vlado1113 Публикувано Август 16, 2007 Публикувано Август 16, 2007 Малко ми е неудобно да питам глупости но ще пробвам. Реших да видя с какви лампи е моят правен лампов усиловател. Два броя ЕL 34 TESLA до тях една ЕCC81 и ЕCC 82 и по встрани една ЕCC 83. Въпросът ми е мога ли да сложа ECC 83 на мястото на ECC 81 или 82, мисля че са с еднакви пинове но все пак да попитам. Целта ми е ако е възможно само с замяната на лампите единия канал да е чист а другия с драйв. Защото сега и двата канала ми са чисти нямам драйв или гейн потенциометър. Имам някъв светодиод на който пише CLIP и от време на време присвятка като забия по здраво.(ама нищо не прави). Извинете ме ако говоря глупости но не сам много запознат с лампови усилователи. Цитирай
metalhammer Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 Дай снимка за да придобием представа какъв е ампа, имаш ли инфо кой го е правил , по коя схема е правен. Ако е от старите правени БГ маршали схемата е нещо около маршал плекси. Оригинално марашала е само с ецц83 явно хорта са нямали и са ти сложили ецц81 и ецц82. Ампа ти може лесно да се модне за повече гейн.Този амп няма 2 канала а има 2 входа които се смесват натам - не се превключват. Важное в какъв кабинет свириш и с каква китара. Ако си в софия и ми остане някакво време мога да го погледна и да ти дам адекватно инфо на място. Цитирай
bratmito Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 (Редактирано) Технически погледнато замяната на тея лампи е неудачна защото изискват различни режими на работа...бла бла.Обаче на практика доста хоря ги сменят без някакви проблеми.Ако е правен по схема на Plexi няма проблем да се сменят и ще имаш повече изкривявания.Както вече каза Метълхамър лесно може да се модне тоя усилвател и да се направи Master Volume.Примерно по схема на JCM800.Тогава ще имаш драйв без да си скапваш слуховия апарат. Тоя диод вероятно е за изкривяване с диоди,но е странно защо святка пък не криви.Моят съвет е да го пратиш тоя усилвател при чичо доктор да ти го направи по свястна схема без полупроводници. Редактирано Август 16, 2007 от bratmito Цитирай
Overdrive Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 ецц81 има малко гейн, 82 повече а 83 още повече - така може да променяш гейна на ампа това за режимите е вярно ама на никой (освен на 1-2ма тук) не му пука Цитирай
bratmito Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 Не е така.Ecc81 има по-голямо усилване.Ecc81 има мю 60 до колкото си спомням,а ECC82-17. Цитирай
vlado1113 Отговорено Август 19, 2007 Автор Отговорено Август 19, 2007 (Редактирано) Това е усилователя http://www.picvalley.net/v.php?p=u/4/929_939.JPG, http://www.picvalley.net/v.php?p=u/4/930_953.JPG, http://www.picvalley.net/v.php?p=u/4/931_959.JPG , незнам по каква схема е правен но е много стар човека от който го взех е към 50-ти набор и като е бил малък е свирел на него. Той е бащата на двете сестри от дует Мания. Сигурно е от старите правени БГ маршали както каза metalhammer незнам вие кажете? Контролите който имам са: presence, bass, middle, treble, reverb, volume1, volume 2. Като го взех беше с 2х12 кабинет - български говорители респром с шапчица на шпулата. Но правихме ремонт на апартамента и я занесах на село и сега е с обикновена колона за уретба. За съжаление не съм от София а от Димитровград. Редактирано Август 19, 2007 от vlado1113 Цитирай
metalhammer Отговорено Август 19, 2007 Отговорено Август 19, 2007 Ampa не от класическите БГ маршали я някаква друга DIY разработка от времето на комунизма. Много далече ми идваш - потърси някой който се занимава с тва там. Цитирай
vlado1113 Отговорено Август 19, 2007 Автор Отговорено Август 19, 2007 В града има един човек който на времето е правел такива ампове и може да ми свърши работа. Но май пак са били кото моя без драйв. Та трябва да му обясня какво да направи, да ми намери изхода на преампа и да ми го изкара на потенциометър, това ли е ? (не ми се вярва да е толкова лесно) Ще му намеря схема на JCM800. Цитирай
Recommended Posts