Rudess_90 Публикувано Септември 1, 2007 Публикувано Септември 1, 2007 Здравейте!!! Искам да науча малко повече за тази джа-джа... Разглеждах, слушах и четох, ама нищо конкретно. Ако някои е успял да се докосне до МО8( http://www.ishibashi.co.jp/c/img/0808080808080.jpg ), или ако има или е сфирил на него да сподели: клавиатурата как е на усещане, функции и сичко което знаете за него!!! :) :) :) БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Септември 2, 2007 Отговорено Септември 2, 2007 В най-общи линии - това е Мотиф ЕС, само че без семплер. Клавиатурата мисля, че също е мотифска, изобщо яка машина. Каквото и друго да ти кажа, ще са само спецификации, а тях можеш да ги прочетеш навсякъде. Гледай демото на МО в йотюбето. А, да.. не съм свирил на такова нещо. Цитирай
Rudess_90 Отговорено Септември 3, 2007 Автор Отговорено Септември 3, 2007 А при поръчна от сайт примерно - www.musicstore.de каква е таксата за доставка, ако някои знае да помогне!!! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 30 Евро е за повечето работи. Но не знам до колко кг важи това. За кийборд може да е малко повече... Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 Значи - ако поръчваш от www.thomann.de - там таксата до България е 30 евро за покупки до 31 кг, а мо-8 тежи 21 кг, но незнам колко ще стане с целия му комплект, евентуално кейс и така нататък. Пиши едно ЛС за Ямахата. Цитирай
i_vass Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Здравейте!!! Искам да науча малко повече за тази джа-джа... Разглеждах, слушах и четох, ама нищо конкретно. Ако някои е успял да се докосне до МО8( http://www.ishibashi.co.jp/c/img/0808080808080.jpg ), или ако има или е сфирил на него да сподели: клавиатурата как е на усещане, функции и сичко което знаете за него!!! :) :) :) БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! --- Свирих известно време с МО8. Усещането от клавиатурата е като на акустично пиано. Управлението е удобно. Имаше проблем с плъзгачите на зоните. Като си превключа на даден Пресет, при намалени зони и усилен мастър първо ми свири пиано по подразбиране (това, което излиза при първоначалното пускане на клавира). След като раздвижех плъзгачите 2-3 пъти нагоре-надолу всичко се оправяше. А по време на живо свирене това си е тормоз. Други забележки нямах, мисля че е страхотен клавир. Все пак си мисля, че е по-добре да се ползва Motif ES, заради семплера. По-скъпо е... но... Цитирай
Rudess_90 Отговорено Септември 5, 2007 Автор Отговорено Септември 5, 2007 Няма пари.... :) А какфа е функцията на семплера? Цитирай
rusnaka Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Младеж, това е може би едно от най-добрите неща за парите си. Семплер не ти трябва - аз, който съм с най-новия МОТИФ, не го използвам, така че и на теб няма да ти трябва. Синтезаторът е много добър за парите си. От Германия МО6 ще ти излезе 2000 лева, пътят е 30 евро - аз лично купувам от там. МО8 май беше някъде към 2600. Толкова добър клавир с твърда клавиатура нов за тези пари няма къде да намериш. Преди го имаше в ДРУЖБА в музикалния магазин, там съм свирил на него - иди и го пробвай. Но това е един от най-добрите варианти в съотношението цена-качество. Няма друг клавир с такъв Уейвром за такива пари! Ако наистина нямаш пари, вземи си ММ6. Той на първо време също ще ти върши работа. При него дори цената е прекалено ниска за качеството, което предлага. Без пари няма как да стане... Цитирай
Rudess_90 Отговорено Септември 5, 2007 Автор Отговорено Септември 5, 2007 Ами ако толкова колкото казваш може и да се намерят 2 700 лв. А ако го зема към него дават ли кейс или някакъв калъф??? Цитирай
rusnaka Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 Не. Такива неща се купуват отделно, макар че може да намериш някаква оферта, която включва и калъф - търси в томан и други германски магазини. Цитирай
mitkosan Отговорено Септември 5, 2007 Отговорено Септември 5, 2007 (Редактирано) Да се включа и аз. Когато аз си купувах свирка с 88 клавиша, мой логичен избор беше и МО8. Като звуци, пресети, уев форми няма да се изказвам, защото ще стане война с Руснака ....той така и не рабра, че размера няма значение, при положение, че има алгоритми за компресия за тази цел, Самия той признава, че има софуерни синтезатори с 64 рам банки, които изкарват перфектни звуци ----както и да е.... Единственото което ще кажа е, че клавиатурата не е нищо особено. Честно да си призная очаквах повече от свирка 88 клавиша... Един Тритон, който впрочем е на същата цена има доста по добра клавиатура, като усещане. Клавишите на Ямахата ми се сториха (след около 1 час свирене) някак си по "дървена" и по изкуствена. Не ми даде усещането на пианото, каквото и да говорят колегите от форума. Един съвет от мен на колегата --- отиди в " Динакорд" на Искърско шосе, там има доста свирки, никой няма да ти откаже да посвириш на тях и сам си направи избора. Поздрави, Митко Редактирано Септември 5, 2007 от mitkosan Цитирай
Rudess_90 Отговорено Септември 6, 2007 Автор Отговорено Септември 6, 2007 Ами к'во да ви кажа?!?! Днес си я поръчах от www.thomann.de, и ся ще чакам.... Цитирай
lockfolder Отговорено Септември 29, 2007 Отговорено Септември 29, 2007 (Редактирано) Aз имам от доста време MO8 и съм взискателен към клавишите и механиката тъй като съм пианист. По мое мнение клавиатурата е страхотна, по-добра е от на Мotif или Моtif ES защото е директно взета от S90ES, а който разбира от свирки знае какво е S90ES за пианистите. Лично аз харесжам много и клавиатурите на Privia МО8 е малък MOTIF ES, без семплер, 64-полифоничен а не 128, малко по-малко звуци, и по-малко мастер-ефекти С една дума: единствения "проблем" е може би е полифонията, зависи с колко сплитове/лейъри работите или какви мидита правите семплер - в него можеш да запишеш някакъв звук и да го семплираш. т.е. да го използваш като един нов звук в ром-а ти. може да се вкара и готов семпъл и да се обработва Редактирано Септември 29, 2007 от lockfolder Цитирай
Recommended Posts