Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел.китара


ukeil

Recommended Posts

Здравейте!Аз съм така..новичък :D.Свиря на акустична китара и сега мисля да си взимам ел.,но какво ви интересува вас това..Бих желал да ми помогнете в избора на китара.Разпологам с 700 лв и нямам нищо нито комбо нито ефекти.А искам да свиря траш.Та ако можете да ми препоръчате китари който ще ми вършат работа за стила и ще са на така цена ,че да мога да си взема и другите необходими неща..е дори да трябва да се добавят още малко пари..но горе долу около 700 лв да е.Мерси предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като например:

най еФтиния вариант:

китара:

p29btb.jpg

250 лева в РФ

за траш се е утепала къса мензура (поне десетки струни за Ми и по дебели за дропове)фикс бридж тюн о матик 2 хъмбъкера

имам такава и ако някой се съмнява да дохде да си ги мерим :D

с останалите пари комбо 2 ръка с 12 инча говорител за препочитане някой стар маршал (парк)

или рандал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ама специялно от тоя Encore 250-левовия бягай на далече.Къвто и да е амп няма да те спаси от шумящите адаптери на тази китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам за теб кое ще е по-добре, но аз лично бих предпочел Ибанец ГРГ-270 мисля че беше модела и някакво 15тина ватово амп-че с вграден драйф. А и тези лес послки форми не са особено удобни за бързи неща или поне на мен не са, както и на повчето хора с които съм обсъждал въпроса.

Ти сам си прецени какво предпочиташ. Аз бих предпочел хубава и китара с не толкова хубав амп, от колкото Squier с отвратителен гриф, електроника и квото още се сетиш ръгнат в Меса

 

П.С. то за траш май ще е по-добре някво процесорче с добри симулации и да си го ръгнеш там в какъвто усилвател имаш, от колкото кубе с лек драйв.

 

П.П.С. Ламповите фанатици да не ме линчуват, това си е мое лично мнение, нищо повече!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз предпочитам да си взема китара която няма да ме дразни като свиря ами щ е ми доставя удоволствие отколкото да свиря на гадна китара и да се кефя на амп-а ми...няма смисал..По-добре си купи някаква яка китара и жалко кубе колкото да я чуваш--->след което ще събереш пари и ще си вземеш по-професионален амп но няма да имаш нужда от смяна на китарата

Цвети

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мое лично мнение е, че конфигурацията на един китарист трябва да се гради в посока от китариста към крайния звук, а не обратното. Затова бих дал предимство на по-хубавата китара.

 

Според мен това е особено препоръчително за начинаещи, които на първо време може и да не изкарат перфектния краен звук, но за които е много по-важно да имат добра китара, върху, която да се учат, да усвояват техники и т.н. Пример: наскоро продадох на един младеж стария си процесор и забелязах следното: кубенце Берингър от най-евтинките, примерно 15 вата, с амп симулации - за мое учудване много приличничък звук и на драйв, и на клийн; китара пак Берингър - ужасна!!! Грифът крив, отвратително окачване, лабави ключове ... на това нещо аз едвам свирих, па камо ли начинаещ! Да не говорим за кофти адаптери и прочее електроника, които човекът чак след години може да осъзнае колко са му подкопавали звука и не са му позволявали да прецени добре извличането на флажолети примерно и какво ли не ...

 

С неудобна китара, посредствени адаптери, скапани кабели, евтинджос ефекти и т.н., и да имаш хубав усилвател - язък!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Аз съм така..новичък :).Свиря на акустична китара и сега мисля да си взимам ел.,но какво ви интересува вас това..Бих желал да ми помогнете в избора на китара.Разпологам с 700 лв и нямам нищо нито комбо нито ефекти.А искам да свиря траш.Та ако можете да ми препоръчате китари който ще ми вършат работа за стила и ще са на така цена ,че да мога да си взема и другите необходими неща..е дори да трябва да се добавят още малко пари..но горе долу около 700 лв да е.Мерси предварително!

 

Здрасти,

 

разбирам какво ти трябва :) вече 23 години се занимавам с китара. Свиря метъл.

Скоро си смених процесора и ми остана предишния Zoom 707II със Sampler и с Drum machine - в отлично състояние za 230лв., с много възможности и продавам и китара Jackson JS30 в отлично състояние - вижда се на снимката ми за 460лв.

 

jordankabaivanov@abv.bg, GSM 0886 564736

 

Йордан :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^тоя процесор нов преди 3 години струваше толкова, цената на китарата ти също е горе долу колкото на нова

айде да не играем на "прееби другарче" а? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^тоя процесор нов преди 3 години струваше толкова, цената на китарата ти също е горе долу колкото на нова

айде да не играем на "прееби другарче" а? :metalist:

 

Тоя процесор съм го вземал преди 1 година и нещо за 270лв. и почти не е ползван, а цената на китарата като нова е 580лв. И двете са в отлично състояние.

За сто двеста лева човек може да си вземе само някоя пръчка, а не инструмент или още по-малко процесор :)

 

Be cool

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^незнам за колко си го взимал, но в Пловдив в музикалното магазинче до кукления тетър мисля че беше, струваше толкова

разрови се в обявите тук, и ще видиш че цената му на старо варира между 120 и 150 лева, а JS серията последно бяха по 550 лв в xxxx :metalist:

 

Ае със здраве

 

П.С. да ме извиняват модовете за офф-а, но не се сдържах :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро си смених процесора и ми остана предишния Zoom 707II със Sampler и с Drum machine - в отлично състояние za 230лв. ...

 

И аз скоро си смених процеосра и продадох Zoom 707II на година и половина в отлично състояние за 140 лв. Други коментари по случая няма да правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Нямаше ме за малко но май се поориентирах и сега като чета...сам на прав пат.Парво само да кажа :) мисля да си взема точно такав джексън и тои е 519 лв ;) и едно кубе за около 200 лв гледах едни на фендер и на лени...мисля фендера да е ...Благодаря на всички,които се опитаха да ми помогнат! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.