metalhammer Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 ^^Незнам защо все съм ти в опозиция но не съм съгласен с твоето мнение. Имам страт китара от както свиря. След леко ползване на тремолото веднага се разбиха болтовете който го държат. От тогава ръчката събира прах.На страт не е хубаво да слагаш 11 примерно защото на моя му се огъна грифа има подобни случки и при други познати.Заради тремолото е изкопано дървото и китарата няма състейн.Сингли адаптери само дразнят - никъв метъл не може да се свири с тях. Страт със алнико сингли вече е съвсем друго нещо но не съм вийдал вфтин оборудван сток с такива. Малко несвързано обеснявам ама не ставам за писател... Цитирай
preIbanez Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 няма заначение че все си ми опозиция. в спора се ражда истината. само дано не е заради оня металзон. ...тремолото е много полезна вещ по моему.... открива се цял нов свят от пинизи и възможности... казвам го като човек които до скоро беше в другия лагер на тремолохейтарите...но откакто го открих музикалния ми изказ се обогати неимоверно... Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 И аз имам Скуайър - на мойто тремоло пък резбата му се строши от няколкото пъти, дето съм го ползвал лекичко (никъде не е удряно или някакви други каратета отгоре да са прилагани), така че аз поне си мисля, че който иска да се научи да ползва тремолото - да изчака за по-хубаво такова (щом ще го ползва, явно няма да му върши работа някое смотано). И да - тая китара и 11-ки не върви нещо - личен опит... Пък и сингъл койл за траш да речем... Смешна е мойта, ама това беше в началото - сега чакам 7-струнен Шектър (хня-хня)! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Странна работа - и моята китара (Yamaha RGX121s) не е първа скъпотия , а тремолото и е супер здраво . Да не говорим , че с него съм свирил и гъзарии на Вай Само ръчката малко почна да се шлае , ама то е от ваденето и слагането й . Следователно - не на ефтините скуайр , ползвайте Ямаха Цитирай
gpav Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 ...тремолото е много полезна вещ по моему.... открива се цял нов свят от пинизи и възможности... казвам го като човек които до скоро беше в другия лагер на тремолохейтарите...но откакто го открих музикалния ми изказ се обогати неимоверно... Прав си само ,че номерът става като имаш качествено тремоло . Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Сега сигурно целия форум ще ми скочи и ще ме изяде, но аз въпреки това ще си кажа мнението. За Squier-ите които вие казвяте са в диапазона 200-300лв. Те абсолютно са много зле. И откъм електроника и откъм хардуер. Само някой от булетите са готини. Но има едни които вървят към среден клас (поне така пише на сайта им ) Тука вървят от 350 нагоре. Според мен те са наистина съвсема различно нещо. Тремолото е доста здраво. Незнам, но някои хора като чуят Скуайър и веднага асоциират с боклук. Не са боклук. Просто са правени за начинаещи или за хора които нямат 1000 долара за китара. Сега гледах разни ревюта и снимки... тея американци мнго ги тачат Squier. Поздрави! Цитирай
gpav Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 (Редактирано) Само ,че тука става дума за Скуаяр-а ,който колегата е харесал заедно с Уошбърна ,а не за по-добрите Скуаяри. Помагаме на човека да си избере една от двете китари ,а не обсъждаме тремолотата на Скуаярите. Аз мисля ,че в случая е много по-добре Уошбърна,защото мисля че с туй тремоло ще има проблемации. След месец може да цъфне тема : " Аааа....мииии....счупи ми се тремолото на Скуаяра" или "Мииии.....много ми се разтройва китарата и искам да заключа тремолото" -дрън дрън ,че пляс. Та ако ще е боклук тремолото по-добре без него. Пък може и да не съм прав . Това е моето мнение по въпроса Редактирано Август 17, 2007 от TheWhiteGhost Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Честно казано, винаги ми е било много чудно колко душмански трябва да се работи с едно тремоло, за да се счупи ръчката или да се преебе резбата. Колкото до тремолата на Squier, наистина са много зле откъм екшън. Както и самите китари (: Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Колкото до тремолата на Squier, наистина са много зле откъм екшън. Както и самите китари (: Но не всички! Не си свирил на всичките им произведения за да говориш така. В този случай Уошбърна 100%. Но според мен съпоставката не е съвсем точна. Първо че Страта е само сингъли и второ че ценовата разлика е доста голяма. Цитирай
sevenstring Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Честно казано, винаги ми е било много чудно колко душмански трябва да се работи с едно тремоло, за да се счупи ръчката или да се преебе резбата. И на мен. Може-би просто съм имал късмет с моите китари, а може-би евтините Squire наистина са много зле (не ми се е налагало да притежавам такъв, слава Богу). Вероятно е по малко и от двете, но наистина не проумявам как може чак да счупиш тремоло ... За да не си остана само с off-topic-а, да си кажа и аз мнението: имам наблюдения върху такъв Уошбърн от един познат - семпъл, читав, върши работа и не знам да му е правил проблеми, но според мен това не е китара за солиране и пинизи за разлика от страт китарите, които са универсални. За ритъм китари и general chord-strumming е ОК. Човекът да си прецени какво иска да прави и, съответно, какво да вземе, но, ако има амбиции да става соло китарист, съветът ми е да се прежали за една идея по-скъп и читав статокастър или Ibanez-подобен Уошбърн! Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 ^^ Всъщност за първи път свирих със скуайър през 1996, и оттогава насам съм пипал доста модели, така че мисля, че имам поглед. Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 ^ /Offtopic: А такива Squier-чета? Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Mephistofel...В темата коя то си пуснал прочетох нещо много вярно! Дори ти си автора! За което те поздравявам! Заслужава си да се знаят тези неща - за много хора Squier е равно на това ,което виждат в Техномаркети и Технополиси разни,а всъщност имат и наистина качествени инструменти. Цитирай
Overdrive Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 аз имам скуаиър и съм му слагал 12ки в стандартен строй, а със 11ки съм свирил 2-3 месеца иначе резбата на трем. е много кофти - постоянно слагах тефлонова лента или изолирбанд и накрая я махнах и се отказах от нея Цитирай
Slav Отговорено Август 19, 2007 Отговорено Август 19, 2007 Аз (който си нямам и понятие от китари ) препоръчвам Уошбърн защото имам Уошбърн китара и доста ми харесва Знам , че звуча като пълен идиот плс не ми се подигравайте Цитирай
Recommended Posts