Jump to content
Българският форум за музиканти

Where Is The Space Nar? - албум на AISOSN


Recommended Posts

^ Правилно си разбрал, истината е, че не съм се докосвал до кой знае какъв маниашки гиър при живота си и всичко съм постигал основно чрез VST. Разбира се "стерилно" звучащите ми сигнали винаги съм се опитвал да ги оцветя някак си било то с saturation tape, transient designer, harmonic excitement, че да звукнат по-живо/естествено ... определено ухото веднъж свикне ли с този звук, трудно можеш да го излъжеш. Мисля, че с колегата @jabs бяхме коментирали в неговата тема, където не ползва никакви VST-та колко много си е разтоварил сесията след като се е захванал с този подход и колко натурално е звукнало всичко, но както споменахме вече по-горе изместваме мястото на processing-а и заменяме едни проблеми с други за сметка на крайният резултат. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предвид заменянето на проблемите имам предвид изнасянето на сложността от processing-а от VST ефектите към външни хардуерни модули и подходящото им окабеляване. "Проблем" не в смисъл на "главоболие", а в смисъл на математическа/техническа задача. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз искам да се върна на албума :)

Слушах го няколко пъти и продължавам да си го слушам, особено в колата насам натам. Споделих с Адаша, че за мен това е една от най-свежите и ярки появи в нашия сравнително малък музикален свят. Шарен, много музикантски албум, Yamaha много хубаво е написал че се слуша леко. Китарите (които обяснимо са ми слабост) са много мераклийски записани и изсвирени с много въображение. Има някои почти "хипнотични" китарни партии, които са си гръбнак на съответното парче, примерно "Fire"-нещо си беше единия трак, не си спомням точното име.

Записа е много пипнат, микса също. Скоро се видяхме в бърлогата на групата и там има такава музикална атмосфера и вайб, че само можем да им завиждаме. А Адаша ме бие в както той го категоризира "музикалното клошарство". Има баси яките железа при него :)

Аз му откраднах едно две де :)

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Колегата е прав, по темата – слушам го и аз цяла седмица и много ми харесва. Любимото ми парче е "Not A Bad Title", цялостното звучене ми напомня много на една шотландска банда наречена Biffy Clyro, иначе в по-широк спектър мога да каже отчасти Yes/Rush/Zeppelin/The Black Keys и т.н.  ... абе яко е, евала! :virtuoz::thumbs_up: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

@Koobenot, @jabs направо ме трогнахте! Не съм минавал от тук от известно време и затова чак сега виждам мненията ви, но съм на път да се почувствам реализиран като музикант :) 
Много ви благодаря - супер зареждащо е това, че музиката ви харесва. 

@jabs, винаги си добре дошъл в бърлогата. Да послушаме музика, да си говорим или да посвирим и запишем нещо.  Техниката няма стойност, ако не се прави музика с нея ;)

 

Редактирано от разбойник
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@разбойник Удоволствието е изцяло мое, аз те следя с най-голям интерес още от времето на Немо, дори имах честта да ви гледам на Миндя Рок Фест (2015 г. май беше, ако не ме лъже паметта?) и от време на време си пускам записи на тая банда. Особено много се бях изкефил на бас звкът на Brownie и до ден днешен тествам с него разни колони ... B) Тъжно ми е дори, че вече няма Немо, но такъв е животът, всяко нещо с времето си ... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.