kraskata Публикувано Юли 18, 2007 Публикувано Юли 18, 2007 Имам бас китара STAGG, "BC300-NS 4-STRING "FUSION" ELECTRIC BASS GUITAR - pickups: 1 x jb + 1 x pb - controls: 2 x volume + 1 x tone - body: solid alder wood - neck: hard maple / 867mm/ 34 1/8" - fingerboard: rosewood / 24 frets - bridge: "jb" classic - machine heads: diecast nickel, black - colour: natural semi-gloss" ОБАЧЕ и липсва сила и плътност на звука. Трябва ми съвет как да я оправя. Предолагам, че има нужда от нови адаптори. Какви да избера - някакви предложения? Има ли смисъл от активна електроника? Чакам оферти на приемливи цени понеже свиренето ми е хоби, а не професия. Самата китара ми е много удобна, обаче и липсва плътност и сила. Чакам предложения!!! Цитирай
kolega Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 Плътност и сила не говорят много... Под "плътност" да не разбираш ниски честоти? През каква апаратура изкарваш звука, все пак и това може да е проблема? Под "сила"... с какъв усилвател си верно?? Цитирай
kraskata Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 абе звучи много акустично и му липсват басите. купих си усилвател Белинджър 15-ватов, но на звука му липсва плътност - ама проблемът не е в усилвателя. Мисля, че трябва да се измисли някаква модификация на самия бас. Звучи глухо и слабо. Цитирай
kraskata Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 даи савет ЧЕ сом полудиал ве4Е!!!!!!! Цитирай
kraskata Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 СИА не знам дали е за адаптори проблема ама изкам да го оправиа 6тото никога не сум имал проблеми с звука и сега направо отка4ам честно!!!! глухо звучи и ниама платност бе маина!!! Цитирай
kraskata Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 [последно и си лиагам///друг проблем които изкочи е че използвам зоом/505 ъа бас,скап подарак които допалнително подобриава6е и усилва6е звука ми,а сега с новиа стагг,6оми и пада силата баси!!!не знам кво стаа ама полудиаам!!!свириа от мн.години оба4е модели и термини не разбирам,както и от техника///просто не сам се зарибиавал 6тото си4ко до сега си бе6е ок,така 4е пи6ете по така като на малоумник с по малко термини!!!!ина4е свириа>не се хвалиа ама си ме бива,просто сум свирил с ку4емарки до сега и кубе ъа ел.китара и си4ко бе6е ок,от както се обзаведох малко и ето 4е проблемите изко4ихха!!!!/////молиа ако ниакои мойе и се се6та как да ми помогне....на приемлижа тзена/////да го стори!!!! мерси и поздрави!! Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 Първо - ДИШАЙ След това.. И аз имах такъв бас и на мен ми беше много удобен, но звукът не ме радваше. Има няколко неща в една китара, които са определящи звука й. На първо място слагам две неща Електрониката и материала, от който е направен баса. Тази китара беше много лека и това ме навежда на мисли, че дървесината не е от най-качествените. Това не е много обнадеждаващо, но смятам, че смяна на електрониката на този бас ще е чиста доза финансова загуба. Ако искаш отиди до Фактор или xxxx и се консултирай с продавачите там. Разбират си от работата и ще те опътят. Като капак на всичко гиъра ти допълнително влошава качеството на звука.Zoom 505 в комбинация с Берингер е нещо ужасно... поне според мен. Аз имах Zoom 607 за бас и това нещо тотално ме отказа от идеята за ниско бюджетни дигитални изпълнения. Чувал съм Берингери до около 180 вата и ама никак не ми хареса. Орязват звука много грозно. Много нерви ще скъсаш с този бас... и след време ще си купиш истински Цитирай
kraskata Отговорено Юли 19, 2007 Автор Отговорено Юли 19, 2007 добре де,аиде покажете малко ентусиазам и изобретателност ве4е!!! поне ме насо4ете кам ниакои маистор в пловдив,или околността от които да изкам савет поне бе деиба!!!установиавам 4е е била голиама слу4аиност да се кефиа на готин звук с китара ку4емарка и старо кубе за китара....ама идилиата свър6и.стагга ве4е е иасно какъв е,кубентзето е behringer/thunderbird bx 108 и лиубимиат ми смотан zoom 505.последен зов за помо6т!!!благодариа на тези които ми обарнат ниакво внимание ваоб6те!!!! поздрави Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 Първо kraskata, научи се да пишеш що-годе правилно! Грозно е да пишеш в интернет или където и да е било по този начин. Живеем в България да му еба майката и според мен е обида за всички да пишеш "Ч" с четворка най-малкото ! Гледам, че си нов в форума, за това те съветвам да не пускаш по няколко поста един след друг. Хорат тук така или иначе ще прочетат твоите постове и ще ти отговорят ако искат. Вече по въпроса. Звученето на един инструмент е адски комплексен въпрос свързан дори и с възможностите на музиканта. Не очаквай с тази апаратура (както каза и IgniteAll) берингер + зум да изкараш звук. На бас китарата силата и е в ниските честоти и за да можеш да ги изкараш ти трябва говорител който може да ги изкара. Естествено щом си решил да почнеш от подобряване на баса, най-логичната и разумна постъпка е смяна на адаптерите. Работата (според мен) е такава, че хубавите адаптери са свързани с повече пари. Като марки бих ти препоръчал EMG като съотношение цена-качество. Bartolini също ми харесват как звучат иначе аз съм с MEC адаптери. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 Майстор в Пловдив и околности - Диката, поне доколкото знам. Ако греша ме поправете. Електроника, както каза Никсъна - МЕС или Бартолини... Цената им ще е малко над цената на китарата или даже двойна. И искам да те помоля за нещо. Дръж се по-спокойно в коментарите си ако искаш съвет или помощ. Никой от тези, които сме писали досега не е лютиер, за да ти даде точен съвет за голяма част от промените, които ще са ти от полза, а що се отнася до електроника само ще ти каже лично предпочитание и ако го спазиш и не ти хареса ще се върнеш и ще продължиш да псуваш! Цитирай
kraskata Отговорено Юли 19, 2007 Автор Отговорено Юли 19, 2007 мерси за саветите,биахте ми полезни!мерси оште веднаж....ниама да псувам споко Цитирай
разбойник Отговорено Юли 20, 2007 Отговорено Юли 20, 2007 Комбинацията от P и J адаптери на DiMarzio също е , но като акустични двойства на дървенията басът ти е мъртвец - със смяна на адаптерите ще подобриш звука, но пак няма да е баш каквото трябва. С този правопис нямах нерви да ти изчета постовете подробно, но ако искаш нормален звук при пръв удобен случай разкарай комбото - става само за домашна употреба. Вземи си на старо някое комбо което има отделни Gain и Master (т.е. две усилвания; едно на входа - там където влиза сигнала/кабела и едно към крайното стъпало т.е. след корекциите - ниски, високи и пр.), 10 инча или повече като диаметър на говорителя и колкото може по-голяма мощност. За нови модели, които можеш да вземеш от магазин бих ти препоръчал Fender Rumble серия. Звучат доста прилично, според мен. Процесора на Zoom го забрави - минало му е времето отдавна. Ако искаш ефекти вземи някой нов. Разликата е голяма, повярвай. И наистина си оправи правописа, не е толкова трудно! Цитирай
temerut Отговорено Август 13, 2007 Отговорено Август 13, 2007 Смени си адапторите и ще зазвучи . Аз имам същия във момента е със бостън адаптери струват 130 лв сета . Имат приличен винтидж тон мн добри са за тази цена с алнико 5 магнит са . можеш да си ги поръчаш при Капъша от каталога на бостън Стагските адаптери няма как да звучат те са по 2 килоома съпротивление магнитите са добри но само добър манит не може да изкара силен камо ли плътен тон истинските са от 8 - 10 на горе Чао дано да съм бил полезен . Цитирай
Recommended Posts