Filthy Публикувано Юли 26, 2007 Публикувано Юли 26, 2007 Здравейте на всички! Аз съм нов във този форум(едва ли звучи добре) Много се притеснявах къде и кой да попитам,и ако темата ви идва в повече я изтрийте-ще ви разбера.. Та търся си ел китара до 500 лв..четох малка част от форума,защото нямам много време да се занимавам с интернет - се пак работя на сезонна работа Начинаещ съм...свирил съм само и единствено на акустична и то за около 3 месеца(сериозно)...знам почти всички акорди ама както и да е... Искам да знам освен китарата,каква техника ми е необходима още??? Харесах си една на външен вид в Технополис-Squeir-но едва ли ми върши работа... та дайте всякакви подробности,които са ми необходими за да си избера добра китара както споменах до 500 лв( нова ) и ако ви интересува нещо около мен-питайте също така може да ме посъветвате и от къде да си я взема на кратко казано - не разбирам нищо,а искам да свиря на добра китара с подходяща техника.... може и да ви изглежда идиотска тема,но ми е необходимо мнението на някой който разбира дерзайте луд фен съм на Cradle of Filth ако ще ви помогне с нещо... Поздрави Добрин Цитирай
Surikat Отговорено Юли 26, 2007 Отговорено Юли 26, 2007 Живо, здраво, Добринчо! Та...значи: Щом си начинаещ, значи имаш голям избор .Така де, един вид каквото и да си вземеш ще ти свърши работа.Squier за новак според мен е добре.А и като искаш да си взимаш китара първо щракаш на онова "Search" май беше и търсиш!Теми по въпроса бол ! А относно другата техника: Ще ти трябва усилвател някакъв - дали кубе, дали Hi-Fi уредба с вход за микрофон, дали през колоните на компютъра, след като си го ръгнал в жака за микрофон...Ще ти трябва вероятно и преходник, ако буксата за микрофона е малка(представлява преходен жак с по-голям/малък вход и по-голям/малък накрайник взависимост кво търсиш, около 1,50 лв са, взимаш кабела и мериш ). Щом си металяга ще ти трябва и дисторшън (distortion).Цени и модели в частност немога да ти кажа.Иди до някой музикален магазин, пробвай, чуй, харесай и си реши.По възможност вземи някой, който разбира(препоръчвам ти да направиш същото и с китарата )...Та въпросното нещо е устройство изкривяващо "чистия" звук от китарата и при начинаещ крайният ефект е често яко мазало Ако ще си взимаш дист или някакъв друг ефект си вземи и допълнителен кабел, тъй като единия кабел излиза от китарата и влиза в ефекта, а другия излиза от ефекта и влиза в усилвателя (казвам ти го, защото аз бая време след като си взех ефект стоях омулен и с дрънках чисто щото нямах втори кабел ) . Тва от мене.Надявам се съм бил полезен.Успех и късмет с начинанието. Айде със здраве Цитирай
Filthy Отговорено Юли 29, 2007 Автор Отговорено Юли 29, 2007 аха долу-горе разбрах а кое е по-добре - кубе или усилвател? каква е разликата ? щото една китара squeir,която гледах на технополис вървеше с усилвател на Fender 15 w, и за какво служи дист-а? ще си купувам много екстри стига да знам коя за какво е мерси много иначе Цитирай
Jotty Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 и за какво служи дист-а? Да ти обясняваме с думи няма смисъл.Ето ти един модел дист( Digitech Death Metal ) за да видиш какво представлява,просто като пример.Специално този модел е много тежък и шумен но ще те ориентира. Има четири записа , преслушай ги първо на Dry и после на Wet за да видиш разликата http://www.digitech.com/products/DeathMetal.htm# П.п. Цука се на триъгълничето долу за да видиш как звъчи Цитирай
Jotty Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 (Редактирано) На Dry e без дист Редактирано Юли 29, 2007 от Jotty Цитирай
Filthy Отговорено Юли 29, 2007 Автор Отговорено Юли 29, 2007 какво ще кажете за това http://electronics.market.dir.bg/xoffer.ph...&shop_id=28 ще ми върши ли добра работа? Цитирай
Entwine89 Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 ами не ти препоръчвам шоумастър......аз съм със стратокастър.....много е удобен и приятен....сменил съм му адаптерите,пикгарда и врътките на потенциометрите и вмомента е звяр.... ето ти снимка Shot at 2007-07-29 Цитирай
chalgasucks Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 забрави още от сега за скуаиера!!! за 500 нова можеш да си купиш да, аз съм луд фен на Ibanez иамт новви модели за тея пари и са удобни с добур саунд мноо яко изглеждат но сущо виж и в отдела купужам продажам има оферти и много хубави мойе да си харесаш нещо аре пич успех Цитирай
fluti Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 Намери време да употребиш търсачката на форума и ще намериш поне няколко от десетките теми за избор на китара, защото хората, които разбират толкова пъти вече са писали по тия теми, че вече сигурно им е омръзнало да пишат едно и също. Цитирай
Entwine89 Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 забрави още от сега за скуаиера!!! за 500 нова можеш да си купиш да, аз съм луд фен на Ibanez иамт новви модели за тея пари и са удобни с добур саунд мноо яко изглеждат но сущо виж и в отдела купужам продажам има оферти и много хубави мойе да си харесаш нещо аре пич успех имаш предвид Ibanez GIO.......... повече нямам какво да ти кажа ..... избора си е твой! Цитирай
Tannen Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 Определено пробвай с търсачката на форума, просто не ми се кометират "съветите" в тая тема Цитирай
rocker_vn Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 (Редактирано) тука е моето предложение китара + процесор = 370 лв. забрави че скуаяр стратокастър е по добър от шоумастъра - те са едни и същи. за тежка музика шоумастъра е къде къде по добре...тука имаме ХЪМБЪКЕР на бриджа...а и не шуми,екранирана е... пращам с наложен платеж по ЕКОНТ аз съм от Варна Редактирано Юли 29, 2007 от rocker_vn Цитирай
Entwine89 Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 тука е моето предложение китара + процесор = 370 лв. забрави че скуаяр стратокастър е по добър от шоумастъра - те са едни и същи. за тежка музика шоумастъра е къде къде по добре...тука имаме ХЪМБЪКЕР на бриджа...а и не шуми,екранирана е... пращам с наложен платеж по ЕКОНТ аз съм от Варна хахахаххахаха.............да ама аз съм сменил мойте адаптери със 2!!!!!!!!!!!!!!! хъмбъкера!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и екранировката е доста добра мога да кажа........аутпута на адаптерите дето съм зел е супер и т.н............ п.с. не са едни и същи...на шоумастера главата е обърната и невероятно грозна . Цитирай
chalgasucks Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 ами не само GIO мисля че имаше и някви RG-та без флойд де ,с 24 прага за 500 кинта някъде Цитирай
Zlatanov Отговорено Юли 29, 2007 Отговорено Юли 29, 2007 @Entwine89 ти изобщо пипал ли си Ibanez Gio??? Щот е доста по удобен от какъвто и да било Скуайер ... пък да слагаш нови адаптери на такава талпа си е чисто пилеене на пари ... Айде със здраве Цитирай
Recommended Posts