vlex Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 Съжалявам, че ще те разочаровам, но днешните електрически китари, които правят в Кремони са от среден клас нагоре За съжаление няма нищо за нашия пазар, а около 90% от цялата продукция заминава за щатите (собственика си живее там и си изнася). Материалите са всички внос и са качествени дървесини (за съжаление доколкото разбрах внасят готови цигли и страници и май не използват вече дървообработващия цех) Иначе освен китари правят и лъкови струнни. Да ти кажа право яд ме е, че Кремона не оставят на бг пазара нищо, защото щяха да предлагат доста по-високо качество китари от разни скуаери муаери... естествено на доста по-високи цени! Е добре дай инфо малко за тая твойта "поръчкова китара при частен майстор". Кой е майсторът - може да го знаем. Каква е китарата, каква мензура, акви адаптери ключове дървесина... Дай малко снимки да я видим като е толкова специална... П.П. Само ще ти дам инфо ако все пак държиш - уилкинсън тремола почват от 25-30 кинта някъде. Флойдовете са от 120-140 нагоре, а качествените идват към 180-200 (качествено е силна дума, но да кажем, че поне няма да имаш много ядове с него) Калер системи за китара има само в щатите и цените им почват от $350. Има всякакви други тремоло системи, повечето от които соц измишльотини, но затях ням да говоря, най-малкото защото надали отнякъде можеш да си намериш такива, за качеството им няма да говоря. Айде очакваме спешъл супер къстъм китарата Поздрави, Влад Цитирай
sevenstring Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 ... китарата е поръчкова правена в Казанлък от частен майстор с истински материали. Не е купешка дървена Кремона. Ключовете са маркови ... Е, това вече е интересно и обяснява доста неща! Още веднъж си повтарям препоръката: тремоло тип Уилкинсън с двуточково окачване. Цитирай
SlipFly Отговорено Август 31, 2007 Отговорено Август 31, 2007 Не мисля че китарата ти е поръчкова и ще ти кажа защо .. ти си постнал 2 снимки на бриджа Ако я беше правил майстор нямаше да ти сложи фикс. бридж които ги слагаха преди 20 години в заводите на кремона... нещо не ми се връзва .. я покажи по обстойни снимки на китарата и кой я е правил Цитирай
vlex Отговорено Септември 1, 2007 Отговорено Септември 1, 2007 (Редактирано) Не искам да съм офанзивен, но айде по-полека със заключенията, Холмс! Ходи в РФ първата витрина вдясно на вътрешната част трети рафт отгоре адолу -> уилкинсън тремола и хардтейл бриджове. Освен това може да е имал пича струнник и да не са му се давали пари допълнително за бридж Варианти много и все достоверни. Все пак очакваме снимките, а за тремолата ти казах -> избираш въз основа какво ще свириш и какво ти трябва, а не на последно място и парите, които си склонен да дадеш. Поздрави, Влад edit: Естествено остава въпросът, защо в заглавието на темата се говори за "КРЕМОНА" Редактирано Септември 1, 2007 от vlex Цитирай
Pacho Отговорено Септември 1, 2007 Автор Отговорено Септември 1, 2007 Не искам да съм офанзивен, но айде по-полека със заключенията, Холмс! Ходи в РФ първата витрина вдясно на вътрешната част трети рафт отгоре адолу -> уилкинсън тремола и хардтейл бриджове. Освен това може да е имал пича струнник и да не са му се давали пари допълнително за бридж Варианти много и все достоверни. Все пак очакваме снимките, а за тремолата ти казах -> избираш въз основа какво ще свириш и какво ти трябва, а не на последно място и парите, които си склонен да дадеш. Поздрави, Влад Позна, отпреди 20 години е! Купих я от един музикант. Цитирай
Pacho Отговорено Септември 1, 2007 Автор Отговорено Септември 1, 2007 Така че, китарата има нумизматична стойност! Някой ден ще струва хиляди $$$$$. Шегувам се. Цитирай
Pacho Отговорено Септември 1, 2007 Автор Отговорено Септември 1, 2007 Така че, китарата има нумизматична стойност! Някой ден ще струва хиляди $$$$$. Шегувам се. Сегашните евтини китари дето ги продават по магазините приличат на китайски цепеници правени в час по трудово! Така мисля аз! Поздрави, на всички музиканти. Ето ви още една снимка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=59392&photo=4 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 1, 2007 Отговорено Септември 1, 2007 Е дай неколко по-цели де... Това за китайските китари е така, но за повечето от българските соцкитари важи с 3 пъти по-голяма сила. Цитирай
SlipFly Отговорено Септември 3, 2007 Отговорено Септември 3, 2007 но за повечето от българските соцкитари важи с 3 пъти по-голяма сила. има нещо такова Цитирай
Recommended Posts