Jump to content
Българският форум за музиканти

Това какво ще рече?


Obscure_Angel

Recommended Posts

"Не пейте поне 3 (баритони и баси) до 5-6 (тенори) часа след като се събудите."

Ще съм благодарен, ако някой ми го поразясни. :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веднага ти разяснявам...

 

Пей когато си искаш, сиреч когато ти се пее.

Аз лично опбикновено след сън си ми идват идеите. И си ги пея, записвам с мика идеите а компа, за да не ги забравя и си пея както си ги чувам.

 

С този метод за около три-четири месеца съм на диапазон Ми (6-та струна празна) и Ми 12-то прагче 1-ва струна на китарата!

Сега работя по изчистване на атаката в крайните точки-тонове на диапазона!

 

Ти какви глупости четеш, не знам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еееее аре сега глупости-млупости....

Това, че ти не забелязваш да ти пречи да си тананикаш (както предполагам) веднага след ставане, не значи, че хората си пишат някакви неща както им дойде.

 

Обяснението е чисто физическо - гласните струни са нежен мускул, който има нужда от сгряване, преди да бъде силно натоварен. Това е всичко. Оттам нататък има много препоръки, а в крайна сметка всичко зависи от теб. Ако почнеш да говориш без да млъкваш веднага щом се събудиш, естествено няма да е същото, както ако мълчиш 4-5 часа, нали? :)

 

Най-добре поразрови раздела за информация по въпроса. Има една пинната тема отгоре, има и още 1000, в които се споменават разни такива любопитни факти :punk_guitar:

 

Успех! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Не пейте поне 3 (баритони и баси) до 5-6 (тенори) часа след като се събудите."

Ще съм благодарен, ако някой ми го поразясни. :virtuoz:

 

Това са съвети как човек да не навреди на гласа си

Както не можеш да станеш сутринта и д азапомнеш да блъскаш щанги преди да си се събудил и да си загрял мускулатурата

Ако човек обаче е намерил вярната позиция на пеене не е особен проблем да превключи бързо

Преди години когато пеех в църква ми беше страшен проблем да пея в 9 сутринта - беше хрип след хрип

Сега не ми представлява никакъв проблем

Полезно е особено за високите гласове сутрин да опитат няколко ниски тона да запомнят усещането ида опитат пак след 2-3 часа

Тествал съм го върху себе си :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
С този метод за около три-четири месеца съм на диапазон Ми (6-та струна празна) и Ми 12-то прагче 1-ва струна на китарата!

 

В смисъл от 3-4 месеца пееш и имаш диапазон (да ги сметна...) 3 октави ? С фалцет или на глас? Интересно ми е да чуя нещо изпълнено от теб. При все, че пееш сутрин.

 

По темата: чух преди един певец да казва "Преди обяд не се пее" . Викам си - булшит, зависи кога станеш.

В последствие разбрах, че е прав. По принцип ставам към 9-10 и преди 13-14 часа на обяд не ми се отваря гласа. Да не говорим, че напълно се отваря след хубава загрявка към 18 часа вечерта. Това потвърждава и думите, които са казани на автора на темата.

 

А иначе - няма закон - пей когато искаш. Ако резултатът те задоволява и поемаш риска за гласа си - няма нищо лошо.

 

 

Здраве и успех. Пейте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По - голямо значение има дали си се разпял като почнеш да пееш. Дори и рано да е, ако отдадеш време на една хубава загрявка на гласа, нещата ще излязат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писна ми от смислени мнения като горното! Писна ми от чесане на езици/пръсти с цел минаване на времето (какво, ако ще изгубим времето на някой друг...)! Писна ми и от законодатели - казва, че нещо е така и толкова - няма място за коментар. Писна ми някой да ме сравнява със себе си, очаквайки при мен нещата да стоят точно както стоят при него - искам да кажа, че започвам да пея веднага, след като стана. Нищо ми няма на гласа, а го правя от години. Напоследък ставам в седем сутринта... И почвам да пея. Това, че за някого може да е проблем да пее толкова рано, не означава, че при всички е така. А аз мисля, че при певците има развит усет за това кое може и кое не. Мен, например, ме боли, ако пея със сухо гърло - без да съм изпил около литър вода. Няма значение колко съм се разпял, просто ми трябва вода. Други, обаче, казват, че такова жабясване им пречи. Нима аз греша, или другите бъркат? Или пак опираме до индивидуалните потребности на личното и неприкосновено гърло?

 

Исках да говоря по темата, но... Нямаше как да не се обадя и за това: За да помоля недораслячетата, които нямат какво да кажат да не казват нищо - никой няма да ви даде бонбонки за голям брой мнения. Аз имам към две хиляди и нищо не съм получил, дори едно админско потупване по рамото - тия, които са получили админ адмит, са го получили не заради количеството мнения, а заради качеството им... Но е тъпо и дразнещо да пълните темите в тоя форум с празни постове. "Мда" не е мнение. "Мда" даже не е офтопик. "Мда" е демонстрация на висш тъпизъм. Ако искате нещо да научите - питайте. Ако имате нещо да кажете - кажете го. Но ако ще пълните форума с трици - не така. Не и тук. Никой не е длъжен да търпи... А някои вече не можем. НЕ МИ ОТГОВАРЯЙТЕ, САМО СИ ИЗВЕДЕТЕ ПОУКА КАК СЕ ПОЛЗВА ФОРУМ. Това не е IRC. Това не е тийнейджърска сбирка. Тук един учи от другия. Или поне такава беше идеята... ПАК КАЗВАМ - НЕ МИ ОТГОВАРЯЙТЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.