vurbito Публикувано Август 13, 2007 Share Публикувано Август 13, 2007 реших как да си изгубя остатъка от месеца ше правя китара от ламиниран паркет с български адаптери (rofl) като зема паркета ще кача снимки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Това ми напомня за времето когато и аз си направих китара от ламиниран паркет. Беше в стил Dean. Стана много готина, но звука не струваше. Та ти каква форма ще я правиш? Как ще изглежда? Дай малко повечко инфо! Иначе късмет! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Kaкъв състейн подяволите може да има ламината ... Ако направите и грифове от ламинат (разбирай картон) аз се мятам отнякъде Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Вземи я направи от шперплат - така или иначе ще си хабиш времето, поне със шперплат ще става звука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Е чакай малко сега - моето си беше чиста проба лигавщина. Нито съм я ползвал, нито съм имал такова намерение. Просто запълване на времето. Нямам право на това ли? А иначе пича май сериозно се е заел. Що пък да не я направи? Ако няма да я ползва(100% сигурно), поне ще и се изкефи и това може би ще е началото на нечия кариера в изработката на музикални инструменти Но иначе кой знае още какво ще хрумне на някой. Китара от камък? Стуни от влакна на растения. Виж ако се обединят тия всички работи може и да излезе нещо качествено Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Абе не че нещо, ама той пича, ако става за въпрос преди няколко седмици пита как се прави формата на тялото... смис подозирам, че и неговото е от нямане какво да прави, ама щом иска да кълца негови са си материалите, инструментите и пръстите... Иначе поне СПОРЕД МЕН като тръгнеш да правиш нещо, прави го качествено, вместо само да разваляш материалите, дори и да не потрябват дълго време или дори никога на някого Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Може би аз пропускам нещо, но най-дебелият ламиниран паркет, който съм виждал, беше около 6-7 милиметра плоскост от МДФ (което, както знаем, е с твърдост долу-горе като на пресована хартия и много ми напомня добре познатия от миналото фазер). Този фен сигурно ще лепи 10 плоскости паркет една над друга докато докара дебелината за тяло на китара? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 13, 2007 Share Отговорено Август 13, 2007 Този фен сигурно ще лепи 10 плоскости паркет една над друга докато докара дебелината за тяло на китара? Определено. Аз за моята използвах 8 плоскости. До преди няколко месеца седеше на терасата. За свирене не е добра идея, но за сувенир е идеална Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Ми то, ако ще се прави сувенир, става и от картон или от тенекия за сирене... Ламинираният паркет определено не е евтин вариант. Наскоро купувах един чешки за в нас и още ме боли главата колко кинти дадох. Не бих го ползвал за правене на "сувенир", защото ще ми излезе Златен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Моя беше с отстъпка, тъй като продавача е мой човек . Остана много и не знаех какво да го правя, та викам да си направя една китарка да краси малко терасата ми, която се превърна в работилница. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Ми дай да скивнем как изглежда една китара-сувенир от ламиниран паркет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Нямам камера, пък и както писах преди няколко месеца "китарата" си замина. Трябваха ми пари и продадох само електрониката, тъй като едва ли някой щеше да се навие да вземе и тялото. В момента е в някой казан . Но в общи линии "китарата" изглеждаше така http://www.thomann.de/gb/dean_guitars_ml_xp_mwh.htm само дето грифа и беше от Squier. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 15, 2007 Share Отговорено Август 15, 2007 Яко! Жалко, че няма снимки на този монстър ъф ентусиазъм. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васил Костов Отговорено Август 16, 2007 Share Отговорено Август 16, 2007 Наистина се получи мн готино, но самия гриф не пасваше на картинката. Пък и не можех да си поръчам в стил Dean, щото все пак е само за украса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Август 17, 2007 Share Отговорено Август 17, 2007 Защо не опитате да направите китара от талашит? Чувал съм, че вадели много хубав звук, особено ако тялото е от 3-4 плоскости по 2.5 сантиметра, съединени с болтове (bolt-on-body) и тежи 10-12 килограма. Отгоре, вместо с боя и лак, финиша може да се направи с фигурално самозалепващо се фолио, а пикгарда - от фазер, мукава, бакелит или шперплат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts