luter Публикувано Август 29, 2007 Публикувано Август 29, 2007 Искам по възможност да ми дадете записани тонове от вашата акустична китара, ако е настроена.Благодаря предварително! P.S.Ако не сте разбрали какво точно искам, само ми кажете да го кажа наново и по-ясно.
vlex Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Kaто искаш да си упражняваш слуха - http://www.metronomeonline.com/ цъкаш долу А440 - тва е стандартно ла 44KHz, което ти е 5-та позиция а първа струна (високо ми при стандартна постановка на струните) После почваш да настройваш: ebgdae (ще ги сложа в редици, защото колонките е мн играчка да ги направиш равни...) 0----- = -5---- -0---- = --4--- --0--- = ---5-- ---0-- = ----5- ----0- = -----5 Успех! Тва принципно става и със много свирене, много разстройване на китарата и много настройване... Имаше и някви програмки за упражнение на слуха, ма бяха големи бози... Поздрави, Влад
SlipFly Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 оф аман вече ! какво стана с тоя форум ? сяка 2ра тема е как да си настроя китарата или нещо от сорта . Виж ся първо има такива теми второ има он-лайн тунери .ако искаш пускаш тона и настройваш ако искаш през микрофон ...
sevenstring Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Да бе, пичове, стегнете се малко - аз, едно време ако бях чакал интернет и форуми, че да си настроя китарата ... сещате се . И за да съм поне малко полезен, да споделя един дебилен номер, който аз лично прилагам и до ден днешен, ако нямам тунер, но имам на разположение музика и нещо, с което да я възпроизведа: пускам си Nothing Else Matters на Metallica (едва ли има някой, дето да я няма) и взимам директно от интрото 1, 2, 3 и 6 струна взместо камертонче, после другите две може по акордите на припева или по слух (по принцип и една да се вземе като точна референция за височината на 1-ва или 6-та, стига, а останалаото по слух).
stratocaster Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 (Редактирано) както каза колегата sevenstring едно време нямаше интернет. интернет превърна бъгларската младеж в затъпяваща маса от бездушни хора. преди години нямаше гитар про, нямаше тунери и всякакви програмки, които свирят вместо теб. а сега - юрюш на маслините. масов мързел и лешперщина.... Редактирано Август 29, 2007 от stratocaster
Metalix Отговорено Август 29, 2007 Отговорено Август 29, 2007 Това ще ти помогне: http://howtotuneaguitar.org/
Recommended Posts