Dilian Nedev Публикувано Август 30, 2007 Публикувано Август 30, 2007 Много са ми глупави въпросите , ама като не става с ядене , трябва да питам тея дет имат малко акъл : Запис Това е примерен запис , който съм си миксирал . Рига е следния : За китарата: V-Amp 2 : [Left Out -> BEQ700 -> Mixer -> Input 1 of PC] [Right Out -> ЛАТ B100 -> 1x12" Closed Back Cab -> Shure SM58 -> Input 2 of PC] За баса : Behringer BEQ700 -> BDI21 [DI Out to Input 1 of PC] [Line Out -> ЛАТ B100 -> 1x12" Closed Back Cab -> Shure SM58 -> Input 2 of PC] Хамънда е от Native Instruments B4II Барабаните са от Addictive Drums Та , проблемите са следните : 1.Китарата сама по себе си ми харесва как звучи , но в записа е ужасна ... 2.Чинелите , не знам защо , на места се скапват 3.Целия запис звучи ужасно и на монитори и на Hi-FI . Please help me Цитирай
antonium Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 е не е чак толкова зле китарата си е ок като звук (може би е лееко осреднена , но зависи кво търсиш) според мен е твърде встрани и органа дето е в дясно също е много всрани прибери ги малко цялото парче е дефазирано обаче може би затва така ти звучи кофти барабаните са много изкуствени малко си поиграй с тях (с динамика и ритъм) - никой барабанист не е точен до милисекунда направи ги по живи солото барабанче е много дискарско за тоя метъл бих дигнал касата и баса повече барабаните са ми тихи органа не ме кефи като звук повече плътност няма да е му е зле ми тва е засега п.с. пробвай със семпли от drumkits from hell и с battery Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 цялото парче е дефазирано обаче може би затва така ти звучи кофти Как се оправя този проблем и в какво се състои ? Просто не ми говори много този термин ... Цитирай
antonium Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 http://www.kevinkemp.com/homerecordingtutorial/micing.htm ето тук е обяснено подробно според мен тва при теб идва от китара и от органа правил ли си някакви допълнителни обработки на китарата и органа в компа? получава се например ако си една записал мръсна китара на единия канал и я копнеш и на втори канал, и малко я изместиш назад ( или напред) спрямо първата и двете като ги сложиш ляво - дясно и ети ти дефазиране или най добре си генерирай една sine wave и я копни и измести както за китарата и ще видиш (чуеш) още по-ясно при дефазирането става така че ниските изчезват тва е Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Еми моя подход е странен и може от това да става - Записвам си ритъм китарата както съм посочил по-горе и единия трак го блъскам 80% в ляво , другия 80% в дясно . И двата трака са моно , но единия е не толкова силен , защото е от микрофона , затова го засилвам малко повече от другия . Иначе никакви корекции след това . Само понякога слагам лек EQ на китарите за малко по-ясни високи . Мисля , че на 12KHz Цитирай
antonium Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 (Редактирано) може би затва се получава зле звука, щото ти една и съща китарата аз записвам два пъти ритъм китара и я слгам едната на -50 другата на +50 и става добре не копирам една и съща китара на два трака пробвай да запишеш само с ампа и микрофона два различни моно трака на китарата и тогава ги сложи в микса тогава няма да имаш проблеми с дефазиране на китари Редактирано Август 30, 2007 от antonium Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Аз не копирам ... Просто докато свиря през миксера вкарвам тези две писти едновременно . Да ги запиша различни ли ? Цитирай
antonium Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 да, запиши ги различни вкарваш ги едновременно, но те са едни и същи кати изсвирване т.е. все едно си копирал и на една си сложил лампов симулатор да речем както и да е запиши ги различни и е важно къде пред ампа ще сложиш микрофона виж в google miking a guitar amp mic placement guitar или нещо подобно Цитирай
synchu Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Записания сигнал през микрофона закъснява спрямо директния записан сигнал и от това се получава дефазиране. Премести мик сигнала с няколко семпъла назад (от типа на 20-30) и ще чуеш когато попаднат във фаза. Според мен има и прекалено много драйв в китарата, освен това върху разположението на траковете в панорамата трябва да поработиш. Има разни сола, които се чуват само вдясно (в края) - това разбира се може да е композиционно решение, но на мен не ми харесва много много Парчето & изпълнението - кърти мифки though !!!! :) Цитирай
antonium Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 Записания сигнал през микрофона закъснява спрямо директния записан сигнал и от това се получава дефазиране. да и аз тва си мислех, ма не бях сигурен Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Ново Ето новото миксче . По моята не толкова добра преценка стана по-добре от предния път . Но нещо пак не е както трябва , и не знам как да го опрая . Звучи глухо всичко . Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 наистина железата малко странно звучат... ами ако си поиграеш е еквалайзера на цялостния микс...на мен ми се губят малко средните честоти...аз бих сложил и малко стерео експандер на цялостния микс ама какво ли чувам аз,като още не ми се е възстановило ухото да го ева... Цитирай
antonium Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 браво доближаваш се махнал си дефазирането, касата е по-добре сега макар че сега прилича малко на тупкане на баскетболна топка но е по -добре от преди поиграй си с касата махни разни честоти около 500хз да я направиш по-небаскетболна и вдигни стръмно около 2500хз за да има пик. солата в началото са по - силни от ритъма после намали малко солата ритъм китарата сега ми се струва че е прекалено събрана запиши две отделни ритъм китари и ги разположи на +50, -50 малко да отвориш парчето и органа да е на -30 , фуса на +30 солото барабанче е още диско смени го направо с друго дето да няма толко пружина (тва е мое мнение) органа и него малко го сложи встрани ама леко на 3'30 излиза фус дето е силен - намали го ако програмата ти позволява скъси малко касата много дикей има и томовете също скъси солобарабанчето е силно според мен и китарите могат да са малко по-тихи баса малко по-силен може да е тва е май солата май са добре като сила вече е 17:04 и слуха ми е аут айде Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 30, 2007 Автор Отговорено Август 30, 2007 Трети опит Този път гаврата е пълна . Пускам го и това , защото и на други миксове ми се е получавало , ама не знам защо : Чинелите (не знам дали така се казва) премодулират . Жив зян ... Цитирай
rocker_vn Отговорено Август 30, 2007 Отговорено Август 30, 2007 по добре е,само вокал трябва ...и евентуално накрая малко мастър мултибенд компресор според вкуса... Цитирай
Recommended Posts