Jump to content
Българският форум за музиканти

Абанос/палисандър


Recommended Posts

Здравейте хора,

 

Имам мерак за един проект, но ми трябва палисандър/абанос за фретборда на гадинката. Затова имам молба към лютиерите, които имат достъп до такива дървесини да пишат едно лс какви пари биха ми искали за едно парче 700х70х7мм и съответно ако мога да си го позволя да стискаме виртуално ръце и да подхващаме куриерските служби. Знам, че много хора са питали, но така и не стана ясно откъде може да се купи подобен матриал, затова се отправям към лютиерите, които вече имат изградени канали за внос и сдобиване с тия дървении. Освен това знам, че има доста майстори, които правят лъкови струнни => имат и абанос. Ако някой все пак знае къде има такива материали по магазини и някакви ориентировъчни цени да казва също, НО екзотични паркети не ми вършат работа - просто нямам да дам 130 кинта за един квадрат паркет, като ще правя 1-2-3 китари, а не 60 :greenangel:

 

Благодаря предварително на отзовалите се :metalist:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И ти имаш като моя проблем. Утрепах се да търся и накрая не намерих. И затова се отказах. Има материал, но е на едро. За съжаление това е положението. Все пак успех с проекта дано да имаш повече късмет от мен! :thumbs_up:

 

PS: Защо не потърсиш за някой неекзотичен вариант, който лесно се намира в България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото:

 

а) няма толкова желаещи че да купим един кубик или дори един пакет палисандър

б) дори и да се съберем 5-6 човека за един квадрат палисандров/абаносов паркет техническия въпрос е какво ще правим толкова палисандър - аз лично не съм фабрика тъй че ще седи и съхне в някое кьоше на работилницата дълго време ;)

 

В общи линии такава е хавата

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво ще правим толкова палисандър - аз лично не съм фабрика тъй че ще седи и съхне в някое кьоше на работилницата дълго време ;)

Да но ще имате когато някой колега, съфорумец, или приятел търси. А и може някой ден аз да те потърся и да ти поискам малко. ;)

 

Поздрави и Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре отивам на лов за абанос(палисандър). Ще проверя всяка паркетна къща, която ми се мерне:) Ако намеря нещо надребно ще пиша. Айде аз ще бягам да нарамвам пушката и да купя патрони! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пи4ове,само да ви предупредя и да ви спестя малко кинти-молете се да ви дадат само няколко паркетини.дано някои кандиса.ако вземете цяло кашон4е,ще се убедите ,4е само няколко от пар4етата стават за фингърборд.и болката ще е голяма.пове4ето от тия паркети не стават,аз ли4но избягвам тоя филм.по добре си изпишете от някои лютиерски саит.а,които е трьгнал да си прави китара сам(което е гот),да НЕ си мисли ,4е ЩЕ МИНЕ ТЬНКО.не става.като дадеш някои лев,поне знаеш,4е имаш материал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Dika, абе мислил съм го и тоя вариант с инет магазините. Даже там имат фборд пластини от различни видове палисандър, абанос и всякакви дървесини по 4 евро бройката. Всичко ок. Само дето фирмите с които бачкат ще ми искат 200 за превоза на едно парче 700х70х7мм от мадрид до софия какво остава за повече. Мерси за съвета за паркетините - ще бъдем внимателни. И наистина ако някой е тръгнал да прави китара яко пари ще се наложи да налее, особено ако няма необходимите инструменти материали и трябва тепърва да си ги набавя :)

 

Поздрави,

Влад

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо се връщам от лова и за съжаление навсякъде предлагат по минимум квадратен метър :) Е скоро май няма да стане работата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз имам въпрос: Защо някой лютиер, който така и така пазарува отнякъде не каже, или ако не иска да огласява публично информация да ми пише лично съобщение, и да каже горе долу колко му излиза пазаруването от чужбина на дадения материл. Ще видим хората имат ли възможност да си го позволят (в това число и аз), ще го помолим просто да опазарува още колкото парчета имаме готовност да закупим и после с наложен платеж ще ги откупим от него... :hysterical: Идеята е, че не искам да взимам от материала на хората, които с него си вадят хляба, затова искам дакупим допълнително. Ако е прекалено сложно просто ми се ще някой от лютиерите пазаруващи палисандър и абанос да пуснат едно лс и да кажат откъде си набавят те. Ще съм адски благодарен на такива люде, а убеден съм и не само аз :hysterical:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че няма вариант да минеш Тънко.

Може би, ако не се съберете 10-15 души и си купите материал групово ще излезе нещо...

 

Елементарната сметка сочи, че дали ще купиш един квадрат паркет за 130 лева или ще си поръчаш 2 бланки от чужбина пак за около 130 лева... еми 130 лева са си 130 лева!

Не стават по-малко, нито повече.

 

Извод:

Нагласи ги.

 

Набутването е сериозно, възвръщаемостта - съмнителна, но пък остава душевната чекия да грее вечно в нашите сърца.

Това не е евтино хоби, от опит го знам - да не ти казвам колко Левове съм пръснал за глупости, а след всичкото набутване по всякакви проекти нямам сглобена нито една китара.

 

ПС:

Звънях на Оня - никой не вдигна.

Ако се случи някой друг път да съм буден през деня, ще му звънна пак.

Но дори и да има нкакъв подходящ материал тоя, едва ли ще продава по една талпа и пак ще се опре до Много Лефф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vlex,нямаш никакьв дерт да ти порь4ам ,като порь4вам и за мен.проблема е 4е този месец няма да викам материал за фингьрборд.а пьтните не са толкова много,не се плаши.ако се прави партиина порь4ка,общо взето ,вси4ки са доволни от цените.а gorer е зверски прав-това си е доста скьпо хоби,а заеби,материала не е наи-голямата болка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава ще те помоля когато взимаш да пуснеш едно лс, за да знам и да ти кажа колко парчета мога да си позволя в момента :surprise:

Благодаря ти предварително, Dika :greenball:

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами кво ще кажете да се съберем всички на които им трябва палисандър и да поръчаме заедно - на мен например ми трябва мат'рял за 2 ф.борда в момента

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.