ivp Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Темата за Блуса е стара и вечна, колкото света Това, което те удря в ляво, под лъжичката, когато чуеш дяволската музика , това е блус Поне при мен е така, де Иначе за имената - колкото и да напишем, все ще изпуснем някой. За съжаление Цитирай
RockoBG Отговорено Ноември 28, 2006 Отговорено Ноември 28, 2006 Дерек Тръкс (Derek Trucks)- пичове Покрай последните няколко разисквания около блус, Лес Пол и прочее споменахме тоя младеж няколко пъти и реших да чуя нещо от нещата му без Алман Брадърс. Потресен съм. Човекът е един от най-впечатляващите китаристи, на които съм попадал. Отивам да поплача насаме. Тоя ме разкърти. Цитирай
ivp Отговорено Ноември 30, 2006 Отговорено Ноември 30, 2006 Още едно струна, която с удоволствие слушам - Johnny A Издава го лейбълът на Стив Вай - "Favored Nations". Адски талантлив, с душа завладяна от Блуса Китарист, който с еднаква лекота свири както образците на дяволската музика, така и смело, и с академична лекота, вае тон из дебрите на джаза Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Albert Collins е номер 1 блус китарист от тези,които съм слушал. Цитирай
ivp Отговорено Декември 1, 2006 Отговорено Декември 1, 2006 Albert Collins е номер 1 блус китарист от тези,които съм слушал. The Master of the Telecaster Цитирай
TerminalFrost Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 Това не е съвсем по темата, но искам да го споделя с вас. Става въпрос за един албум на Paul Rodgers - Muddy Water Blues: A Tribute to Muddy Waters. Албума излезе през 1993... и още не ми е омръзнал, така че за тези, които не са го слушали - препоръчвам го горещо. Просто вижте кои музиканти участват в албума: Paul Rodgers (vocals, nylon string guitar); Neal Schon, Slash, Jeff Beck, Trevor Rabin, Buddy Guy, Brian May, Richie Sambora, Steve Miller, David Gilmour, Gary Moore, Brian Setzer, Ian Hatton, Jimi Haun (guitar); Jimmie Wood (harmonica); David Paich (piano, Hamnmond B-3 organ); Paul Shaffer, Ronnie Foster (Hammond B-3 organ); Pino Palladino (bass); Jason Bonham, Mark T. Williams (drums); Billy Sherwood (percussion); Alexandra Brown, Carmen Carter, Jean McClain (background vocals). Guests:Brian Setzer,Jeff Beck, Steve Miller,Brian May,Slash++ Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 Е се изрУди...ма ако Brian Setzer беше дошъл с Брайън Адамс щях да ходя на концерта..много голям китарист просто.. :wall: Цитирай
TONY Отговорено Декември 4, 2006 Отговорено Декември 4, 2006 За Зетцер е ясно, че е нумбьр уан в рокабилито. Но и китариста на Браян Адамс - вьобще не е за подценяване :exclaim: Да знаеш изпуснал си, че не беше на концерта Цитирай
ivo_minchev Отговорено Декември 6, 2006 Отговорено Декември 6, 2006 Но и китариста на Браян Адамс - вьобще не е за подценяване :exclaim: Да знаеш изпуснал си, че не беше на концерта Потвърждавам. Имах възможността да си говоря с guitar tech-а на Keith Scott (Bryan Adams). Има доста неща които не знаех за него. Пича ми пусна едни негови неща записвани но неиздавани. Жесток блус. Иначе моя любим блус китарист е Richie Sambora (соловите му неща), който е малко блус-рок но... Цитирай
Nightmare81 Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 3.ББ това Буги Барабата ли е??? Tова е БИ БИ КИНГ !!!! ЕСТЕСТВЕНО . Какъв ти Буги Барабата - той е варварин с китара - пълен брадвар ... А Би Би си е Би Би - свири като типичен представител на чернокожите братя...Абе изобщо черните си свирят уникално , аз съм ги признал отдавна ...Даже в момента се чудя защо съм сложил Стиви Рей в класацията.Може би защото е известен??? :think: Цитирай
Свилен Бас Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 .Какъв ти Буги Барабата - той е варварин с китара - пълен брадвар ...Айде, айде Понякога и Буги вади едни чувствени и продължитерни тонове - като Ерик Клептън, но изсвирени с хендрикски маниер :read: Варварин е Ангъс Йънг! За блуса - оня, дето имал нещо общо с тоя другия - Шефчето и на некъв кръстопът се видели, па ходили некъде и после тоя, първия изнасял концерт, пък миришел целият на сяра - абе заеби... ама е тоя имам предвид е Блус :twisted: Цитирай
ivp Отговорено Декември 8, 2006 Отговорено Декември 8, 2006 .Какъв ти Буги Барабата - той е варварин с китара - пълен брадвар ...Айде, айде Понякога и Буги вади едни чувствени и продължитерни тонове - като Ерик Клептън, но изсвирени с хендрикски маниер :read: Варварин е Ангъс Йънг! За блуса - оня, дето имал нещо общо с тоя другия - Шефчето и на некъв кръстопът се видели, па ходили некъде и после тоя, първия изнасял концерт, пък миришел целият на сяра - абе заеби... ама е тоя имам предвид е Блус :twisted: ^ И аз съм "за" Буги може и да изглежда странно, да свири също така странно, но и той има какво да "каже" с китарата си Не е редно, някак да бъде хулен! Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 Не.че искам да каже нещо лошо за Буги,ама не е от китаристите.Той си е блусар по душа. Да е жив и здрав! Цитирай
RockoBG Отговорено Декември 9, 2006 Отговорено Декември 9, 2006 Когато познавам някого по маниера на свирене и звука му, значи Е от китаристите. Цитирай
Recommended Posts