак , само че битува теорията че протоолс работи по добре с мак.... всички изброени по горе неща са различни конфигурации на про тоолс .......таскама ти за жалост няма да сработи никак като конвертор и с много мака като контролер...... от своя страна контрол24 е контролер + 16 мик преамп на focurite което звучи добре на теория , но на практика искрено те саветвам да намериш студио с контрол24, да запишеш един проект с него и тогава да хукнеш кам магазина / между другото протоолса трябва да си го купиш отделно...../...... ....разликата между 96 I/O i 192 I/O е в семплиращата честота / и кинтите / ....btw...какво те накара да минаваш на про тоолс /не знам с какво работиш сега /............ Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 Сега работя със ей това: Но не си прав, че няма да послужи. Напротив - става за използване като миксинг контролер + транспорт контрол + добавя 8 преамп канала към системата. Но реално ... така като се замисля, така или иначе РС-то ми си записва, защо да давам 3000+ долара за не чак толкова допълнителна полза ... Просто ме кефи, а и повечето студиа по света са про туулс съвместими, така че мога например да им пратя проекти да бъдат миксирани и т.н. понеже имам такива планове. това ми е общо взето идеята, но ще видим. събирам мнения просто на хора, които имат поглед върху работата на ДигиДизайн ... Цитирай
bassmaniac Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 ....хм....така ще си савместим само с ПТ , / освен ако не вземеш дигитранслатор...$$$ ;)/ от друга страна ако работиш с да речем нуендо или пирамих ще си доста по кампетибал ....OMF , Open TL , AES31 . EDL .........и това всичко ти идва в пакета на нуендо и няма да се баркаш допалнително...... ....сигурен ли си че таскама работи с HD протоолс .......или само с ЛЕ и МП ................... но дори и ЛЕ маи работеше само с HUI emulation ......не помна вече ...... Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 4, 2007 Автор Отговорено Септември 4, 2007 Сигурен съм Пише го в сайта на Таскам Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 До колкото зная в Cubase/Nuendo има поддръжка за AAF, така че да се разменят сесии с други DAW, включително ProTools. Дали не върши работа това? Цитирай
steeltanto Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Няколко пъти вече е ставало дума за преимуществото на Про Туулс и то е - уникалната недеструктивна работа с аудио файловете в реално време. Оттам - колкото повече тракове ще се използват, толкова по-мощен хардуер на ПТ е необходим. За ТДМ и ЛЕ вариантите няма да споменавам, че става страшно като цифри А дали си заслужава... В най-голямата чалга фирма например използват HD3, а звукът им е меко казано странен Ако няма да се записват повече от 8 канала едновременно по-добре помисли добре какво да вземеш, а Таскам-ът винаги можеш да го интегрираш пълноценно. Поздрави! Цитирай
synchu Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) Няколко пъти вече е ставало дума за преимуществото на Про Туулс и то е - уникалната недеструктивна работа с аудио файловете в реално време. Без да искам да навлизам в спорове, които вече са се случвали, както тук така и по безброй други форуми, но точно тази част от преимуществата на ПроТулз далеч не е уникална... Разбира се, има достатъчно основания, преимущества и предимства, които всеки определя за себе си при избора си. Важното е работа да се върши. Редактирано Септември 5, 2007 от synchu Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 6, 2007 Отговорено Септември 6, 2007 Ако под недеструктивна работа с аудио файлове се разбира прилагането на ефекти в реално време без да се променя аудио материала, май всички хостове до които съм се докосвал работят така - Cubase, Nuendo, Sonar, Samplitude, Reaper и т.н. Мен лично не ме кефи потребителският интерфейс на ProTools, но за хора които са му свикнали вероятно е много добър. То докато не се опознае един софтуер, никога не може да се обикне Преди малко пробвах моят контрол сърфейс (BCF2000) с ProTools 7.3 (MP). Пуснах сърфейса в режим HUI и с няколко цъквания в ProTools го подкарах - т.е. никакви грижи. След като боклук като моя BCF2000 работи преспокойно с ProTools, надали ще има проблем с Таскама. Поне основните неща изглеждат работещи, не съм се задълбавал в нещо повече от местене на фейдъри, стоп, старт и т.н.. Цитирай
Recommended Posts