Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарджийски софт за записи и смесване


Recommended Posts

Още един глас за тези SX3 туториали!!! Имам и едни други, но бяха много по-зле. Единствения проблем е, че са ня едни бъгави ДВД-та в КуикТайм формат, ама...преглъща се. Много са ценни и се учи учудващо бързо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 31
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Обикновено запъват ако нещо не e съвсем в ред със самият ти диск или с ром-а ти, ако си ги копираш на хард диска и си ги плейваш направо от там няма никакъв проблем! Алтернативно пробвай да си ъпдейтнеш QickTime-a ако не си :)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки път, когато песента започне от началото, ще имаш отделно парче аудиофайл и си спестяваш кълцането, поне грубото.

Както се казва в рекламите на кебапчета - готово за скарата.

Това ми трябва!!!

Как точно става далаверата с този мютнат трак за да не чуваш наслагванията с всеки нов запис?

И въобще, спомням си, че знам как се прилагат VSTi към MIDI трак в Кюбейс, но как да приложа VST ефект към входния сигнал и да запиша готовия трак с ефекта?

Много ме мъчат тези роутвания на сигнал, защото просто нямам идея кое на какртата ми как се казва и просто ръчкам като откачен докато схвана как трябва да стане. :angry:

 

ПС:

Тия туториали ще ги дръпнем от "познатите ни тракери", ако става дума за Демоноид де... :wacko:

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^еми тая далавера става и мн. лесно в Кюбейс, трябва просто на транспорт панела да се избере там най отляво от скритото меню с кръгчето и лууп-а опцията Stacked и така всеки тейк, който записваш се 'наслагва' в аудио трак-а и остава мютнат, освен последния...а после имаше разни начини да селектваш отделни части от всеки тейк, ама тва не си спомням как ставаше.

Другото, с ВСТ ефектите, ако съм разбрал правилно: всеки ВСТ инструмент си има отделен канал, който се появява като най долното меню в съответния МИДИ трак, в който е избран (а също така и в миксера F3), и можеш там да слагаш Insert ефекти и EQ както на обикновен аудио трак.

 

а иначе познатия тракер, който аз ползвах беше тоя на братушките :wacko:

Редактирано от Stone Free
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено запъват ако нещо не e съвсем в ред със самият ти диск или с ром-а ти, ако си ги копираш на хард диска и си ги плейваш направо от там няма никакъв проблем! Алтернативно пробвай да си ъпдейтнеш QickTime-a ако не си :angry:!

Имам ги на имиджи на харда. Проблемът е, че са некадърно направени и най-вече, че са в QuickTime. Тоз формат така и не го забраниха, тотално малоумен е!!!

И не, не искам да си го ъпдейтвам, искам да го НЯМА. А не всеки втори софт да се опитва да ми го инсталира и ъпдейтва. Имам си QuickTime Alternative, ама кой ли проверява... :wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как точно става далаверата с този мютнат трак за да не чуваш наслагванията с всеки нов запис?

Специално за Cubase всъщност не mute-ваш, а просто включваш мониторинг на трака и така ще го чуваш с VST ефектите... и без да чуваш вече записаните парчета. това при положение, че нямаш ама никакви проблеми с латенцията, - иначе независим отделен мониторинг (с mute ) би бил най доброто

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го пробваме.

 

Откакто научих, че Кюбейс може самостоятелно да ми реже всеки тейк (да не се бърка с тек! :offtopic-001: ) и да ми спестява една камара рязане, разкарах абсолютно всичкия аудио софт от харда си, а това бяха кажи-речи 5-6 мултитрак програми.

 

Сега си инсталирах само Кюбейс - всичко или нищо.

 

Май по-скоро ще е нищо, защото не вдявам много от Кюбейса, но дано туториалите да свършат работа.

Преди малко пуснах да се тегли някакъв пакет с туториали - 3,37GB и засега е на 50%, но до следобед ще е тука и ще видим дали е това, което препоръчват хората.

 

ПС:

QuickTime смукс шит. :dance:

Ще ги конвертирам в друг формат.

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох бабачкооо,смъкнах ги тези три нива с упътвания.

Започват много обещаващо. :(

Файловете наистина са QuickTime и няма да е лесно да се конвертират, без да се осере навигацията, която май е някакъв флаш аплет. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мамка му, успях да схвана как да свиря и записвам готов обработен през VST завук от китарата, нагласих си и барабанен лууп, но не мога да накарам Кюбейс да пише всеки тейк на отделен трак докато луупа си свирука нон-стоп. И сега просто пре-записва върху стария трак като, естествено, го унищожава.

Знам, че не съм настроил правилно затова да попитам: от къде ТОЧНО се наглася/включва тази далавер с автоматичното записване на отделни тракове?

 

Пробвах да включа Stacked и хоп - Ташунко Сапа.

Пак си трие предишния тейк като пич.

Редактирано от the_gorer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Питаш и сам си отговаряш :hysterical:

 

screen001.jpg

 

Програмата прави какви ли не други далеч по-сложни магии та да не може с това да се справи :icon_shithappens: !

Редактирано от abstract iv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда.

А сега как да направя отделните тейкове да са самостоятелни тракове със самостоятелни настройки и да не са под-тракове към основния трак, в който са записани?

Демек - да мога да ги ръчкам самостоятелно: панване в ляво, в дясно, ефекти...

Баси яката програма - на дърти години осъзнах, че именно тя, колкото и сложна да изглежда е за Мързеливци!!! :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми просто хващаш с мишката който тейк си искаш и го влачиш надолу и го пускаш буквално в празното поле пот последния трак който имаш отворен! Програмата автоматично му зарежда нов трак и го дропва в него :icon_shithappens:! Направено като за хора с по една ръка :hysterical:!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:icon_shithappens:

Баси, вярно!

Това е Велико.

 

А защо сега тейковете не звучат с приложения към тях VST плъгин, при положение, че съм сейвнал проекта с включен и приложен към тях ефект? Чувам си само чистата китара, без амп симулацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефектите си ги има ама само на първия трак на който си ги заредил, за всеки нов трак трябва наново да си ги зареждаш поне така беше до SX3 версията! В Cubase4 вече може да си ги хващаш и влачиш и тях (в миксера!) от който и към който си искаш трак и да си ги дропваш и те се копират автоматично със същите параметри :icon_shithappens:! Ако нямаш 4-ката алтернативата ти е да си ги заредиш ефектите на един group channel и да си роутваш към него всички канали на които искаш да ги слагаш! Намери и виж съответната секция от DVD-тата или от help-менюто за повече инфо :hysterical:!

Редактирано от abstract iv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.