pacman Публикувано Април 11, 2005 Публикувано Април 11, 2005 Една темичка, за басо-производителните фирми които са ми(ни) направили впечатление по една или друга причина - външен вид, нестандартни мат'ряли, нововъведения разни и т.н. Говоря за неща като използването на композитни материали, странности като fanned fret, басове с разни джаджи като Lightwave (оптични адаптери), или просто впечатляващи заради вниманието към детайла, използваните интересни дървесни видове и т.н. Мен в момента ме мързи да мисля, но ето 2-3 кат' за начало: Nordstrand Modulus MTD Roscoe ...утре ще измисля още... Цитирай
fracture Отговорено Април 11, 2005 Отговорено Април 11, 2005 наистина има какво да ти хване окото на тези сайтове, но ... ... и мене ме мързи да давам препратки към други, затова ще постна линк на страница озаглавена: Independent and Custom basses който има време, може да се поразтършува и да открие нещо интересно Цитирай
YtseJam Отговорено Април 12, 2005 Отговорено Април 12, 2005 басове с разни джаджи като Lightwave (оптични адаптери) Ей тва най-предното фретлесовото май беше с такъв адаптер. Поне си спомням, че едни червени светлинки светеха в тъмното. Цитирай
разбойник Отговорено Април 12, 2005 Отговорено Април 12, 2005 Точно така, с Lightwave е. Слушах един, не ми хареса, малко мътно звучи, ама все пак въпрос на вкус, усилвател, производител и какво ли не още. Аз бих добавил: Pagelli - фретлес, сега го произвеждат Marleaux Дингуол - първите, които популяризираха т. нар. fanned fret system В графа "традиционни" www.sadowsky.com www.ernieball.com/mmonline Естествено Fodera Малко акустични басове: Rick Turner Guitars Роб Алън Цитирай
fracture Отговорено Април 12, 2005 Отговорено Април 12, 2005 На мен от край време са ми "легнали на сърцето" Traben Bass, нещо като любов от пръв поглед, някой да си е имал допир с някой от тези индивиди ? OLP имат лиценз за един от техните модели, но друго си е оригинала ... Цитирай
Bassko Отговорено Април 12, 2005 Отговорено Април 12, 2005 басове с разни джаджи като Lightwave (оптични адаптери) Ей тва най-предното фретлесовото май беше с такъв адаптер. Поне си спомням, че едни червени светлинки светеха в тъмното. УУУУУУУУУУ тоя фретлес трябва да има към 30 позиции! Цитирай
разбойник Отговорено Април 12, 2005 Отговорено Април 12, 2005 Тази снимка не е ли от концерта на Living Colour в БГ? Нещо много подозрително съвпадат басовете с тези на Doug Wimbish Цитирай
Bassko Отговорено Април 12, 2005 Отговорено Април 12, 2005 Аз бих добавил:Pagelli - фретлес, сега го произвеждат Marleaux [ Ей това наистина е изключително! А къде му е адаптора! Цитирай
разбойник Отговорено Април 13, 2005 Отговорено Април 13, 2005 Дупката за адаптера е изкопана отзад. Остави как изглежда, ама звучи зверски. Цитирай
bassman Отговорено Април 14, 2005 Отговорено Април 14, 2005 Ние сме от България! Не можем да си позволим тези инструменти! Затова дайте да свирим пък ако е рекъл Господ.......................може и да ни се случи Ако на някой му се намира една Фудера за подаряване ДА МИ СЕ ОБАДИ Цитирай
fracture Отговорено Април 22, 2005 Отговорено Април 22, 2005 като се шляех по сайта на Bartolini, попаднах на един линк, а именно: http://www.spaltbasses.com/gateway.html ето и мостра от сайта: има и други интересни модели но и цените също са "интересни", имам усещането че последно време, производителите на китари и басове се смахват на тема "дизайн" Цитирай
разбойник Отговорено Април 23, 2005 Отговорено Април 23, 2005 (Редактирано) Тялото на Spalt-а е метално, но можеш да си поръчваш с различни дървенийки отгоре за кеф . . . . . А другото животно (на Свичт ) е Warr Guitar, нали? Редактирано Април 23, 2005 от разбойник Цитирай
Recommended Posts