vlex Публикувано Август 7, 2007 Публикувано Август 7, 2007 Здравейте хора, Имам мерак за един проект, но ми трябва палисандър/абанос за фретборда на гадинката. Затова имам молба към лютиерите, които имат достъп до такива дървесини да пишат едно лс какви пари биха ми искали за едно парче 700х70х7мм и съответно ако мога да си го позволя да стискаме виртуално ръце и да подхващаме куриерските служби. Знам, че много хора са питали, но така и не стана ясно откъде може да се купи подобен матриал, затова се отправям към лютиерите, които вече имат изградени канали за внос и сдобиване с тия дървении. Освен това знам, че има доста майстори, които правят лъкови струнни => имат и абанос. Ако някой все пак знае къде има такива материали по магазини и някакви ориентировъчни цени да казва също, НО екзотични паркети не ми вършат работа - просто нямам да дам 130 кинта за един квадрат паркет, като ще правя 1-2-3 китари, а не 60 Благодаря предварително на отзовалите се Поздрави, Влад Цитирай
Васил Костов Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 И ти имаш като моя проблем. Утрепах се да търся и накрая не намерих. И затова се отказах. Има материал, но е на едро. За съжаление това е положението. Все пак успех с проекта дано да имаш повече късмет от мен! PS: Защо не потърсиш за някой неекзотичен вариант, който лесно се намира в България? Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 А защо не се съберете няколко човека и не си напазарувате партийно? Цитирай
vlex Отговорено Август 9, 2007 Автор Отговорено Август 9, 2007 Защото: а) няма толкова желаещи че да купим един кубик или дори един пакет палисандър б) дори и да се съберем 5-6 човека за един квадрат палисандров/абаносов паркет техническия въпрос е какво ще правим толкова палисандър - аз лично не съм фабрика тъй че ще седи и съхне в някое кьоше на работилницата дълго време В общи линии такава е хавата Поздрави, Влад Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 какво ще правим толкова палисандър - аз лично не съм фабрика тъй че ще седи и съхне в някое кьоше на работилницата дълго време Да но ще имате когато някой колега, съфорумец, или приятел търси. А и може някой ден аз да те потърся и да ти поискам малко. Поздрави и Успех Цитирай
Васил Костов Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 Утре отивам на лов за абанос(палисандър). Ще проверя всяка паркетна къща, която ми се мерне Ако намеря нещо надребно ще пиша. Айде аз ще бягам да нарамвам пушката и да купя патрони! Цитирай
Dikata Отговорено Август 9, 2007 Отговорено Август 9, 2007 пи4ове,само да ви предупредя и да ви спестя малко кинти-молете се да ви дадат само няколко паркетини.дано някои кандиса.ако вземете цяло кашон4е,ще се убедите ,4е само няколко от пар4етата стават за фингърборд.и болката ще е голяма.пове4ето от тия паркети не стават,аз ли4но избягвам тоя филм.по добре си изпишете от някои лютиерски саит.а,които е трьгнал да си прави китара сам(което е гот),да НЕ си мисли ,4е ЩЕ МИНЕ ТЬНКО.не става.като дадеш някои лев,поне знаеш,4е имаш материал. Цитирай
vlex Отговорено Август 9, 2007 Автор Отговорено Август 9, 2007 (Редактирано) Dika, абе мислил съм го и тоя вариант с инет магазините. Даже там имат фборд пластини от различни видове палисандър, абанос и всякакви дървесини по 4 евро бройката. Всичко ок. Само дето фирмите с които бачкат ще ми искат 200 за превоза на едно парче 700х70х7мм от мадрид до софия какво остава за повече. Мерси за съвета за паркетините - ще бъдем внимателни. И наистина ако някой е тръгнал да прави китара яко пари ще се наложи да налее, особено ако няма необходимите инструменти материали и трябва тепърва да си ги набавя Поздрави, Влад Редактирано Август 9, 2007 от vlex Цитирай
Васил Костов Отговорено Август 10, 2007 Отговорено Август 10, 2007 Тъкмо се връщам от лова и за съжаление навсякъде предлагат по минимум квадратен метър Е скоро май няма да стане работата... Цитирай
vlex Отговорено Август 10, 2007 Автор Отговорено Август 10, 2007 Aз имам въпрос: Защо някой лютиер, който така и така пазарува отнякъде не каже, или ако не иска да огласява публично информация да ми пише лично съобщение, и да каже горе долу колко му излиза пазаруването от чужбина на дадения материл. Ще видим хората имат ли възможност да си го позволят (в това число и аз), ще го помолим просто да опазарува още колкото парчета имаме готовност да закупим и после с наложен платеж ще ги откупим от него... Идеята е, че не искам да взимам от материала на хората, които с него си вадят хляба, затова искам дакупим допълнително. Ако е прекалено сложно просто ми се ще някой от лютиерите пазаруващи палисандър и абанос да пуснат едно лс и да кажат откъде си набавят те. Ще съм адски благодарен на такива люде, а убеден съм и не само аз Поздрави, Влад Цитирай
the_gorer Отговорено Август 10, 2007 Отговорено Август 10, 2007 Мисля, че няма вариант да минеш Тънко. Може би, ако не се съберете 10-15 души и си купите материал групово ще излезе нещо... Елементарната сметка сочи, че дали ще купиш един квадрат паркет за 130 лева или ще си поръчаш 2 бланки от чужбина пак за около 130 лева... еми 130 лева са си 130 лева! Не стават по-малко, нито повече. Извод: Нагласи ги. Набутването е сериозно, възвръщаемостта - съмнителна, но пък остава душевната чекия да грее вечно в нашите сърца. Това не е евтино хоби, от опит го знам - да не ти казвам колко Левове съм пръснал за глупости, а след всичкото набутване по всякакви проекти нямам сглобена нито една китара. ПС: Звънях на Оня - никой не вдигна. Ако се случи някой друг път да съм буден през деня, ще му звънна пак. Но дори и да има нкакъв подходящ материал тоя, едва ли ще продава по една талпа и пак ще се опре до Много Лефф. Цитирай
Dikata Отговорено Август 10, 2007 Отговорено Август 10, 2007 vlex,нямаш никакьв дерт да ти порь4ам ,като порь4вам и за мен.проблема е 4е този месец няма да викам материал за фингьрборд.а пьтните не са толкова много,не се плаши.ако се прави партиина порь4ка,общо взето ,вси4ки са доволни от цените.а gorer е зверски прав-това си е доста скьпо хоби,а заеби,материала не е наи-голямата болка. Цитирай
vlex Отговорено Август 12, 2007 Автор Отговорено Август 12, 2007 Тогава ще те помоля когато взимаш да пуснеш едно лс, за да знам и да ти кажа колко парчета мога да си позволя в момента Благодаря ти предварително, Dika Поздрави, Влад Цитирай
Overdrive Отговорено Август 13, 2007 Отговорено Август 13, 2007 ами кво ще кажете да се съберем всички на които им трябва палисандър и да поръчаме заедно - на мен например ми трябва мат'рял за 2 ф.борда в момента Цитирай
Recommended Posts