Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

въпроса ми е следния

значи свиря си аз с Guitar rig и Guitar prо като фон. всичко е ок. искам обаче да запиша всичко наведнъж демек това дето е на изхода на саунд картата директно. с каква програма може да стане тази хватка.

предварително благодариа

Отговорено

Аз лично го правя с USB микрофон. :greenangel: Във всяка втора уеб-камера за 20-30 лева има. Програмата може да е която и да е, стига да записва през USB микрофона, а не през саунд каратата.

Включил си китарата във вход Line-In да речем. Когато вземеш някоя програма за 'вътрешен запис' тя ти променя входа от Line-In на Stereo Mix. Guitar Rig няма да може да преработва звука от китарата ти, защото тя не е на вход. :) Няма и как да е.

Това, естествено е при мен. :hysterical: Стойностите може да са различни при теб, но разбра сигурно за какво става въпрос. Е, ако има някой по-спец, който да ме пребори ще се радвам. :hysterical:

Отговорено

Аз пък записвам от tapdeck-a на Guitar rig :greenangel:

Много лесно и готино решение според мен.

Отговорено (Редактирано)

:greenangel::hysterical:

Самия ГитарРиг може да си пише по харддиска.

После миди-то от гитар про може да го запишеш като на Recording графата в миксера ти дадеш "Synth"или там който канал ти е за миди. Така ще запишеш мидито на wav. После можеш да си смесиш двата файла с някой редактор.

А можеш да си заредиш направения на .wav бекинг и в дека на GuitarRig, и да записваш и бека, и това, което свириш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено
въпроса ми е следния

значи свиря си аз с Guitar rig и Guitar prо като фон. всичко е ок. искам обаче да запиша всичко наведнъж демек това дето е на изхода на саунд картата директно. с каква програма може да стане тази хватка.

предварително благодариа

Друго решение е втори записващ компютър има много ефтини по 50 лв втора ръка около 200-300 мегахерца -кабели прехвърлящи между двата за да си прехвърляш звук или готови файлове и един издухал монитор за 20 лв за сигнален и немаш проблеми .

Отговорено (Редактирано)

Може да си запишеш бекинга на видео касета, от там да го прехвърлиш на аудиокасета, и от касетофона - през телефонче( с две пластмасови чашки и връвчица можеш да си направиш телефонче,много е евтино - 10 стотинки), и от другата страна на телефончето да сложиш микрофонче от пет лева, с което да го запишеш на компютъра обратно.

Ако искаш да смесиш бекинга и солото отгоре, ти трябват освен видеото, и два касетофона, и ще си направиш телефонче с три чашки и малко повече конец (вече ще излезе малко по-скъпичко - около 15 стотинки), и телефончето ще играе роля на миксер. Ако искаш едното от двете да се чува по-силно - скъсяваш връвчицата на този източник и така - много автентично ще се получи.

А може и по тръбите на парното да пробваш, само няма как да миксираш тогава..

Преди това, обаче опитай това, кето ти писахме аз и колегите горе...

И няма никква нужда сигнала да излиза от компютъра. Всичко можеш да направиш с GuitаrRig и един аудио-редактор.

Отговорено

то се е видяло че ще се миксира. исках просто малко по мързеливо :) или както се казва "да автоматизираме нещата" :thumbs_up:

п.с.

Евтим показва нелоялана конкуренция. аз съм сигурен че то е крупен производител на пластмасови чашки и контролира сериозен дял от световния експорт на връвчици и просто иска да се наложи и на източноевропейския пазар. :(

Отговорено (Редактирано)
Може да си запишеш бекинга на видео касета, от там да го прехвърлиш на аудиокасета, и от касетофона - през телефонче( с две пластмасови чашки и връвчица можеш да си направиш телефонче,много е евтино - 10 стотинки)....

:thumbs_up::metalist::):recourse: :recourse: :(:):thumbs_up:

Виж ето ТАЗИ програмка.Записва от говорителите(това, което минава през тях), от микрофона, от line-in-а, въобще доста полезна е..Запиши си бакинг трака, пусни го и записвай китарата, докато свириш солото ;) .

Редактирано от Surikat
Отговорено
Може да си запишеш бекинга на видео касета, от там да го прехвърлиш на аудиокасета, и от касетофона - през телефонче( с две пластмасови чашки и връвчица можеш да си направиш телефонче,много е евтино - 10 стотинки)....

:thumbs_up::metalist::):recourse: :recourse: :(:):thumbs_up:

Виж ето ТАЗИ програмка.Записва от говорителите(това, което минава през тях), от микрофона, от line-in-а, въобще доста полезна е..Запиши си бакинг трака, пусни го и записвай китарата, докато свириш солото ;) .

А според мен идеята за два компютъра е по добра с тази записваща програма за втория компютър който да записва с два качествени микрофона сложени пред кабинетите на първия компютър със симулиращи програми на китарата

Отговорено

Все пак човека пита и кой както може помага ....

никой не се е родил научен.

Некои изказвания определено беха некрасиви и изляха кофа с лайна върху инъче изповядващата добродетели философия ,която като цяло изповядва форума.

"

към новите:

няма съ плашункате ,Форума е миниран с кални локви,гледайте къде стъпвате :hooray:

Отговорено
Все пак човека пита и кой както може помага ....

никой не се е родил научен.

Некои изказвания определено беха некрасиви и изляха кофа с лайна върху инъче изповядващата добродетели философия ,която като цяло изповядва форума.

"

към новите:

няма съ плашункате ,Форума е миниран с кални локви,гледайте къде стъпвате :hooray:

E, всеки говори на база личен опит. Явно някои хора тук записват с чашки и връвчици........ :D

Отговорено

Може да си запишеш бекинга на видео касета, от там да го прехвърлиш на аудиокасета, и от касетофона - през телефонче( с две пластмасови чашки и връвчица можеш да си направиш телефонче,много е евтино - 10 стотинки), и от другата страна на телефончето да сложиш микрофонче от пет лева, с което да го запишеш на компютъра обратно.

Ако искаш да смесиш бекинга и солото отгоре, ти трябват освен видеото, и два касетофона, и ще си направиш телефонче с три чашки и малко повече конец (вече ще излезе малко по-скъпичко - около 15 стотинки), и телефончето ще играе роля на миксер. Ако искаш едното от двете да се чува по-силно - скъсяваш връвчицата на този източник и така - много автентично ще се получи.

А може и по тръбите на парното да пробваш, само няма как да миксираш тогава..

Е тук не се сдържах........ :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Справи ли се със задачата? А това с чашките беше насочено по-скоро към предложението на bir4o, не към автора, но както и да е..

Отговорено

програмата е готина, само проблема е че не става да записва китарата. т.е. като дам да се записва това автоматично ми маха лайн ин и нищо не прави. може би някаде бъркам. не знам