ukeil Публикувано Август 15, 2007 Публикувано Август 15, 2007 Здравейте!Аз съм така..новичък .Свиря на акустична китара и сега мисля да си взимам ел.,но какво ви интересува вас това..Бих желал да ми помогнете в избора на китара.Разпологам с 700 лв и нямам нищо нито комбо нито ефекти.А искам да свиря траш.Та ако можете да ми препоръчате китари който ще ми вършат работа за стила и ще са на така цена ,че да мога да си взема и другите необходими неща..е дори да трябва да се добавят още малко пари..но горе долу около 700 лв да е.Мерси предварително! Цитирай
metalhammer Отговорено Август 15, 2007 Отговорено Август 15, 2007 моя съвет е да си вземеш як амп и еФтина китара Цитирай
metalhammer Отговорено Август 15, 2007 Отговорено Август 15, 2007 като например: най еФтиния вариант: китара: 250 лева в РФ за траш се е утепала къса мензура (поне десетки струни за Ми и по дебели за дропове)фикс бридж тюн о матик 2 хъмбъкера имам такава и ако някой се съмнява да дохде да си ги мерим с останалите пари комбо 2 ръка с 12 инча говорител за препочитане някой стар маршал (парк) или рандал Цитирай
Overdrive Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 подкрепям по-добре еФтина дъска с готин амп отколкото гибсън с зуум Цитирай
Zlatyio Отговорено Август 16, 2007 Отговорено Август 16, 2007 Да ама специялно от тоя Encore 250-левовия бягай на далече.Къвто и да е амп няма да те спаси от шумящите адаптери на тази китара. Цитирай
black_waltz Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Незнам за теб кое ще е по-добре, но аз лично бих предпочел Ибанец ГРГ-270 мисля че беше модела и някакво 15тина ватово амп-че с вграден драйф. А и тези лес послки форми не са особено удобни за бързи неща или поне на мен не са, както и на повчето хора с които съм обсъждал въпроса. Ти сам си прецени какво предпочиташ. Аз бих предпочел хубава и китара с не толкова хубав амп, от колкото Squier с отвратителен гриф, електроника и квото още се сетиш ръгнат в Меса П.С. то за траш май ще е по-добре някво процесорче с добри симулации и да си го ръгнеш там в какъвто усилвател имаш, от колкото кубе с лек драйв. П.П.С. Ламповите фанатици да не ме линчуват, това си е мое лично мнение, нищо повече! Цитирай
Cupatincho Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 И аз предпочитам да си взема китара която няма да ме дразни като свиря ами щ е ми доставя удоволствие отколкото да свиря на гадна китара и да се кефя на амп-а ми...няма смисал..По-добре си купи някаква яка китара и жалко кубе колкото да я чуваш--->след което ще събереш пари и ще си вземеш по-професионален амп но няма да имаш нужда от смяна на китарата Цвети Цитирай
sevenstring Отговорено Август 17, 2007 Отговорено Август 17, 2007 Мое лично мнение е, че конфигурацията на един китарист трябва да се гради в посока от китариста към крайния звук, а не обратното. Затова бих дал предимство на по-хубавата китара. Според мен това е особено препоръчително за начинаещи, които на първо време може и да не изкарат перфектния краен звук, но за които е много по-важно да имат добра китара, върху, която да се учат, да усвояват техники и т.н. Пример: наскоро продадох на един младеж стария си процесор и забелязах следното: кубенце Берингър от най-евтинките, примерно 15 вата, с амп симулации - за мое учудване много приличничък звук и на драйв, и на клийн; китара пак Берингър - ужасна!!! Грифът крив, отвратително окачване, лабави ключове ... на това нещо аз едвам свирих, па камо ли начинаещ! Да не говорим за кофти адаптери и прочее електроника, които човекът чак след години може да осъзнае колко са му подкопавали звука и не са му позволявали да прецени добре извличането на флажолети примерно и какво ли не ... С неудобна китара, посредствени адаптери, скапани кабели, евтинджос ефекти и т.н., и да имаш хубав усилвател - язък! Цитирай
Jordan69 Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 Здравейте!Аз съм така..новичък .Свиря на акустична китара и сега мисля да си взимам ел.,но какво ви интересува вас това..Бих желал да ми помогнете в избора на китара.Разпологам с 700 лв и нямам нищо нито комбо нито ефекти.А искам да свиря траш.Та ако можете да ми препоръчате китари който ще ми вършат работа за стила и ще са на така цена ,че да мога да си взема и другите необходими неща..е дори да трябва да се добавят още малко пари..но горе долу около 700 лв да е.Мерси предварително! Здрасти, разбирам какво ти трябва вече 23 години се занимавам с китара. Свиря метъл. Скоро си смених процесора и ми остана предишния Zoom 707II със Sampler и с Drum machine - в отлично състояние za 230лв., с много възможности и продавам и китара Jackson JS30 в отлично състояние - вижда се на снимката ми за 460лв. jordankabaivanov@abv.bg, GSM 0886 564736 Йордан Цитирай
black_waltz Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 ^тоя процесор нов преди 3 години струваше толкова, цената на китарата ти също е горе долу колкото на нова айде да не играем на "прееби другарче" а? 1 Цитирай
Jordan69 Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 ^тоя процесор нов преди 3 години струваше толкова, цената на китарата ти също е горе долу колкото на новаайде да не играем на "прееби другарче" а? Тоя процесор съм го вземал преди 1 година и нещо за 270лв. и почти не е ползван, а цената на китарата като нова е 580лв. И двете са в отлично състояние. За сто двеста лева човек може да си вземе само някоя пръчка, а не инструмент или още по-малко процесор Be cool Цитирай
black_waltz Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 ^незнам за колко си го взимал, но в Пловдив в музикалното магазинче до кукления тетър мисля че беше, струваше толкова разрови се в обявите тук, и ще видиш че цената му на старо варира между 120 и 150 лева, а JS серията последно бяха по 550 лв в xxxx Ае със здраве П.С. да ме извиняват модовете за офф-а, но не се сдържах Цитирай
sevenstring Отговорено Август 18, 2007 Отговорено Август 18, 2007 Скоро си смених процесора и ми остана предишния Zoom 707II със Sampler и с Drum machine - в отлично състояние za 230лв. ... И аз скоро си смених процеосра и продадох Zoom 707II на година и половина в отлично състояние за 140 лв. Други коментари по случая няма да правя. Цитирай
ukeil Отговорено Август 19, 2007 Автор Отговорено Август 19, 2007 Здравейте!Нямаше ме за малко но май се поориентирах и сега като чета...сам на прав пат.Парво само да кажа мисля да си взема точно такав джексън и тои е 519 лв и едно кубе за около 200 лв гледах едни на фендер и на лени...мисля фендера да е ...Благодаря на всички,които се опитаха да ми помогнат! Цитирай
Recommended Posts