di44i Публикувано Август 27, 2007 Share Публикувано Август 27, 2007 имам един въпрос сега започвам да свиря има ли проблем ако почна на класическа, а не акустична китара извинявам се ако темата не е за тук но от скоро съм във форума и може и да съм се объркала Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Август 27, 2007 Share Отговорено Август 27, 2007 Няма проблем. Зависи донякъде от това какво искаш да свириш разбира се, защото двете китари имат различен звук, различна форма и гриф, които са такива поради спецификата на техниката на свирене при класическата китара и съответно "акустичната". А иначе китарите и двете са акустични, като предполагам, че под "акустична" имаш предвид, т.нар. western китара или по-простичко - китара с метални струни. Препоръчвам ти да си намериш учител, ако държиш да се занимаваш сериозно и да напредваш по-бързичко. Успех. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Август 27, 2007 Share Отговорено Август 27, 2007 /офф Докато четях първия пост тъкмо си мислех да пусна анкета аз ли съм прост или наистина и двете са акустични, ма добре, че беше synchu да ме успокои, че не съм само аз Поздрави, Влад /офф Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
di44i Отговорено Август 27, 2007 Автор Share Отговорено Август 27, 2007 (Редактирано) за учител ще си намеря само тва ми беше въпроса а под акустична наистина имам предвид western китара мерси за пояснението Редактирано Август 27, 2007 от di44i Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tannen Отговорено Август 27, 2007 Share Отговорено Август 27, 2007 имам един въпрос сега започвам да свиря има ли проблем ако почна на класическа, а не акустична китара Няма проблем, даже е желателно да почнеш на класическа китара и то с учител. После всичките тия мъки с големия гриф ще ти се отблагодаряват постоянно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rocker_vn Отговорено Август 27, 2007 Share Отговорено Август 27, 2007 отиди на урок и питай учителя си... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SlipFly Отговорено Август 27, 2007 Share Отговорено Август 27, 2007 отиди на урок и питай учителя си... +1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fanatik_Priest Отговорено Август 28, 2007 Share Отговорено Август 28, 2007 Аз пък ще те посъветвам - ако можеш си изнамери от някъде китара с найлонови струни (за да не стане недоразумение не казвам нито акустична, нито класическа, че много хора не са наясно) чисто и прост с цел да ти свикнат пръстите на натиска, че ако скочиш направо на метални ще е много болезнено и току-виж си се отказал. И да - питай си даскала да ти каже според търсенията, какво да купуваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Август 28, 2007 Share Отговорено Август 28, 2007 Струните за електрическа китара са по-меки и по-тънки от тези на класическата... Демек и уестърн да си вземе със струни за електрическа китара пак ще прокопса. Моят съвет е да решиш какво искаш да свириш и да грабваш китара, каквато имаш под ръка! Не те съветвам да ходиш при даскал, защото той ще ти наложи своето мнение, а не твоето! И я като шоп не любим ми натекват чуждо мнение, и е за тва си праим как знаем. Няма да сбъркаш както и да почнеш! Важното е да ти е удобно, защото ако имаш малка ръка или къси пръсти и не можеш да свириш човешки по широкия гриф на класическата за каво да се мъчиш, като можеш да вземеш уестърн, на който да сложиш 9-ки з аелектрическа примерно? Тъй че бягай да търсиш УДОБНА китара, а не каквато според някои хора трябва да ти е първа! Успех! Поздрави, Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NitroBGA Отговорено Август 29, 2007 Share Отговорено Август 29, 2007 По темата : FAQ По ТЕМАТА : Пиши свястни заглавия. Така ще е по-лесно за всички нас да ти помогнем. Ориентирай се във форума - не е трудно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts