Anny Отговорено Юли 20, 2009 Share Отговорено Юли 20, 2009 Разбиваш добре суров жълтък от яйце и го изпиваш,определено има ефект 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
A-L-A-D-I-N Отговорено Август 4, 2009 Share Отговорено Август 4, 2009 Понеже съм имал няколко гаджета певици та от тях съм виждал че преди концерт пият аспирин помагало им било на гърлото! Дано да съм от полза на някого! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Даниел Миленов Николов Отговорено Ноември 17, 2009 Share Отговорено Ноември 17, 2009 Да, мисля че е вярно освен това и витамин С върши работа.Ако използваш мед нека той бъде разтопен.Разпявай се преди пеене.След продължително пеене не пий студена вода.Солетите преди да пееш съм чувал, че дразнят гърлото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Felth Отговорено Ноември 17, 2009 Share Отговорено Ноември 17, 2009 Аз да вметна то добри сурови яйцал Ама нали знаете, че това е най-лесния начин да хванете салмонела. А това се случва когато яйцето не е минало топлинна обработка, естествено не всяко яйце може да е заразено, но съм чувал че е често срещана и човек никога не може да е сигурен дали яйцето е прясно или има от тия бактерий вътре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
paulinap Отговорено Юни 28, 2011 Share Отговорено Юни 28, 2011 Аз пък мога да ти кажа, че повечето бактерии образуват спори, когато биват застрашени и дори варенето не винаги помага за отстраняването на бактериите на тази болест. Но трябва да знаеш, че трудно може да има заразено яйце с тази бактерия ако кокошката, която го е снесла, не е хранена с химични боклуци /смески и други подобни/, купени от магазина, а с истински хранителни продукти. Когато яйцето се изпие на същия ден, в който е снесено, вероятността да се заразиш е по-малка ... а за гласовете на певците трябва точно такова прясно и ново-снесено яйце от домашна кокошка, лишена от "химия", а не купешко, което кой знае от каква "кокошка-робот" е снесено. Иначе да, наистина това с яйцето крие голям риск, както каза Felth ... ни пък никой не е казал, че постоянно трябва да пиеш яйца, просто преди концерт! ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MISS_SUNSHINE Отговорено Юли 5, 2012 Share Отговорено Юли 5, 2012 Ха, сурово яйце не бих пробва преди пеене, твърде съм гнуслива...,а кому е нужен драйфащ певец на репетиция?! Шегата настрана, една ужасна хронична настинка ме мъчи от доста време, пробвах какви ли не билки, мащерка, живовляк, мента.... наливам се с чай, мед, лимони, билки и т.н... мъка. Вчера пробвах една рецепта. В сок от 1-2 лимона се разтварят 3-4 лъжици мед на водна баня и топлата течност се пие на малки глътки бавно, може и с лъжица. Много е загряващо.... убиец! Определено добре подейства, пак ще го пробвам довечера. Медът действа 100% добре... не захаросания. Дори сладкогласните канарчета го обичат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
doridios Отговорено Юли 8, 2012 Share Отговорено Юли 8, 2012 Здравейте.Ще споделя с Вас и моят опит. Когато един глас се изморява бързо,това означава ,че не е трениран достатъчно,за да издържи на големи натоварвания. Няма значение какви отвари се пият по време или преди пеене ,ако техниката на пеене не е усвоена добре ефектът е винаги катастрофален.Умора ,болки в гърлото,напрежение в ушите и т.н Що се отнася до отварите -добрата профилактика винаги е добре дошла.Но тя в никакъв случай не определя издържливостта на гласните струни и качеството на тона.Гласът винаги трябва да е добре"подгрят" преди същинското пеене.Мога да ви препоръчам загряващите упражнения на Speech Level Singing метода.За мен са едни от най-ефективните.Който има интерес ще му ги изпратя. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MISS_SUNSHINE Отговорено Юли 8, 2012 Share Отговорено Юли 8, 2012 Здравейте.Ще споделя с Вас и моят опит. Когато един глас се изморява бързо,това означава ,че не е трениран достатъчно,за да издържи на големи натоварвания. Няма значение какви отвари се пият по време или преди пеене ,ако техниката на пеене не е усвоена добре ефектът е винаги катастрофален.Умора ,болки в гърлото,напрежение в ушите и т.н Що се отнася до отварите -добрата профилактика винаги е добре дошла.Но тя в никакъв случай не определя издържливостта на гласните струни и качеството на тона.Гласът винаги трябва да е добре"подгрят" преди същинското пеене.Мога да ви препоръчам загряващите упражнения на Speech Level Singing метода.За мен са едни от най-ефективните.Който има интерес ще му ги изпратя. Здравей и много благодаря за информацията, ще съм ти благодарна ако ми изпратиш тези загряващи упражнения, може ли на и-мейл?! Моят е fejata@gmail.com Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coloratura Отговорено Юли 8, 2012 Share Отговорено Юли 8, 2012 Аз се занимавам с пеене и мога да ти споделя как аз си пазя гласа. 1.забравяш за всякакви видове ЯДКИ. 2.забравяш за сладолед и студени напитки. 3.забравяш за газирано. 4.смучи Golia или някакви ментови бонбони по 3-4 на ден. 5.Не викай и не се дери се едно си на стадиона. 6.пий чай поне по 1 на ден помага доста. Малко звучи се едно ти се карам,но ако ги спазваш ми повярвай,че гласът ти ще е на 100% винаги. Естествено може и да нарушаваш правилата като нямаш никакви ангажименти,които да изискват пеене Това е напълно вярно , а от ядките избягвай най - много слънчогледа ( Това пък е от моя опит ) Другото , което е хубаво за гласа е почивката.... Осетишли , че вече се преуморяваш спри и си почини поне два дни , след това задължително преди каквото и да е пеене се разпявай , не повече от 10 максимум 15 минути ...... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MISS_SUNSHINE Отговорено Юли 19, 2012 Share Отговорено Юли 19, 2012 Уважаеми, а някой от вас да е ползвал Биопарокс - спрей за гърло ... действа ли ви? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V_Lady Отговорено Юли 25, 2012 Share Отговорено Юли 25, 2012 Без да влагам капка ирония ще ви споделя, че на мен ми помага чашка газирано - абсолютно сериозно. Бира, кола, все тая, просто наистина усещам положителен ефект :Д Затова си мисля, че всичко е строго индивидуално. Също така пия страшно много вода. Чувала съм, че трябва да я пиеш с глава вдигната нагоре, така че да ти минела през гласните струни - не знам, може и да е ефективно, обаче без значение как я пия, при мен действа. Пробвала съм с жълтък , както и с ментови бомбони - пак помага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts