Rudess_90 Публикувано Юли 13, 2007 Публикувано Юли 13, 2007 (Редактирано) Помогнете ми, искам да си взема клавир до 1300 лв. Насочете ме!! По възможност до е с 88клавиша и тежка клавиатура. Редактирано Юли 13, 2007 от Rudess_90 Цитирай
makermusic Отговорено Юли 13, 2007 Отговорено Юли 13, 2007 Какъв клавир ти трябва...??? Дигитално пиано, синт с хамър екшън клавиатура, миди кийборд и контролер...??? Според мен за тези пари трудно ще си намериш нещо качествено с 88 клавиша, дори и втора ръка... Има доста оферти по чуждите онлайн оказиони като И-БЕЙ например... Поразрови се, поне за да получиш ясна представа за цените и какво горе-долу търсиш... Успех!!! Цитирай
rusnaka Отговорено Юли 14, 2007 Отговорено Юли 14, 2007 За тея пари - само КАСИО... За това пък ново . Не знам кой клавир на старо би струвал толкова. Трябва да има много дефекти за да е такъв... Аз продадох един никак не лош клавир преди 6 месеца вече... (Ееееей колко бързо минава времето) ...ама той беше 5 октави... За тези пари - някой среден ПСР на Ямаха или Някой РОЛАНД по-старичък... Но пак в никакъв случай 88 клавиша... Сори, ама това е положението... Цитирай
Rudess_90 Отговорено Юли 15, 2007 Автор Отговорено Юли 15, 2007 Ами предложете сносин клавир за тия пари. Цитирай
rusnaka Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 За тези пари трябва да вземеш нещо на старо, за да е горе-долу сносно. Например - Yamaha S30, Roland XP-50,60... Roland RS-70... A нов клавир, който е сносен и е за горе-долу тези пари е Yamaha mm6 - чети в нета характеристики, гледай дема в youtube.com. Ако ще го взимаш трябва да преглътнеш, че е с 32 гласа полифония - това е най-големият му недостатък. Най-големият му плюс е, че има цели 70МБ!!! звуци от МОТИФ серията. Ако ти трябва за свирене на живо (още повече с група), ще ти свърши работа, тъй като за такова нещо - ако ползваш едно пиано (или орган или брас или синти), 32 звука са си достатъчни!!! Ако искаш вече среден клас клавир нов, събери 2000лв и си купи KORG TR, Yamaha MO6 или Roland Juno-G. Първите два са с 64 полифония, Роланда - със 128. Първия има 175МБ уейвром, другите два - 64. Другите им неща са горе-долу еднакви - въпрос на предпочитание. Цитирай
makermusic Отговорено Юли 15, 2007 Отговорено Юли 15, 2007 Ами предложете сносин клавир за тия пари. И ти ще си купиш някои от нещата които ние ти предложим, а не клавир към който ти имаш конкретен стремеж и афинитет съобразен с бюджета ти, разбира се...??? Извини ме но имаш ли ясна представа какво търсиш и какви намерения имаш спрямо клавира като инструмент...??? Каква музика ще свириш с него, в банда ли или самостоятелно, ще ти трябват ли много синти бленди или ще наблягаш на акустичните такива, с какъв вид синтез искаш да е клавира, колко ноти полифония да притежава, да има ли възможност за задълбочено третиране и създаване на звуци и още хиляди неща...?!? Имам чувството че просто си видял как Джордан Рудес свири луди неща с 88 клавишен хамър екшън синт и айде и аз искам... Няма лошо, но... .....ти не си Рудес (дай боже някой ден да го достигнеш като класа и значимост, пожелавам ти го най-искрено) и имаш или респективно вашите имат само 1300 лева за клавир... Затова аз още веднъж предлагам да се поразровиш в нета и да добиеш представа какво горе долу искаш, какво можеш да си купиш за тези пари и кое отговаря на твоите индивидуални потребности... Ако можеш консултирай се с някой човек който се занимава дълго време с клавишни инструменти и е наясно с нещата... В Казанлък има такива хора... Все по-малко са но има... И така да си дойдем на думата за предложенията... Моите са следните: Yamaha EX5, EX7... Yamaha SY85, SY99... Yamaha S30 (както и Руснака ти предложи, за мен много добро попадение... ) Yamaha MM6... Yamaha KX88...(88 клавиша хамър екшън)!!! Korg Trinity, Trinity Pro... Korg Triton... Korg LE... Korg TR... Ensoniq KS 32...(76 клавиша, хамър екшън клавиатура)!!! Ensoniq ASR 10... Това е което се сещам на първо четене... Разбира се има и още много предложения... Повечето от клавирите които съм написал могат да се намерят втора ръка на цени между 1000 и 1500 лева... Давам ти като пример едно Korg Trinity което дори и в момента се продава в раздела Купувам - Продавам на форума за 1300 лева ако се не лъжа... Мисля че човека е от Пловдив и ако решиш можеш да пробваш да се свържеш с него... Не съм запознат, а и не крия че не съм привърженик на клавирите на Roland, и заради това и не съм и писал предложения на тази фирма... Ако има запознати да пишат за тях... Ами май това ще е засега... Ако имаш въпроси пиши... Ще се радвам ако мога да съм полезен... Желая ти късмет и успехи!!! Цитирай
Rudess_90 Отговорено Юли 16, 2007 Автор Отговорено Юли 16, 2007 Днес в musicstore.de гледах 1 клавир UF8, ама клавир ли е, 'щото за 400-500 евро е много евтин , пък имаше работи. Цитирай
makermusic Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Прочети няколко теми по-надолу за да разбереш какво точно е... Ето тук: UF8 Плюс това Иван Златния вече пита за него и който можа и пожела му обясни как са нещата... Не ти ли е казал и обяснил за какво става въпрос... Уж в една група свирите, пък...?!? Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Сега ако влязат и хора с никове Portnoy_89, LaBrie_92, Myung_91 да питат за UF8, ще стане шоу Цитирай
rusnaka Отговорено Юли 16, 2007 Отговорено Юли 16, 2007 Сега ако влязат и хора с никове Portnoy_89, LaBrie_92, Myung_91 да питат за UF8, ще стане шоу Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 19, 2007 Отговорено Юли 19, 2007 хах UF8 малко си пада миди-клавиатура с хамър - начи слагаш още толкова пари и я комплектоваш с един модул мотив рак на ямаха-я не и си готов да генерираш завист в душите на много клавиристи иначе за тия пари.. дори на старо не може да се намери нещо с тежка клавиатура. Ако можеш да направиш компромис със себе си вариант е също и 76 клавиша - хем е по-леко, хем имаш достатъчно бели и черни копчета както казваше един ел. техник. Поздрави на Красимир барабаниста. От една друга банда. Са поздравите. Цитирай
Rudess_90 Отговорено Юли 20, 2007 Автор Отговорено Юли 20, 2007 YAMAHA DRXPRESS IV Sound Modul - кажете нещо и за това... Цитирай
Rudess_90 Отговорено Юли 20, 2007 Автор Отговорено Юли 20, 2007 или някой друг саунд модул... Цитирай
rusnaka Отговорено Юли 20, 2007 Отговорено Юли 20, 2007 (Редактирано) Пич, това е модул за барабани - не видя ли? Ако ти трябва нещо свяство си потърси Roland XP-50,60... Yamaha MM6, MO6... KORG TR, LE. Без пари няма да стане! Модулите са скъпи и в комплект с тази клавиатура ще ти излезе поне 2000 лева. За тези пари си вземи цял клавир... Всъщност изборът си е твой. Ние ти казахме. Ако не ти се дават пари купи си някой евтин PSR, DGX, някакво CASIO. А ти вземи се поразгледай във форума има доста теми като твоята, има и други. Всичко е описано там. Редактирано Юли 20, 2007 от rusnaka Цитирай
Recommended Posts