drgoa.r Публикувано Август 13, 2007 Публикувано Август 13, 2007 Навремето имаше такова звукозаписно студио... Сега ако се доверявам на Гугъл да речем - то е в момента на Радио СИТИ студиото. Но като гледам...там правят само някакви джингли и рекламки. Нима това е студиото, в което преди години доста яки групи записаха албумите си? Някой знае ли някакви координати на Студио СИТИ? Цитирай
I=====I Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Хм, наистина странно, че няма никакво инфо за CITY студио. Иначе студиото със сигурност функционира в момента. Ето какво споменава собственика му Бойко Петков от КЛАС за него в едно скорошно интервю: Твоето студио “City” e известно в цяла България и зад граница. В него си вложил капитал над 100.000 евро. Kak успя да постигнеш това ниво на качество на записите и тази популярност? Спомням си, че започнах със собственоръчно направени музикални ефекти и с един четирипистов магнетофон, после с 16-канален миксер, който също бях направил сам. С тях научих новите принципи на работа. Постепенно се появиха клиенти. Отначало всички спечелени пари отиваха за реинвестиция. Купувах непрекъснато нови инструменти, музикални уреди, компютърни програми и техника. По-добрата техника и нови умения доведоха нови клиенти в студиото. В течение на десет години откривах тайните на студийния звук, четях книги и усъвършенствах работата си. Какво представлява по-конкретно твоето студио? Три пъти ми се наложи да местя студиото, да се пренасям в различни сгради. Първо бях в сграда на студентско общежитие в “Дървеница”, после в сградата на хотел “Орбита”, а от 10 години съм на партера в Дома на културата за работа с деца в “Надежда”. Студиото ми се състои от пет големи помещения. В две от стаите е звукозаписната апаратура, в която седя аз, или моите помощници (имам двама тонрежисьори, които работят за мен). Към всяка една от тези стаи, отделени със стъкло са стаите с инструменти и микрофони, в които записващите клиенти изпълняват съответната музикална продукция, под моите указания. Петата стая е приемна. Имам различна по вид апаратура, на висококачествено западно ниво. Какви записи правиш? Най-различни. Работя с много музиканти, правя записи на живо, конструирам плйбеци, обработвам ги, мастерирам, смесвам. Често се налага аз и моят помощник Ицо да изсвирваме партии на китара и кийборд, в зависимост от това, какво иска клиентът. Наемам при нужда и други музиканти - саксофонисти, барабанисти… Имам най-новите компютърни музикални програми, които използвам понякога. Усъвършенствам се непрекъснато, вървя в крак с нивото на съвременната звукозаписна музикална технология и модерните изисквания на изпълнителите. Записвам парчета в най-различни стилове и жанрове на музиката. На кои по-известни изпълнители правиш записи? На някои от тях си и продуцент. Работил съм с неимоверно голям брой изпълнители. Кой ли не е идвал при мен за записи и обработка. На някои съм и продуцент. Ще спомена една малка част от моите клиенти: Емил Димитров, Дони и Момчил, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Ваня Костова, Петя Боюклиева…, групите “Тоника”, “Контрол”, “Медикус”, “Монолит”, “Конкурент”, “Хиподил”, детска вокална група “Врабчета” и безброй други… Често при мен идват групи от чужбина, имам постоянни клиенти-групи от Сърбия, Македония, Румъния. Българи, живеещи и свирещи зад граница, като моя стар приятел Даниел Авдала, който в продължение на пет години идваше всяко лято от Германия и записа 7 солови диска, правят своите албуми при мен. Цитирай
RockoBG Отговорено Септември 10, 2007 Отговорено Септември 10, 2007 Баси студиото... Жалка история (към 1996) Цитирай
coh-da Отговорено Септември 11, 2007 Отговорено Септември 11, 2007 О, много се кефех катмалък на група КЛАС. Имат много уникални и подчертано яки парчета. Студиото отдавна май е в други ръце и не е това което е било и беше! Дано да е по-добро... ако и да е по-скъпо! Цитирай
Nevermore Отговорено Септември 13, 2007 Отговорено Септември 13, 2007 Записвал съм две песни в Сити преди 10 години. Тогава бяха една дупка точно 2 на 2 м със стаичка за барабаните в мазето на хотел Орбита. Единият път тъкмо бях записал траковете и предстоеше микс и мастеринг след седмица, при което съвсем случайно ми бяха изтрили лентата и познайте - запис на ново Но като за преди десет години не беше лошо студиото Цитирай
Angry Samoan Отговорено Септември 14, 2007 Отговорено Септември 14, 2007 Мислех че е фалирало отдавна...И аз имам спомени за това студио от преди повече от 10 г., когато беше в стаичката зад хотел Орбита и там работеше и друг от група Клас, май се казваше Иван Градинаров и записваха Монолит ..студиото беше на ниво демо-студио още за тогавашните стандарти в БГ, но в онези времена наистина беше много популярно и там записваха едни от най-известните групи и музиканти по това време, но така или иначе сега в този бизнес у нас ,както и по света, просто няма хляб , след като затвориха и Abbey Road ako не се лъжа.. Цитирай
djcocobeat Отговорено Октомври 19, 2007 Отговорено Октомври 19, 2007 Студио "Сити" е в Надежда в едно училище,поема доста от поръчките на "Милена рекърдс",а до скоро и на АРА.В момента Бойко се занимава и с видеомонтаж.Дори се търси такъв човек за там.Студиото продължава да си бъде добро,Просто е разширило жанрово своята ориентираност,и вътре влиза,онзи,който пръв извади парите. Цитирай
Slinky Отговорено Ноември 16, 2007 Отговорено Ноември 16, 2007 Записвал съм две песни в Сити преди 10 години. Тогава бяха една дупка точно 2 на 2 м със стаичка за барабаните в мазето на хотел Орбита. Единият път тъкмо бях записал траковете и предстоеше микс и мастеринг след седмица, при което съвсем случайно ми бяха изтрили лентата и познайте - запис на ново Но като за преди десет години не беше лошо студиото Мда, и на мен мнението ми е долу-горе същото. И на нас ни изтриха един запис и се наложи да го записваме отново. И пак беше някъде 1995 година май. Преди 12 години значи. Общо взето не бяхме много доволни. След това записвахме в Графити и там беше по-добре. Цитирай
johniebgood Отговорено Февруари 2, 2008 Отговорено Февруари 2, 2008 Пичове,аз съм записал маса албуми в "Сити" и отговорно ще заявя,че то винаги е било в авангарда на частните студиа ,там се записаха,едни от най-добрите албуми,след 90-та година,макар,че напоследък май поизгуби позиции.Казвате ,не бяхме много доволни,изтриха това или онова...Всички студиа се учеха и учат на наш гръб,а и честно казано не винаги те са виновни за не високото качество.Хубаво е първо да се замислим , имаме ли хубави инструменти,способни ли сме,аранжиментите ни ,добри ли са и т.н. Не съм адвокат на студиата,но да не ви разправям ,аз къде започнах да записвам през 1991г.- RTM , на 4 трака.Като се напълнят ,се правеше ремикс на 2 трака и се продължаваше записа,не питайте за крайния продукт.Та "Сити",винаги са били 1 рамо напред,поне до преди 10-на години.А и я ми кажете,кое студио в БГ прави продукт на световно ниво? Да ви отговоря ли ?!?! Цитирай
Ahmil Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Здравейте! Студио "Сити" не е преставало да съществува. В момента е собственост на Бойко Петков от Клас, който и досега работи там. Студиото продължава да прави продукция с високо качество, като в последните 10 години работи предимно музика за европейския пазар. Ето линк към Facebook страницата им. В секцията about има достатъчно информация, относно локацията и телефони за връзка: http://www.facebook.com/pages/City-Studio-Sofia/159072947455541 Цитирай
petko_marinov Отговорено Октомври 2, 2012 Отговорено Октомври 2, 2012 За мен студиото си го бива. Чел съм доста добри коментари за него Цитирай
savov Отговорено Октомври 27, 2012 Отговорено Октомври 27, 2012 В това студио предполагам са правени повечето от песните...албумите на "Дони и Момчил" ако не бъркам. А това си беше най-успешният дует...както се казва - бяха си супер звезди по онова време. Нещата наистина си звучат добре и сега...имам някои от албумите и мисля, че студиото определено е на ниво! Бих записвал там някой ден... Цитирай
Recommended Posts