simon Публикувано Юли 11, 2007 Публикувано Юли 11, 2007 Колеги, въпросът ми е дали, като свирите на барабани си слагате нещо на китките? Аз досега не съм, но след по-дълги репетиции после чувствам лека болка в китките и си мисля дали трябва да почна да си слагам нещо. Ако използвате, как се нарича точно и откъде може да се намери? Цитирай
GroOveR Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 (Редактирано) Ами аз честно казано не мисля че има нужда от тия неща,преди време като свирех да речем повече часове и слагах едни по плътни такива като ластици не знам и аз как се казват,за да ми обира потта,обаче го правех рядко.От моя гледна точка това си е само пиниз на някои барабанисти Редактирано Юли 11, 2007 от ^Drum_Master^ Цитирай
eL_NinYo Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Аз слагам задължително. Като свириш с накитници китките се загряват добре и шанса да получиш разтежение е много по-малък. Цитирай
makedonetsa Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Стяганията в китките за мен се дължат единствено на грешна постановка не правилен избор на палки или не правилни движения !!! Свиря от 22години и никога нищо не съм си слагал по китките ! Мойте ученици и студенти също не си слагат такива неща по ръцете ! Цитирай
GroOveR Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Еее разбира се след 2-3 часа технически упражнения няма как да не те болят китките или ръцете,хора сме все пак Цитирай
makedonetsa Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Еее разбира се след 2-3 часа технически упражнения няма как да не те болят китките или ръцете,хора сме все пак Има начин ! Свирил съм и по-повече ! Цитирай
tupoto kopele Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 (Редактирано) Еми при свирене тип Dave Weckl, Carter Beauford сигурно става без нищо...но ако свириш със силата на Travis Barker, Dave Grohl, Tommy Lee може и да ти потрябват...аз лично редовно си потрошвам киткитките с колелото, но не съм ползвал такива неща...смисъл боли ме ама то минава за няколко дни и готово Абе всъщност кво ли разбирам Редактирано Юли 11, 2007 от tupoto kopele Цитирай
The Crow Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Хахах ,а тогава защо ти е такъв аватара като не си слагаш .А иначе знам ,че се слагат за да се загрява китката. Цитирай
Katsko Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 китката си се загрява и в процеса на свирене/разгряване. аз слагам понякога за гъзария и основно да ми обира потта да не ми се стича по дланите. по принцип не слагам. Цитирай
axel Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Аз лично преди свирех без накитници и от време на време си ме наболяваше китката и реших да си купя.Сега вече не ме болят,незнам дали е от тях,но толкова свикнах с накитници че без тях ми е неудобно. Цитирай
Danny47 Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Мисля, че накитниците са добри ако свириш някъде и нямаш време за загрявка, но на мен лично са ми неудобни и за това напоследък си отделям повече време за загрявка. А и така вкарваш тялото си в "ритъм" и свириш по-добре и работиш по-лесно... та мисълта ми е да се пазиш от болката! Цитирай
The Crow Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 китката си се загрява и в процеса на свирене/разгряване. аз слагам понякога за гъзария и основно да ми обира потта да не ми се стича по дланите. по принцип не слагам. Смисъл имах предвид ,за по-бърза разгравка Цитирай
GroOveR Отговорено Юли 11, 2007 Отговорено Юли 11, 2007 Еее разбира се след 2-3 часа технически упражнения няма как да не те болят китките или ръцете,хора сме все пак Има начин ! Свирил съм и по-повече ! В интерес на истината китките никога не са ме боляли,аз отначало свирех доста с пръсти,китката я ползвах по малко.Но има разбира се значение с каква енергия свириш Ако свириш Death Metal...не китките ами целия ще се схванеш Абе за гъзария си е,няма смисъл от това Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Юли 12, 2007 Отговорено Юли 12, 2007 Аз обикновенно не слагам нищо само ако са ми преуморени ръцете от свирене или от нещо друго си слагам на китките тия дето са като ластици. Мм това се прави за да не си навехнеш ръцете или дане разтегнеш сухожилие. Ако те болят ръцете то причини много може от постановката от палките и тн. наи изпитания метод е: спираш-чакаш-пак почваш! имаш ли болки спираш и чакаш да мине Цитирай
makedonetsa Отговорено Юли 12, 2007 Отговорено Юли 12, 2007 Е, сега не знам как е при дет-метъла ама в никакъв случай накитниците не помагат за загрявката ! Как става точно това според вас ? Да сте виждали певец да се загрява със стегнат шал на врата ? Напротив всичко по китките което те пристяга ограничава достапа на кръв до ставата , а кръвта е тази която загрява !!! А освен това аз съм против когато се свири да се чупи прекалено китката ! Много хора обаче правят точно това и резултата е - ох китките ! Ако пък свириш и с тежки палки и добавим и дет-метъла , разбирам защо някои от вас ги болят китките ! Цитирай
Recommended Posts