Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт на Stagg-a


Recommended Posts

Имам бас китара STAGG,

 

"BC300-NS 4-STRING "FUSION" ELECTRIC BASS GUITAR

- pickups: 1 x jb + 1 x pb - controls: 2 x volume + 1 x tone - body: solid alder wood - neck: hard maple / 867mm/ 34 1/8" - fingerboard: rosewood / 24 frets - bridge: "jb" classic - machine heads: diecast nickel, black - colour: natural semi-gloss"

 

 

ОБАЧЕ и липсва сила и плътност на звука. Трябва ми съвет как да я оправя. Предолагам, че има нужда от нови адаптори. Какви да избера - някакви предложения? Има ли смисъл от активна електроника? Чакам оферти на приемливи цени понеже свиренето ми е хоби, а не професия. Самата китара ми е много удобна, обаче и липсва плътност и сила. Чакам предложения!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плътност и сила не говорят много...

Под "плътност" да не разбираш ниски честоти? През каква апаратура изкарваш звука, все пак и това може да е проблема?

Под "сила"... с какъв усилвател си верно?? :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе звучи много акустично и му липсват басите. купих си усилвател Белинджър 15-ватов, но на звука му липсва плътност - ама проблемът не е в усилвателя. Мисля, че трябва да се измисли някаква модификация на самия бас. Звучи глухо и слабо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СИА не знам дали е за адаптори проблема ама изкам да го оправиа 6тото никога не сум имал проблеми с звука и сега направо отка4ам честно!!!! глухо звучи и ниама платност бе маина!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[последно и си лиагам///друг проблем които изкочи е че използвам зоом/505 ъа бас,скап подарак които допалнително подобриава6е и усилва6е звука ми,а сега с новиа стагг,6оми и пада силата баси!!!не знам кво стаа ама полудиаам!!!свириа от мн.години оба4е модели и термини не разбирам,както и от техника///просто не сам се зарибиавал 6тото си4ко до сега си бе6е ок,така 4е пи6ете по така като на малоумник с по малко термини!!!!ина4е свириа>не се хвалиа ама си ме бива,просто сум свирил с ку4емарки до сега и кубе ъа ел.китара и си4ко бе6е ок,от както се обзаведох малко и ето 4е проблемите изко4ихха!!!!/////молиа ако ниакои мойе и се се6та как да ми помогне....на приемлижа тзена/////да го стори!!!! мерси и поздрави!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо - ДИШАЙ :recourse:

 

След това.. И аз имах такъв бас и на мен ми беше много удобен, но звукът не ме радваше. Има няколко неща в една китара, които са определящи звука й. На първо място слагам две неща :recourse: Електрониката и материала, от който е направен баса. Тази китара беше много лека и това ме навежда на мисли, че дървесината не е от най-качествените. Това не е много обнадеждаващо, но смятам, че смяна на електрониката на този бас ще е чиста доза финансова загуба. Ако искаш отиди до Фактор или xxxx и се консултирай с продавачите там. Разбират си от работата и ще те опътят.

Като капак на всичко гиъра ти допълнително влошава качеството на звука.Zoom 505 в комбинация с Берингер е нещо ужасно... поне според мен. Аз имах Zoom 607 за бас и това нещо тотално ме отказа от идеята за ниско бюджетни дигитални изпълнения. Чувал съм Берингери до около 180 вата и ама никак не ми хареса. Орязват звука много грозно.

Много нерви ще скъсаш с този бас... и след време ще си купиш истински :recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

добре де,аиде покажете малко ентусиазам и изобретателност ве4е!!! поне ме насо4ете кам ниакои маистор в пловдив,или околността от които да изкам савет поне бе деиба!!!установиавам 4е е била голиама слу4аиност да се кефиа на готин звук с китара ку4емарка и старо кубе за китара....ама идилиата свър6и.стагга ве4е е иасно какъв е,кубентзето е behringer/thunderbird bx 108 и лиубимиат ми смотан zoom 505.последен зов за помо6т!!!благодариа на тези които ми обарнат ниакво внимание ваоб6те!!!! поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо kraskata, научи се да пишеш що-годе правилно!

Грозно е да пишеш в интернет или където и да е било по този начин. Живеем в България да му еба майката и според мен е обида за всички да пишеш "Ч" с четворка най-малкото !

Гледам, че си нов в форума, за това те съветвам да не пускаш по няколко поста един след друг. Хорат тук така или иначе ще прочетат твоите постове и ще ти отговорят ако искат.

 

Вече по въпроса.

Звученето на един инструмент е адски комплексен въпрос свързан дори и с възможностите на музиканта. Не очаквай с тази апаратура (както каза и IgniteAll) берингер + зум да изкараш звук. На бас китарата силата и е в ниските честоти и за да можеш да ги изкараш ти трябва говорител който може да ги изкара. Естествено щом си решил да почнеш от подобряване на баса, най-логичната и разумна постъпка е смяна на адаптерите. Работата (според мен) е такава, че хубавите адаптери са свързани с повече пари. Като марки бих ти препоръчал EMG като съотношение цена-качество. Bartolini също ми харесват как звучат иначе аз съм с MEC адаптери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майстор в Пловдив и околности - Диката, поне доколкото знам. Ако греша ме поправете. Електроника, както каза Никсъна - МЕС или Бартолини... Цената им ще е малко над цената на китарата или даже двойна. И искам да те помоля за нещо. Дръж се по-спокойно в коментарите си ако искаш съвет или помощ. Никой от тези, които сме писали досега не е лютиер, за да ти даде точен съвет за голяма част от промените, които ще са ти от полза, а що се отнася до електроника само ще ти каже лично предпочитание и ако го спазиш и не ти хареса ще се върнеш и ще продължиш да псуваш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комбинацията от P и J адаптери на DiMarzio също е ^_^, но като акустични двойства на дървенията басът ти е мъртвец - със смяна на адаптерите ще подобриш звука, но пак няма да е баш каквото трябва.

 

С този правопис нямах нерви да ти изчета постовете подробно, но ако искаш нормален звук при пръв удобен случай разкарай комбото - става само за домашна употреба. Вземи си на старо някое комбо което има отделни Gain и Master (т.е. две усилвания; едно на входа - там където влиза сигнала/кабела и едно към крайното стъпало т.е. след корекциите - ниски, високи и пр.), 10 инча или повече като диаметър на говорителя и колкото може по-голяма мощност. За нови модели, които можеш да вземеш от магазин бих ти препоръчал Fender Rumble серия. Звучат доста прилично, според мен.

 

Процесора на Zoom го забрави - минало му е времето отдавна. Ако искаш ефекти вземи някой нов. Разликата е голяма, повярвай.

 

И наистина си оправи правописа, не е толкова трудно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Смени си адапторите и ще зазвучи . Аз имам същия във момента е със бостън адаптери струват 130 лв сета . Имат приличен винтидж тон мн добри са за тази цена с алнико 5 магнит са .

можеш да си ги поръчаш при Капъша от каталога на бостън

Стагските адаптери няма как да звучат те са по 2 килоома съпротивление

магнитите са добри но само добър манит не може да изкара силен камо ли плътен тон

истинските са от 8 - 10 на горе

 

Чао дано да съм бил полезен .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.