KhanAttila Публикувано Юли 22, 2007 Share Публикувано Юли 22, 2007 Искам да си правя записи, обаче съм неориентиран откъм техниката, която ми трябва, така че търся ПОМОЩ! Интересува ме единствено звукозаписа от микрофон. За компютъра и микрофона ясно - трябват и двете, обаче другата техника - пълен въз съм. Четох из интернет, че системата за запис към компютъра се казва DAW, обаче апаратурите, които гледах, бяха на баснословни суми. Ако знаете как, светнете ме какъв е минимумът, за да се запише глас както трябва. Предполагам, че ми трябва нещо от сорта на преобразувател (аналогов към дигитален) или нова звукова карта, или двете... Който знае, да казва! Мерси предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bassmaniac Отговорено Юли 23, 2007 Share Отговорено Юли 23, 2007 ...определено ти трябва саунд карта и микрофонен преамп ....ако парите с които разполагаш са ограничени може би комбинирания вариант /2в1/ е за предпочитане.....на парво четене ми идват на ум : 1 E-MU 0202 USB 2 M-Audio - Mobile Pre ....ако финансите са повече има и по-добри решения.....вапрос на избор....... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KhanAttila Отговорено Юли 23, 2007 Автор Share Отговорено Юли 23, 2007 Мерси много, приятел... само още въпросче-две. Техниката, която си ми посочил, я search-нах и доколкото разбрах, това са pre-amps, нали? В смисъл - не ми стана ясно тези цялостни решения ли са на проблема или пак трябва саунд карта? Ако ми трябва саунд карта, то каква би ми препоръчал? Аз имам 6-канален саунд от дъното (nVidia чипсет), но не и саундбластер от сорта на Creative. Сега за парите... предпочитам бюджетно решение, но няма да се циганя до стотинка, ако малко по-скъпо значи голяма разлика в качеството. Идеята ми е да съчетая добра цена - приемливо качество. То, общо взето всички така правим като трябва да се купи нова техника - първо гледаш цената, после почваш да се кандардисваш за качеството хаха. В крайна сметка аз не съм тон-режисьор и няма да продуцирам следващия албум на Майкъл Джексън, така че не ми трябва нещо притенциозно - просто полу-професионален запис в домашни условия. А и последно - КЪДЕ мога да си купя такава техника? Аз съм от Пловдив, но няма значение, може и до София да се отиде, ако трябва. Предполагам си наясно с вносители/по-големи магазини... Благодаря още веднъж! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da_Fuse Отговорено Юли 23, 2007 Share Отговорено Юли 23, 2007 Значи ако искаш нещата да станат сносни ти трябва нова звукова карта, за предпочитане отделен микрофонен предусилвател (micpreamplifier) и също така микрофон(най-добре кондензатрен ако ще записваш акустичен иснтрумент или глас). От тук нататък започваш да се съобразяваш с бюджета си и да правиш компромиси в зависимост от парите, които си отделил. и да се отказваш от по-малко задължителните компоненти във веригата. най добре кажи до колко пари си се ориентирал и ние с колегите ще ти дадем някакви съвети. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bassmaniac Отговорено Юли 23, 2007 Share Отговорено Юли 23, 2007 Мерси много, приятел... само още въпросче-две. Техниката, която си ми посочил, я search-нах и доколкото разбрах, това са pre-amps, нали? В смисъл - не ми стана ясно тези цялостни решения ли са на проблема или пак трябва саунд карта? Ако ми трябва саунд карта, то каква би ми препоръчал? Аз имам 6-канален саунд от дъното (nVidia чипсет), но не и саундбластер от сорта на Creative. Сега за парите... предпочитам бюджетно решение, но няма да се циганя до стотинка, ако малко по-скъпо значи голяма разлика в качеството. Идеята ми е да съчетая добра цена - приемливо качество. То, общо взето всички така правим като трябва да се купи нова техника - първо гледаш цената, после почваш да се кандардисваш за качеството хаха. В крайна сметка аз не съм тон-режисьор и няма да продуцирам следващия албум на Майкъл Джексън, така че не ми трябва нещо притенциозно - просто полу-професионален запис в домашни условия. А и последно - КЪДЕ мога да си купя такава техника? Аз съм от Пловдив, но няма значение, може и до София да се отиде, ако трябва. Предполагам си наясно с вносители/по-големи магазини... Благодаря още веднъж! .....и двете неща са аудио интерфеиси /карти/ с вградени микрофонни преампи .....забрави за карти вградени на даното или тип "бластер", там ще се сбласкаш с такива проблеми че ще седиш по цяла нощ по форумите да тарсиш решение .............немат АСИО драивери но пьк си имат доволно количество шум ...в а о б щ е Н Е С Т А В А Т ..... тук www.almar.bg щ е н а м е р и ш в с я к а к в и р е шения ако нещто не ти е ясно им се обади те ще ти помогнат , или пиши тук , хората които постват в този форум са много готини и отзивчиви..... поздрави ПС: / АСИО драиверите ти позволяват да работиш на ниска латенция и са предназначени за про аудио / .... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 23, 2007 Share Отговорено Юли 23, 2007 Каквато и техника да сложиш като микрофон/преамп/миксер, после ако я вкараш в компа през Лайн Ин на вградената саунд карта (пък дори и Крейтив)...нищо няма да стане. Х-Фай не знам как са, но всичките предишни карти на Крейтив са пълна скръб! Евентуално ако има как да вкараш през S/PDIF е друго - може и с по-прост аудио интерфейс, но трябва да имаш нужната техника преди това. Общо взето пак е много пари. Най-добре е читав аудио интерфейс 2-ра ръка, миксер или мик преамп и вече без микрофон няма как. Но много зависи ккаво точно качество гониш и дали си струва да даваш толкова пари. Аз си взех едни евтинки (по 8$) all-round Микрофони Nady и тез дни ще видя колко е разликата им с Shure SM57, че имам един за тест. Миксер Ямаха (100$), М-Аудио 2496 (80$). Резултатите са повече от добри!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KhanAttila Отговорено Юли 23, 2007 Автор Share Отговорено Юли 23, 2007 най добре кажи до колко пари си се ориентирал и ние с колегите ще ти дадем някакви съвети.Ами да знам да ти кажа. Просто нямам идея колко би трябвало да струва такава апаратура, за да дам някаква адекватна сума. С 200-300лв може ли да се мине? Говоря само за междинната техника (без микрофона и компютъра)? Каквато и техника да сложиш като микрофон/преамп/миксер, после ако я вкараш в компа през Лайн Ин на вградената саунд карта (пък дори и Крейтив)...нищо няма да стане. Х-Фай не знам как са, но всичките предишни карти на Крейтив са пълна скръб! Евентуално ако има как да вкараш през S/PDIF е друго - може и с по-прост аудио интерфейс, но трябва да имаш нужната техника преди това. Общо взето пак е много пари.Най-добре е читав аудио интерфейс 2-ра ръка, миксер или мик преамп и вече без микрофон няма как. Изглежда, че аудио интерфейсът е идеалното решение. Ако освен него и микрофон не ми трябва нищо друго, веднага налитам на посоченото горе E-MU, което го гледах за по $130. Предпочитам го пред няколко отделни уреда и занимавки с нова саунд карта. През USB, portable ми се струва супер. 2-ра ръка, ако може да се намери нещо свясно, съм навит също. Вижте, пак казвам, че не съм продуцент и не ми трябва нещо свръх. Важното за мен е да мога да записвам глас, без да се губят ниските, да пукат високите, да се губят детайлите и т.н. Разбира се, че това зависи и от микрфона, но това не е проблем. Говоря за що-годе качествено преобразуване на сигнала, така че това, което се чува в действителност, да е приблизително същото с това, което ще се чуе от компютъра. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 24, 2007 Share Отговорено Юли 24, 2007 Dude, точно затова питаме и пишем толкова - за да можеш да си избереш нещо, което да ти върши работа, без да даваш излишни пари! Най-важното е да си подбереш техника, която да ти върши работа за това, което имаш нужда! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KhanAttila Отговорено Юли 24, 2007 Автор Share Отговорено Юли 24, 2007 OK, момчета - 200 кинта за аудио интерфейс. Как ви се струват? Какво бихте препоръчали за тази сума? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KhanAttila Отговорено Юли 27, 2007 Автор Share Отговорено Юли 27, 2007 Пичове, що не казвате, че за 200лв нищо не може да се купи, бе?! ОК, намерих тази страница: http://www.almar.bg/welcome/index.php?opti...=9&Itemid=1 Можете ли да ми кажете дали има голяма разлика между примерно E-MU 0202 и E-MU 0404, както и между различните видове M-AUDIO, защото изглежда са в различен ценови клас? А и има ли някаква съществена разлика между E-MU и M-AUDIO? USB интерфейсите на NI не мога да си ги позволя, но колебанието ми е кой модел е в най-добро съотношение цена/качество. Пак казвам, че ако известна ралика в парите означава голяма разлика в качеството - няма да се циганя. И последно да попитам - има ли голямо значение дали интерфейсът е Firewire вместо USB 2.0 примерно? Sorry за елементарните въпроси - просто непозната материя... хах Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 31, 2007 Share Отговорено Юли 31, 2007 Аз предпочитам М-Аудио през Ему, както и ФайърУайър пред ЮСБ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KhanAttila Отговорено Август 1, 2007 Автор Share Отговорено Август 1, 2007 Мерси, братле - то и аз натам се ориентирах. Поразрових се малко из нета и гледам, че навсякъде М-АУДИО се предпочита (може би защото са част от Avid...) Общо взето се спрях на Fast Track Pro - добра цена за всичко, което ми трябва. Казват, че драйверите били супер и инсталацията била много лесна. Видях, че Audiophile се препоръчва най-много обаче картата си е скъпичка, пък няма предусилватели и ще излезе много солено. За Firewire разбрах, че е най-популярният интерфейс за свързване, обаче аналогичните продукти са Audiophile и нагоре, което пак не ми върши работа заради предусилвателите. Сега остана да го купя Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts