BlueZone Отговорено Август 5, 2007 Отговорено Август 5, 2007 Честно казано аз не бих си взел в момента нова китара поради следните причини: Дърветата, от които се правят в момента китарите са по-кофти и по-зле изсъхнали, отколкото преди няколко години. Това води след себе си най-различни ядове като кривене и пукане след няколко години. Сега, аз не съм голям специалист по дръвята - нека някой корифей да обясни подробно, но моите наблюдения сочат тъй. Значи свирил съм на 7-струнни Ibanez-и най-различни - били те RG-та, UNIVERSE-и и квито щеш - според мен старите реколти са по-добри...пък и по-евтини ...докато си изпиша глупостите, killer се изказал достатъчно подробно... ...нямам какво да добавя Цитирай
kostaaa Отговорено Август 6, 2007 Отговорено Август 6, 2007 И аз съм долу-горе в същата ситуация...... след 4 години дрънкане се оглеждам за 7 струнна Ибанез и предпочитам този път да взема с fixed bridge, защото floyd rose-а ми е бил най-полезен само за връзване отново на скъсани струни (на репетиция ). Доста по-капризно и финно ми изглежда да свириш с тремоло на което дори не му слагаш ръчката.... Понаучих се как да го настройвам, пружини, напрежение, подбор на струни за различни тюнинги, но никога не го ползвам по предназначение. А когато го натисна малко повече и китарата ми изпуква т.е. дървото изкърцва от промяната на напрежението Съответно това води до разтройване на някоя или повече струни..... За недоизсъхналите дървета: Китара RG 370DX, модел 2003, Кореа (нова). Купих я от недоглеждане с малка пукнатина на фрет борда (20-то прагче), точно на една линия с болта който е навинтен в грифа и понеже не съм натискал силно ръчката на друга китара мисля, че изскърцването идва от там........ и малко по темата: Ще ловувам за Apex 2. Махагонено тяло, fixed bridge...... очаквам повече състейн от нея, а и вече имах възможността да я пробвам така че..... Цитирай
batsali Отговорено Август 6, 2007 Автор Отговорено Август 6, 2007 (Редактирано) Икономов каза, че 7321 има, а 1527 ще има в края на месеца. С това тремоло верно ли има проблемации с алтернативни строеве? Редактирано Август 6, 2007 от batsali Цитирай
preIbanez Отговорено Август 6, 2007 Отговорено Август 6, 2007 ...забравих само да спомена че тремолото на 1527 практически НЕ РАЗСТРОЙВА...а що се отнася до приказките нова/стара реколта...ама разбира се че дървото на старата реколта е по добре изсушено...все пак е имало врема да изсъхне слад като са били произведени...нелепо е да се плюе така лековато по цялата нова продукция...за престижите става въпрос...дайте им толеранс дестина години и в крайна сметка ще получите добре изсушени "класически" инструменти които да се ползват като сравнение в плюенето на тогавашното ново поколение китари... Цитирай
BlueZone Отговорено Август 6, 2007 Отговорено Август 6, 2007 По принцип си прав, но имах предвид, че по-старите китари са правени от по-добре изсъхнали дървета, отколкото сегашните. Всеки знае, че от доста време насам целия пазар отива накъм ширпотреба и никой вече не си дава толкова зор да прави кой знае колко качествени неща за масовия юзър Цитирай
kostaaa Отговорено Август 6, 2007 Отговорено Август 6, 2007 Занам че съм оффтопик, ама искам да попитам нормално ли е да ми пука китарата като натисна повече тремолото??? Нямам си и на идея колко е изсъхнало дървото и от тук натакък как ще се промени, но както казах по-нагоре имам малка цепка на грифа Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 И моята тук-там припуква. Още не съм се занимавал да разбера къде и защо... А, да - аз също имам една цепнатинка по грифа... Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 BabyThomas, с JS1000 ли беше? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 7, 2007 Отговорено Август 7, 2007 Да, и все още съм! Мисля да сменя туй-онуй и да я постегна. Защото в момента е супер, но искам да е мега-супер! Цитирай
Recommended Posts